Boruto vagy Yashahime? Szerintetek melyik a jobb folytatás?
11/25 A kérdező kommentje:
#10 Sesshomaru eddig is a jelenben volt, Inuyasha meg be van zárva Kagome-val együtt, ahhoz meg, hogy újholdkor veszítse el Towa az erejét nem értem miért kéne Inuyasha-nak az apjának lennie, Sesshomaru-nak meg Inuyasha-nak pl. egy az apja, erre nem gondoltál még? Igen vannak benne plothole-ok, de ezek annyira nem számítanak negatívnak, pl. az AOT-ban is vannak, de idővel mindenre választ kapunk ott is. A karakter dizájnok meg azért jobbak, mert pl. Boruto az egy az egyben olyan, mint az apja, nagyon kevés eltérés van köztük személyiségre is meg külsőre is, Himawari is mint ha egy mini Hinata lenne, ezt a Yashahime-ban jobban megoldották, hogy pl. Moroha hasonlít Kagome-ra is meg a Inuyasha-ra is, kinézetre is meg személyiségre is, de az ikrek is jó keverékeik Rin-nek és Sesshomaru-nak. A karakter fejlődések meg hát, na igen, igazából a Boruto-nak jóval több része van már, több idő telt el, azt hiszem időt is ugrottunk már nem? Nyílván változni fognak a karakterek, de a Yashahime-ban napok telhettek el csak, ennek ellenére szerintem fejlődtek már így is a karakterek.
12/25 A kérdező kommentje:
#10 Most olvasom, hogy az hogy nappal alakul vissza Jinenji csak az animéban van benne.
Nem azzal van bajom, hogy Towa is újholdkor veszti el az erejét, hanem azzal, hogy Myouga azt mondta, hogy ez törvényszerű, miközben nem az! Egyébként Jinenji csak egy példa volt. Ő többször szerepelt, ezért hamarabb eszembe jutott. De akkor egy aktuálisabb példa Shiori. Ő napfogyatkozáskor veszíti el az erejét. Tehát már megdől az elmélet. Igen, az egyedi karakterdizájnok tényleg jobbak, viszont ez nem ér semmit, ha minden második lényegtelen ellenség ugyanúgy néz ki. Pl. legalább 4 olyan szerzetest láttam az eredeti InuYasha során is, mint amit megevett az a Toutetsu vagy ki, aki amúgy megint úgy néz ki, mint egy mutálódott Rouyakan.
Jelen alatt egyébként a 2000-res éveket értettem. Láttuk, hogy Kirinmaru Kirin-sensei személyében (Towa tanára) létezik a jelenben is. És ilyen alapon akkor Sesshoumaru-val is találkozhatnánk, elvégre ő fiatalabb Kirinmaru-nál, szóval simán élhet még ő is.
2021. ápr. 30. 01:04
13 én amúgy most nézem újra az inuyashát (meg alapból a magyar csatorna nem vetítette végig) ott úgy van hogy a fél youkai-oknak időnként elvesztik az erejüket inuyasha esetében ez az újhold volt (valószínűleg mivel kutya alkatú és ugye ők kapcsolatban vannak a holddal)
2021. ápr. 30. 01:22
Igen. De az új sorozatban nem így fogalmaztak, hanem teljesen általánosítva, vagyis hogy minden hanyou újholdkor veszíti el. Ami még itt sem állja meg a helyét, nemhogy az eredeti sorozatban.
2021. ápr. 30. 02:43
16/25 A kérdező kommentje:
#13 Igen, de ha Shiori napfogyatkozáskor vesztette el az erejét, akkor ezek szerint ebben a sorozatban sem felejtették el azt, hogy nem törvény szerű újholdkor, fordítási hiba is simán lehetett.
17/25 A kérdező kommentje:
"viszont ez nem ér semmit, ha minden második lényegtelen ellenség ugyanúgy néz ki"
A Narutóban meg minden lényegtelen ninja néz ki ugyanúgy, vagy pl. a Gintamában is minden lényegtelen szamuráj. De ez nem negatívum szerintem.
17 megnézed amugy a sor katonákat főleg ázsiaiakat de azert németeknél is az van hogy sokan nagyon hasonlóan néznek ki! 😅😂 itt kicsit mas a helyzet mert Magyarország Közép-Európa és itt az egyik legszélesebb magyar beállítottságú ember (azaz nem bevándorlolt) nézd csak meg (török után jöttek németek svabok szlávok románok horvátok lengyelek cigányok stb stb) szoval nem baj ha sok mellek karakter csak ágyútöltelék 😂😅
2021. ápr. 30. 15:15
Amugy ha fordítási hiba akkor valaki küldje el az adott epizódot a japan nyelvet elég szépen megértem
2021. ápr. 30. 15:16
20/25 A kérdező kommentje:
#15 Van egy Towa Higurashi nevű YT csatorna, ott vissza néztem a 12-ik résznek ezen részét és nem mondta senki, hogy törvényszerű, hogy újholdkor vesztik el az ereiket. Szerintem ott zavart meg téged ez az egész, hogy utána Moroha megkérdezte Miyogi-tól, hogy ő miért nem lett ember akkor.
Kapcsolódó kérdések: