Mennyire érdemes elkezdeni a Mo dao zu shi élőszereplős változatás?
Szerintem nagyon érdemes. Én már háromszor láttam, és nagyon imádom. A cenzúra miatt persze az "olyan" dolgokat kivették, de így is nagyon jól átjön a Wei Ying és Lan Zhan közötti kapcsolat. Pár dolgot megváltoztattak, van, amit mélyítettek is. A színészek pedig zseniálisak, ahogy a kosztümök, helyszínek, a zene is. A CGI egy-két helyen picit béna, de egyébként nem zavaró. Többségében az is a helyén van. Szóval, én nagyon ajánlom. Van magyar felirata is, ha angolul nem tudnál. :)
Ez mondjuk pont a regényt veszi alapul, nem a donghuát. Nem a donghua élőszereplős adaptációja.
1-es, pedig rengeteg kiváló live-action van. Csak pár, ami nekem nagyon bejött, és tényleg jó: 2006-os Death Note, Rurouni Kenshin filmek, Ajin, Tokyo Ghoul, 3-gatsu no Lion, Boku Dake ga Inai Machi, Gokusen, Great Teacher Onizuka. Ezekből mind van anime is. Igen, nem adja vissza 100%-ban az animált művet, de ezt nem is szabad elvárni.
Én is csak ajánlani tudom. Meg kell szokni azt, hogy "más", mert úgy belekezdeni, hogy nyugati, netflixes sorozatokhoz vagy szokva, nagyon furcsa. A távol-keleti sorozatok nagyon... színpadiasak. Gyenge a CGI, színpadi hajlós kardokkal harcolnak, drótokkal ráncigálják a szereplőket oda-vissza a levegőben a harcok során.
Az Untamed sokkal karakterközpontúbb, mint a donghua (vagy akár a regény). A budget a ruhákra és a helyszínekre ment el, mert igazából ebben az adaptációban nem a harcolás a lényeg, hanem maguk a szereplők és a közöttük húzódó kapcsolatok. A háborút például úgy átugrották benne, ahogy volt.
Ez a karakterközpontúság engedi, hogy annak ellenére, hogy a sorozatban nincsen kimondott románc Wei Wuxian és Lan Wangji között a cenzúra miatt, a kapcsolatuk százszorta hihetőbb és mélyebb, mint a donghuában vagy a regényben. Az utóbbi kettő yaoi sztereotípiákra alapoz, így amikor nem a cselekményen, hanem a kapcsolatukon van a hangsúly, sokszor csak visszaesnek abba a borzalmas seme/uke hülyeségbe, ami valamiért... létezik ezen a világon. A sorozatban *emberek*, akiknek hihető kapcsolata van.
Illetve nagyon szeretem, amit a mellékszereplőkkel csináltak. A regényben és a donghuában sok szereplő, aki fontos a cselekmény szempontjából, csak nagyon későn jelenik meg először. A sorozat ezzel szemben *minden egyes* fontos játékost behozott már a flashback legeslegelejétől. Wen Qing, Wen Ning, Meng Yao és Jiang Yanli például jóval több screentime-t kapott, ami a történet előnyére is szolgált. Jiang Cheng és Wei Wuxian sok időt tölt a nővérükkel, sokkal jobban megismerhetjük a hármuk kapcsolatát, így pedig a későbbi történések sokkal nagyobbat ütnek, mint a donghuában, ahol csak úgy elsiklottak a dolgok felett.
Na mindegy, befogom a szám most már :D Röviden: igen, nagyon is érdemes.
Nem is azt mondtam, hogy baj! Csak aki a Marvel féle akcióhoz van szokva, azt váratlanul érheti, ezért említettem.
Kösz a lepontozás, amúgy :)
Köszönöm szépen a válaszokat, néztem már hasonló sorozatokat, így nem lesz gondom annyira a megszokásával!
Ennyi jó értékelés után még ma elkezdem! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!