Melyik Avatar - Korra legendája évad/könyv tetszik neked a legjobban?
Én a kisebbségbe tartozom: nekem a negyedik a kedvencem. :D
Az első évadnak nagyon jó története és hangulata van, viszont ott még kiforratlan a sorozat. Rengeteg olyan negatívuma van, ami nem jellemző rá a későbbiekben. Az ütemezés itt nem a legerősebb, és a főszereplő gárdát is csak később sikerült megkedvelnem. Ettől függetlenül ez a politikai thriller szerű megközelítés zseniálisan volt megcsinálva.
A második évad rengeteget fejlődött. A krimiszál nagyon érdekes, a karakterek rétegeltebbek lettek, és mindenkit megkedveltem. A legnagyobb oka, amiért szeretem ezt az évadot, az az, hogy mekkora mértékben bővítette az univerzumot. Soha nem láttunk ennyit a szellemvilágból ez előtt, de ez után sem, és ezért hálás vagyok az évadnak. Ebből a szempontból tökéletes. Itt tűnik ki először, hogy ez nem is igazán gyerekeknek szóló sorozat, Korra drámája adott. Betekintést nyerhettünk az avatárok eredetébe, és nyomon követhettük az első avatár életútját, és csak hab a tortán, hogy ebben az évadban jelenik meg a kedvenc szereplőm (Varrick). De, amellett nem tudok szó nélkül elmenni, hogy van egy dolog, ami miatt minden pozitívuma ellenére az összes nézésnél ezt az évadot élveztem a legkevésbé: ez pedig az, hogy két antagonista van, és egyik gyengébb, mint a másik. Akár Vaaturól, akár Unalaq-ról beszélünk, a teljes sorozat legkiszámíthatóbb, legunalmasabb és leg... legkásásabb gonoszai, úgy, hogy én már annó Ozaitól sem voltam elájulva. Az Avatár univerzum szállította majdnem az összes kedvenc fiktív antagonistámat. Hát, Unalaq és Vaatu nincs köztük. Meg Ozai sem.
A harmadik évad minden szempontból mestermű, és nagyon nagy mértékben túlszárnyalja az első két évadot. Zaheer iszonyú jó antagonista, a fő történetszál pedig itt a legjobb, végéig izgalmas. A teljes Avatár univerzum második legjobb helyszínét, Zaofut ez vezette be (a szvsz legjobb helyszín amúgy Ba Sing Se, amit szintén meglátogatnak), és Zaofuval együtt együtt jár Suyin, meg egy nagyon erős krimiszál. Az évadfinálé pedig szintén irdatlan jó.
Hogy ezek után miért a negyedik a kedvencem? Szerintem minőségben legalább olyan jó, mint a 3.évad, de témájában hozzám közelebb áll. Kuvira volt az én kedvenc antagonistám - oké, ilyet nem jelentek ki. Zaheer, Amon, Tarlokk és Azula is simán kaphatná ezt a címet. Mindegy, Kuvira is a legjobbak között van -, és a diktatúra, amit láthattunk, az egyik kedvenc fiktív diktatúrám lett, amit láttam. Itt ér révbe a sorozat. Korra jellemfejlődése, a drámája, minden szempontból nagyszerű vég lett. Azt pedig külön imádom, ahogyan teljesen sablonidegen módon kezeli ez a sorozat a főhős elé állított kihívásokat. Hiszen gondoljunk bele, hogy szokott történni mondjuk egy akciósorozatnál - vagy urambocsá shounen animénél? Amikor legyőznek egy főgonoszt, új lép a helyébe, aki még erősebb. Mindig egyre erősebbek jönnek, hiszen csak így tudnak ezek után fenyegetést jelenteni az állandóan fejlődő főhősre. Nos, itt nem így van, ugyanis az utolsó évad főellensége, Kuvira, a leggyengébb főgonosz - már fizikai erőt nézve. Kuvira ereje a karizmájában rejlik, és abban, hogy bárki követi, ha arról van szó, de Korra itt már olyan erős volt, hogy ez nem jelentett volna neki problémát. Ami miatt Kuvira erős fenyegetést jelentett neki, az az, hogy Korrának a saját démonaival is meg kellett küzdjön.
Kuvira azért is a kedvenc gonoszom a sorozatból, mert pont ugyanazt a dilemmát testesíti meg, mint Korra. A fent felsoroltak ellenére ez az az ok, ami miatt Kuvira egy nagyon jó ellenfél lett a fináléra.
Az utolsó szerintem felesleges... A harmadig nagyon jó... Azt nagyon bírtam, volt is egy jó úgymond lezárás is...de jött a negyedik és ismét elkezdtem megfolytani magamat a porszívó kábellel... A szellemes nem tetszett még
...
Nem tusom miért...
Szerintem 1 > 3 > 4 > 2.
A 2. évadot egyértelműen a leggyengébbnek mondanám, de még az is elég jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!