Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Lehetséges saját animét...

Lehetséges saját animét gyártani? Mennyi az esélye annak, hogy egy közember történetéből anime legyen?

Figyelt kérdés

Nyílván nem tervezek ilyesmit csinálni, csak érdekel hogy mégis hogy lehetne (ha egyáltalán lehet) megvalósítani valami ilyesmit.

Lehetséges saját animét gyártani vagy gyártatni?

Úgy értem hogy magyarként, egy magyar történetet, lehetséges lenne animeként megjeleníteni, egy anime stúdióban? Egy teljes értékű animét gyártani belőle? Pl ha van egy nagyon nagyon jó és egyedi ötlet.

Az animáció fajtája most legyen lényegtelen.

Ez egyáltalán lehetséges? Nagyon leegyszerüsítve, oda megyek az egyik stúdióhoz, meg mutatom hogy ez az ötlet, aztán vagy tetszik neki vagy sem? És ha látnak benne lehetőséget akkor csinálnak belőle egy animét?

Meg az is érdekel, hogy hogyan öteletelnek egy új anime legyártásánál.

Mert ugye rengeteg féle anime van. Van ami teljesen új, kitalált világban játszódik, de olyan is van ami már meglévő történeteket dolgoz fel, pl könyveket. Vagy mondjuk történelmi eseményeket. Engem leginkább az első érdekel.

Vagy ha pl írok egy híres könyvet, vagy csinálok egy híres magát, abból gyárthatnak animét?

Esteleg vannak, nem is tudom, pl versenyek? Ahol az anime ötletet, vagy ilyesmit versenyeztetenek?

Lehet hogy ezek nagyon buta kérdések, de nem igazán találtam hasznos infót ezel kapcsolatban.

Előre is köszi a segítséget

2021. ápr. 25. 14:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
Van rá elég pénzed bármi lehetséges.
2021. ápr. 25. 14:42
 2/13 anonim ***** válasza:
14%
Hát anime biztos nem, mivel az anime japán :D de értem mire gondolsz. Igazából egy anime elkészítéséhez tényleg elég sok pénz kell, ha ismered az aot-ot, a 4. évadnak azért később lesz folytatása, mivel nincs rá elég pénz. Szóval a kérdésedre nem nagyon tudok olyan választ adni, ami számodra hasznos lehet :(
2021. ápr. 25. 16:26
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
2: Semmi köze a pénznek ahhoz, hogy csúszik a negyedik évad folytatása. Időbeli problémák vannak, többek között ezért is folyamodtak cgi titánokhoz, mert sokkal gyorsabb megcsinálni úgy, mint minden egyes képkockát kézzel megrajzolni. A cgi amúgy drágább.
2021. ápr. 25. 16:36
 4/13 anonim ***** válasza:
77%

Az elősnek igaza van.

Először Mangát/képregényt kell megrajzolni és történetet írni rá.

Aztán gondolom szerződést kell kötni egy céggel, hogy feldolgozza és meganimálja a sorozatot.

- Nem ártana hozzá Angol és Japán nyelvtudás.

- Magyarországon nem nagyon vannak animék

- De akár itt is lehet csinálni képregényből animációs sorozatott.

2021. ápr. 25. 18:12
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
3: nem tudom, bocsánat ha hülyeséget mondtam, én ezt olvastam valahol.
2021. ápr. 25. 18:31
 6/13 anonim ***** válasza:
90%

Kifejezetten animéhez, japán stúdióval japán nyelv kell. Szóval ha tudsz mondjuk japánul, akkor ha csinálsz egy mangát, akkor azt egy kiadónak bemutathatod.

Isayama így indította el az AoT-t, hogy sok kiadó visszautísította a rajz stílusa miatt, viszont az egyik azt mondta, hogy kiadják.

"A cgi amúgy drágább."

Rövid távon.

A CGI-t újra lehet hasznosítani, ezért hosszútávon jobban megéri hasnzálni, viszont igen, a modellek elkészítése drága.

Ez amúgy az Ex-Arm animén látszik. Azon karaktereknek lett modellje, akik fontosak és sok jelenetük van, mivel hosszútávon megtérül a modell elkészítése, míg a karakterek, akik csak 1-2 jelenetben vannak, azokat megrajzolták.

"Először Mangát/képregényt kell megrajzolni és történetet írni rá."

Nem feltétlenül, ténylegesen vannak anime original történetek, ahol nincs manga vagy LN, hanem egyből anime van.

Itt van pár példa:

[link]

2021. ápr. 25. 20:46
 7/13 anonim ***** válasza:
69%
Arról nem is beszélve, hogy nemcsak mangából lehet ám animét adaptálni. Videojátékból (főleg visual novelekből) is van bőven adaptáció. Illetve ahogy az előttem lévő írta, vannak original animék is bőven.
2021. ápr. 25. 21:23
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Elsőnek van igaza a többit hagyd figyelmen kivul 😂😅 mar bocs ez tényleg csak penz kérdése! Könyvet is ki adhatsz vagy bármi mást de két utja van neki!

Ki mész Japánba Le írod meg tervezed évekig pályázol mint kezdő író ki adják a novellát vagy mangát utána ha sikere lesz neki meg csináljak az animet de erre több éveket kell varnod! Legalább 5-10 ja és ehhez full tehetség kell!

Masik opció van pénzed ki mész le gyartatod egyszerre...

Bocs az irasert

6-os hiába mondod hogy vannak oroginal animék de ezeket már befutott producerek és írok találják ki nem pedig egy civil!

Kérdező továbbá!

A legtöbb anime manga alapján készül ez utána novella alapján és csak nagyon etika estben van original! Ezt ugyan úgy producerek és írok találják ki mint akik a filmeket és sorozatokat is csináljak (persze ezeknek is van könyv alapja mert le kell elsonek irni de a könyvet nem adjak ki azaz itt csak forgatókönyv van)

Versenyek vannak Japánban bizony és elég sok mivel az anime manga Business nagyon virágzik! Bárki szinte be küldheti a saját művét Japánban de nagyobb az esélye sőt akkor van esélye ha versenyeket nyersz

Itt is vannak hasonlók de csak könyv formában de a gyerekes ponyvaregényes animes stílusú beadványokat felejtsd el itt mert itt eléggé kezdetleges az egész írás Business ezért csak a színvonalas műveket fogadják el (amik nem animes jellegűek mert az itt nem fut)

2021. ápr. 26. 20:02
 9/13 anonim ***** válasza:
54%

Hát. A leglehetségesebb opció az az, ha rajzolsz egy képregényt Webtoonra, és az oldal az originaljai közé emeli (ehhez kell olvasótábor, illetve hogy szép legyen a képregény, valamint egy jó story. illetve angoltudás.)

AZtán ha mocskos nagy szerencséd van, a Chrunchyroll felfigyelhet a Webtoonodra, és készíthet belőle animét. (Lásd God of Highschool, Tower of God)

2021. ápr. 26. 21:16
 10/13 anonim ***** válasza:
54%
9-es pontosan mi az a webtoon? Oke tudom hogy valami képregényes oldal ahová te is feltölthetsz a látottak alapján de pontosan hogyan működik? Pl van szerzői védettség? Esetleg lehet kapni érte valami pénzt? (Persze ha csak olvassak)
2021. ápr. 26. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!