Valaki magyarazza el pls az Attack on Titanba mire jo ez az eutanazia terv, miert pusztitsak ki az emberiseg 80% es ymir miert Mikasat valasztotta, vagyis mire?
Az eutanázia terv Zeke terve, aki ugye egész életében elnyomottként élt Marleyban, és az alapján amit látott az eldiaiak és a marleyiak évezredes kapcsolatából, arra a következtetésre jutott, hogy a kipusztulás legjobb az eldiaiaknak
Béke sosem lesz eldia és a világ között, a népe arra van kárhozatva, hogy vagy elvegyék tőle az emberi méltóságát, vagy pedig ők legyenek mások elnyomoi. Zeke ezt úgy akarta megszakítani, hogy kipusztítja az eldiaiakat; Eren, az alapítótitán, és Ymir segítségével meddővé/impotensé teszi az összes eldiait, így pedig a lehető legbékéseb módon pusztulnak ki.
A világ 80%ának kipusztitását már leírtam egy másik kérdés alá, szóval inkább linkelem :D
https://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__anime-manga__1107..
(a #6os válasz)
Ymir és Mikasa kapcsolata pedig baromira nem egyértelmű, ez pedig csak az én véleményem lesz,szoval én is remélem, hogy valaki tud írni valami jobbat:D
Ymir szerelmes volt Fritz királyba, de nem igazán tudta, hogy hogy kell rendesen szeretni. Mindig is egy rabszolga volt, szóval a szeretet számára a végletekig menő engedelmesség volt, márpedig Fritz azt parancsolta neki, hogy áldozza az titánerejét eldia segítésére. Ebből született meg a titánok átka; Ymir halála után is engedelmeskedett, és tovább gyártotta Fritz királynak a titanokat.
Ahhoz hogy Ymir megszabaduljon attól a szolga mentalitástól, amitől még halála után sem tudott szabadulni, Mikasa kellett. Mikasa egész életében követte Erent, és bármit megtett volna érte, de amikor arra került a sor, képes volt megölni őt (=nem követte Eren minden szavát, volt saját akarata) úgy, hogy a szerelme nem fakult meg iránta.
Ez pedig felszabaditotta Ymirt.
Plusz szerintem Isayama egy tipikus, európai mesés befejezést akart, ahol az igaz szerelem csókja megtöri az átkot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!