Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Lehetséges saját animét...

Lehetséges saját animét gyártani? Mennyi az esélye annak, hogy egy közember történetéből anime legyen?

Figyelt kérdés

Nyílván nem tervezek ilyesmit csinálni, csak érdekel hogy mégis hogy lehetne (ha egyáltalán lehet) megvalósítani valami ilyesmit.

Lehetséges saját animét gyártani vagy gyártatni?

Úgy értem hogy magyarként, egy magyar történetet, lehetséges lenne animeként megjeleníteni, egy anime stúdióban? Egy teljes értékű animét gyártani belőle? Pl ha van egy nagyon nagyon jó és egyedi ötlet.

Az animáció fajtája most legyen lényegtelen.

Ez egyáltalán lehetséges? Nagyon leegyszerüsítve, oda megyek az egyik stúdióhoz, meg mutatom hogy ez az ötlet, aztán vagy tetszik neki vagy sem? És ha látnak benne lehetőséget akkor csinálnak belőle egy animét?

Meg az is érdekel, hogy hogyan öteletelnek egy új anime legyártásánál.

Mert ugye rengeteg féle anime van. Van ami teljesen új, kitalált világban játszódik, de olyan is van ami már meglévő történeteket dolgoz fel, pl könyveket. Vagy mondjuk történelmi eseményeket. Engem leginkább az első érdekel.

Vagy ha pl írok egy híres könyvet, vagy csinálok egy híres magát, abból gyárthatnak animét?

Esteleg vannak, nem is tudom, pl versenyek? Ahol az anime ötletet, vagy ilyesmit versenyeztetenek?

Lehet hogy ezek nagyon buta kérdések, de nem igazán találtam hasznos infót ezel kapcsolatban.

Előre is köszi a segítséget

2021. ápr. 25. 14:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A Webtoon egy koreai képregény megosztó oldal. Igazából 2 féle képregény van ott. Vannak az originalok, illetve a canvas rész. Az originalokat sokan olvassák, népszerűek, és a webtoon támogatja őket. (nem tudom, hogy pénzügyileg kapnak-e valamit a alkotók, de az biztos hogy reklámozzák a munkáikat.) Az originalok azt hiszem levannak védetve, de mivel a canvasokhoz akárki feltölthet akármit, ugye ott nyilván nem. Vannak a Webtoonnak ilyen pályázatai is, ott tényleg lehet nyerni pénzt. Illetve lehet pályázni a képregényedet originalnak. Én is csak ennyit tudok, ha valami f@szságot mondtam, pls javítsatok ki :DD

(9-es voltam)

2021. ápr. 27. 11:13
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a sok hasznos választ.

Ugyebár ez csak egy elméleti kérdés volt, mégis nagyon hasznos válaszokat kaptam.

Még annyi kérdésem lenne, hogy tételezzük fel, hogy tudok japánul, van egy jó ötletem, és megcsinálom magának, vagy felteszem webtoonra.

Mennyi az esélye annak, hogy (egy érdekes, eredeti ötlettel) befut? Mennyire nehéz bekerülni a manga/webtoon mondhat i piacra?

2021. ápr. 28. 16:56
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Sokkal több esélyed lenne ha kimész Japánba és ott pályázol egy manga kiadványra... persze erre is van esely de mind ezt úgy csináljak ha van nézettséged akkor
2021. ápr. 28. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!