Most,hogy Kentaro Miura meghalt,mi lesz a Berserk-el ?
Gondolom egyszerűen nem lesz befejezve.
2021. máj. 20. 13:06
Jó kérdés, egy-két éve beszélt róla hogy kiképzett egy tanítványt aki segíteni fog neki a munkájában hogy gyakrabban jelenhessenek meg a fejezetek. Ha hagyott hátra neki útmutatásokat akkor lehet ez a tanítvány be tudja fejezni, de valószínűbb hogy nem lesz befejezve.
2021. máj. 20. 13:28
Vele halunk a HIATUS miatt. Ha ennyi/szar lesz a Berserknek, akkor ebből az egyetlen kiút a kenderkötél.
2021. máj. 20. 14:19
Szerintem se lesz befejezve. De gondolom ez majd úgyis a családon/kiadón múlik. Viszont ha esetleg hagyott is hátra valami vázlatot ami alapján betudnák fejezni, akkor se lesz ugyanolyan. Miura nélkül szinte egyáltalán nem tudom elképzelni, hogy jó legyen a Berserk. Esetleg ha egy naaaagyon nagyon nagyon részletes vázlatot hagyott hátra, amit valószínűtlennek tartok.
2021. máj. 20. 19:37
5/13 A kérdező kommentje:
Hát én azért reménykedem,hogy nem lesz befejezés nélkül hagyva,szerintem a Berserk egy elég jó remekmű ,kár lenne ha befejezés nélkül maradna ...
Az biztos, hogy nagy kár. Viszont szerintem inkább legyen befejezetlen, mint összecsapott. Márpedig ha Berserkről van szó, akkor rengeteg energiát kell belefektetni, hogy ne érződjön összecsapottnak. Főleg ha esetleges folytatásról beszélünk akkor annak aki csinálná még nagyobb erőbedobással kéne dolgoznia rajta mint Miurának és valószínű, hogy még akkor se lenne azon a szinten. Azt meg kétlem, hogy valaki rááldozna 5-10 évet az életéből arra, hogy egy másik mangaka művét befejezze.
2021. máj. 20. 20:29
basszus nemár???!!! :(
a berserk egy nagyon jó mű volt meg amúgy elég fiatal is volt a mangaka
ettől függetlenül ha valaki folytassa és a szerző hagyott vázlatokat akkor esélyes hogy anime formájában befejezik és ilyen téren az anime adaptációkat nem kell lebecsülni mert az originals-ok mindig jók voltak!
de nagyon nagy veszteség ez főleg kulturálisan :(((
ha van tanitványa és hagyott vázlatot akkor remélhetőleg kap egy jó befejezést
2021. máj. 21. 02:10
Én biztosra venném, hogy nem fogják befejezni. Általában ilyen helyzetben (valószínűleg kegyeleti okokból) nem szokták. Sok manga van, ami a mangaka megromlott egészségi állapota vagy halála miatt maradt félbe.
Üzleti oldalról pedig, akármekkora közönségsiker volt, másfél-két évente jelent meg egy kötet. A kiadó biztos nem ebből élt meg. Kétlem, hogy nagyon erőltetnék a folytatást.
2021. máj. 21. 06:03
8-ás a kegyeleti ok pont hogy az lenne ha lenne egy tanítványa és a mangaka hagyott volna hatra valamit és akkor ebből megpróbálná megcsinalni mert a manga az inspiráció volt nagyon sok mindenben! Az egész dark souls sorozatot abból merítették valamint a final fantasy online-ban a dark knight karakterét is és még lehetne sorolni hogy mennyi mindent inspirált!
2021. máj. 21. 08:47
10/13 A kérdező kommentje:
Olvastam a híreket,volt neki egy tanítványa akit két éve vett magához , a neve Twitteren:
Hideki Sugimoto @MRko_aki_
Es ezt tette közzé:
Yeah I’ll do my best
(Igen, mindent megteszek)
, may 21., 20:25 · Twitter for iPhone
Kapcsolódó kérdések: