Olvasta már valaki az Attack on titan utolsó, 139. fejezetét?
#10 "Az Ackermann dolog szerintem azzal van magyarázva, hogy a titánerővel az Ackermann-erő is eltűnt? Hm."
Igen ám, de ha vissza kapta az emlékeket, akkor valahogy el is kellett, hogy vegyék tőle, de ez nem kellett, hogy lehetséges legyen, mert eddig úgy volt, hogy az Ackermanok immunisak erre a képességre.
"Eren az önző kívánságát helyretette a 138. Fejezetben, amikor arra kérte Mikasát, hogy felejtse el. Ez volt a helyes üzenet, és ezt sikerült közvetítenie felé, hiába gondolta az ellentétét (ne felejts el soha)."
Igen, ezt sem értem, hogy mi volt ezeknek az emlékeknek az értelme, ott azt kérte Mikasától, hogy felejtse el és, hogy dobja el a sálat, itt meg az ellenkezőjét kapjuk meg?
"Nekem nem úgy tűnik, hogy Mikasa túl tud jutni ezen."
Na ja, egy lányt szabadítsunk fel a szerelmi gyötrelmei alól egy másik lány szerelmi gyötrelmeivel? Wtf?
Amúgy visszatérve Eren anyja halálára, eszembe jutott, hogy tudja a Founder irányítani a többi titánt, de Erennek azt a jövőböl kellett, hogy tegye(Mert ő csak akkor tudja használni, ha érintkezik egy királyi vérű emberrel), amire viszont nem tudom hogy mennyire kellett, hogy képes legyen, mert nem volt ilyenről szó.
Arminnak ezt az üzenetet jóval korábban küldte amúgy (mielőtt Annievel beszélt a hajón, ez világosan látszik a fejezetben). Mikasának nem az emlékei tértek vissza, jelen időben érte el Eren és mutatta meg neki azt a világot, mielőtt meghalt. Armin azután kapta vissza az emlékeit, hogy Eren elhunyt. Szóval lehet Mikasa emlékeit sohasem törölte, mert hát Ackermann.
Eren a messzi jövőből irányította Dinat. Szerintem az ereje így időt és teret is át tud hidalni.
Ironikus, hogy csaknem az egész AoT-ben nem volt központban a szerelem s a végére kiderült ,hogy minden egy 2.000 éves szerelmi bánatból ered. Amikor azokat a sorokat olvastam kicsit olyan érzésem lett mintha egy pillanatra egy giccses szerelmi spanyol/olasz drámasorozat-szappanoperába csöppentem volna. Bár lehet csak nekem nem állt össze elsőre, talán újraolvasom ezt a chapter-t. Minden esetre nem erre számítottam. Ez a része számomra kicsit “tájidegen” volt. A többivel nem volt bajom, még ha itt-ott kicsit zavaros is.
A madaras-sálas rész őszintén meghatott s nem akartam elhinni ,hogy máris a fejezet végére értem. Pár pillanatig kerestem ,hogy hol vannak a következő képkockák mire megpillantottam a sarokban a vége feliratot.
Amúgy nem úgy volt ,hogy eredetileg egy zordabb befejezés lett volna azzal a babás “most már szabad vagy” képpel bezárólag de Isayama a rajongói nyomás miatt utólag változtatott? Legalább is ilyesmit olvastam valahol.
Szerintem ha akkor ott Dina megeszi Bertholdot akkor ugye visszaváltozik emberré s övé lesz a kolosszális +nem eszi meg Eren anyját (s talán akkor egyik titán sem eszi meg Eren anyját mert lesz idejük kiszabadítani vagy ilyesmi). Viszont az események szempontjából fontos volt ,hogy a kisgyerek Eren átélje azt a szörnyűséget és ,hogy később Armin kapja meg a kolosszálist. Azt ne feledjük ,hogy számunkra ez elég kusza de a támadó titán birtokosának gyakorlatilag nincs múlt-jelen-jövő hanem mindent egyszerre lát, akár az előző vagy következő támadó titán birtokosok emlékein keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!