Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Olvasta már valaki az Attack...

Olvasta már valaki az Attack on titan utolsó, 139. fejezetét?

Figyelt kérdés
Darabokra törött a szívem. :( jó lenne beszélni erről valakivel magyarul.

2021. ápr. 8. 14:33
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

#10 "Az Ackermann dolog szerintem azzal van magyarázva, hogy a titánerővel az Ackermann-erő is eltűnt? Hm."

Igen ám, de ha vissza kapta az emlékeket, akkor valahogy el is kellett, hogy vegyék tőle, de ez nem kellett, hogy lehetséges legyen, mert eddig úgy volt, hogy az Ackermanok immunisak erre a képességre.

"Eren az önző kívánságát helyretette a 138. Fejezetben, amikor arra kérte Mikasát, hogy felejtse el. Ez volt a helyes üzenet, és ezt sikerült közvetítenie felé, hiába gondolta az ellentétét (ne felejts el soha)."

Igen, ezt sem értem, hogy mi volt ezeknek az emlékeknek az értelme, ott azt kérte Mikasától, hogy felejtse el és, hogy dobja el a sálat, itt meg az ellenkezőjét kapjuk meg?

"Nekem nem úgy tűnik, hogy Mikasa túl tud jutni ezen."

Na ja, egy lányt szabadítsunk fel a szerelmi gyötrelmei alól egy másik lány szerelmi gyötrelmeivel? Wtf?

Amúgy visszatérve Eren anyja halálára, eszembe jutott, hogy tudja a Founder irányítani a többi titánt, de Erennek azt a jövőböl kellett, hogy tegye(Mert ő csak akkor tudja használni, ha érintkezik egy királyi vérű emberrel), amire viszont nem tudom hogy mennyire kellett, hogy képes legyen, mert nem volt ilyenről szó.

2021. ápr. 10. 23:54
 12/28 A kérdező kommentje:

Arminnak ezt az üzenetet jóval korábban küldte amúgy (mielőtt Annievel beszélt a hajón, ez világosan látszik a fejezetben). Mikasának nem az emlékei tértek vissza, jelen időben érte el Eren és mutatta meg neki azt a világot, mielőtt meghalt. Armin azután kapta vissza az emlékeit, hogy Eren elhunyt. Szóval lehet Mikasa emlékeit sohasem törölte, mert hát Ackermann.

Eren a messzi jövőből irányította Dinat. Szerintem az ereje így időt és teret is át tud hidalni.

2021. ápr. 11. 00:59
 13/28 A kérdező kommentje:
A szerelmi résszel azért se értek egyet, mert az Aot-nek ez sosem volt a fókusza, de komolyan. Úgyhogy most minden gond forrása Ymir viszonzatlan szerelme volt? Tényleg nagyon gagyi indok. Azt megértem, hogy Eren és Mikasa kapcsolata az elejétől fókuszban volt (de Erennek sok idő kellett, mire egyáltalán kialakultak az érzései), de párhuzamot vonni Ymirrel nagyon megalázó Mikasára nézve. :/
2021. ápr. 11. 01:03
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
#12 Hmm, van abban valami, amit mondasz, mindenesetre akkor sem értek egyet az endingel, nem lett egy méltó befejezése sajnos a sorozatnak, főleg Ymir és a Hallucinogénia dolog, ami nem tetszett, persze értem ezt a Stockholm Szindróma dolgot, még nem is zavart volna, HA Ymir háttérsztorija nem az AOT-nak tulajdonképpen a magja lenne, az alapja, mert így, hogy az AOT lényegében arról szólt, hogy egy lány szeretett valakit, aki nem szerette őt, amit 2000 évig nem tudott feldolgozni és emiatt egy csomó embernek szenvednie kellett... Nem gondoltam volna, hogy Isayama egy ilyen tragikus szerelmi történet szerűséget fog csinálni az AOT-ból.
2021. ápr. 11. 02:09
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
engem nagyon meghatott a történet, és csak annyi érdekelne hogy mi történt utána? vannak dolgok amit nem magyaráz meg. mi lett velük utána? ymirrel? úgy érzem lehetne egy rész ami bemutatja mi volt. és ha jól emlékszem nem mutatták mit látott pontosan eren amikor megcsókolta historia kezét, én megnézném mit látott. de egyébként egy egyedi lezárást kapott én azt hittem úgy oldják meg h eren túléli. ez az anime örökre a szívemben marad. ^^
2021. ápr. 11. 02:21
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is most olvastam el a fejezetet. Meg is sirattam Erent.Eren érzésein szerintem kár vitatkozni. 19 éves fiú, aki élni szeretett volna, szerelmesnek lenni,a szeretteivel lenni együtt de ő volt az egyetlen, aki fel tudta szabadítani a népét amiért annyi mindent áldozott fel, hogy az már tragikus. Én ott sírtam el magam, mikor a saját anyját ölette meg Dinával, hogy eljusson oda a dolog ahol tart, mert ugye Eren anyjának a halála egy érzelmi mérföldkő volt, ahhoz hogy oda jusson ahova. Eren karaktere a szabadság megtestesítője volt. Sajnos magának nem tudta elhozni a szabadságot, de a népének és azoknak akik fontos részei voltak az életének IGEN. Ha a helyébe gondolom magam én is ezt tettem volna. Eldia népét lassan ki irtották volna a falakon túli nemzetek, mivel fejlődött ugye a minden már főleg a hadászat, szóval még értem hogy miért irtotta ki az emberiség 80% át.Mindent Eldia feszabadításáer tett, nem mint az a hülye Karl Fritz. A saját népét a tudatlanságba és terrorba taszította, csak mert ő büntudatod érzett amiatt, mert Eldia terrorba tartotta az emberiséget, de kérem szépen akinek hatalma van az uralkodik. Egy királynak a dolga, hogy a népét jó létben tartja, megvédje őket. Gyáva király volt... Talán ha ő másképp cselekedett volna megmarad az emberiség teljes egészében és egy 19 éves fiúnak nem kell az ő gyavasagaer felaldoznia mindenét. Ez a Ymir meg a path meg a hallucigenia nekem meg tele van jo sok érthetetlenseggel,de vhogy próbálom felfogni.
2021. ápr. 11. 03:12
 17/28 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ironikus, hogy csaknem az egész AoT-ben nem volt központban a szerelem s a végére kiderült ,hogy minden egy 2.000 éves szerelmi bánatból ered. Amikor azokat a sorokat olvastam kicsit olyan érzésem lett mintha egy pillanatra egy giccses szerelmi spanyol/olasz drámasorozat-szappanoperába csöppentem volna. Bár lehet csak nekem nem állt össze elsőre, talán újraolvasom ezt a chapter-t. Minden esetre nem erre számítottam. Ez a része számomra kicsit “tájidegen” volt. A többivel nem volt bajom, még ha itt-ott kicsit zavaros is.

A madaras-sálas rész őszintén meghatott s nem akartam elhinni ,hogy máris a fejezet végére értem. Pár pillanatig kerestem ,hogy hol vannak a következő képkockák mire megpillantottam a sarokban a vége feliratot.

Amúgy nem úgy volt ,hogy eredetileg egy zordabb befejezés lett volna azzal a babás “most már szabad vagy” képpel bezárólag de Isayama a rajongói nyomás miatt utólag változtatott? Legalább is ilyesmit olvastam valahol.

2021. ápr. 11. 14:29
 18/28 A kérdező kommentje:
A baba végül benne volt a fejezetben egy kisebb képkockán Grisha fogta az újszülött Erent és mondta neki, hogy szabad vagy. Szerintem az eredeti endingben Mikasa is meghalt volna, hm.
2021. ápr. 11. 16:11
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Én egy dolgot nem értek: miért mondta azt Eren, hogy Bertholdnak nem lett volna szabad meghalnia? Mi lett volna a szerepe?
2021. ápr. 11. 16:39
 20/28 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Szerintem ha akkor ott Dina megeszi Bertholdot akkor ugye visszaváltozik emberré s övé lesz a kolosszális +nem eszi meg Eren anyját (s talán akkor egyik titán sem eszi meg Eren anyját mert lesz idejük kiszabadítani vagy ilyesmi). Viszont az események szempontjából fontos volt ,hogy a kisgyerek Eren átélje azt a szörnyűséget és ,hogy később Armin kapja meg a kolosszálist. Azt ne feledjük ,hogy számunkra ez elég kusza de a támadó titán birtokosának gyakorlatilag nincs múlt-jelen-jövő hanem mindent egyszerre lát, akár az előző vagy következő támadó titán birtokosok emlékein keresztül.

2021. ápr. 11. 17:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!