Anime és InuYasha fanok, jól sikerült szerintetek a Yashahime, InuYasha-Kagome és Sesshomaru-Rin lányaival? Érdemes nézni? Van olyan jó, mint az InuYasha volt?
Erőlteted azt, ami itt a történetben nincs.
Ugyanis a történetben N E M, azaz nem nevelte fel Sesshoumaru Rint, a faluban maradt és csak látogatta őt, Kaede meg a többiek vigyáztak rá és nevelték fel, innentől kezdve nincs grooming.
Az ókori Japánt próbálta fantáziasítva megjeleníteni korábban is a sorozat, a házasságuk is egy ilyen elem a szerzők részéről, ugyanis az Edo-korszakban átlagosan pont ennyi idősen, 15-16 évesen házasodtak, mint Rin is, a sorozat meg még korábban is játszódik, tehát a kornak teljesen megfelelő, nem kell túlgondolni.
A grooming nem elfogadható, és nem "mentegetésről" van szó az esetükben, de itt nem történt grooming a történet jelen állása szerint, a középkori Japánnak pedig megfelel a házassági (és ezzel együtt gyerekszülési) idő, ennyi, kész.
Woody Allennek mindenféle szexuális zaklatással kapcsolatos botrányai voltak mindenfelé, és egyébként sem összehasonlítható egy mesefigurával.
A Yashahimében elhangzott, hogy Sesshoumarunál sokszor nehezen követhető, hogy mit miért csinált. A saját gyerekeinek be sem mutatkozott, de látszódott, hogy valamelyest gondoskodott róluk, ő vitte őket a fa védőburka köré, ő adta nekik oda a gyöngyöket, ő vitte el Setsunát az erős védelemmel ellátott félszellemtáborba, ahol Setunának küldött úgy emlékszem név nélkül ajándékot, és most a végén ő adta odta a Tenseigát Towának. Valószínűleg nem akart 2 félszellem gyereket kitenni a veszélyeknek azáltal, hogy magával viszi őket, úgy, hogy pl.Kirinmaruék is gyűlölik őket, próbálta az a tábor megölni is őket, és biztos volt még pár szellem a listán, így úgy tudta a legjobban megvédeni őket, ha távoltartja magától a gyerekeit, eddig legalábbis ez volt sejtetve.
Azzal pedig egyetértek, hogy vannak ennél jobb animék, és egyelőre túl kiforratlan ahhoz a történet, hogy érdemes legyen nézni annak, aki eddig nem tette, pláne úgy, hogy sokára várható a folytatás.
Még nem néztem végig, de nekem tetszik. Rosszabbra számítottam.
Amúgy aki meg a RinXSesshoumaru páros miatt bukott ki, annak elmondanám, hogy anno Japánban a lányok sokszor 13-14 évesen már szültek. Tehát ha Rin ennyi idősen szült, abban nincs semmi fura. Mellesleg, Sesshoumaru egy több száz éves démon. Rin felnőtt, nem maradt örökké gyerek és nem lehetetlen, hogy a kutyadémon beleszeretett.
Magyarországon még a századforduló környékén is normális volt hogy 14-15 éves lányokat férjhez adtak. Iskolában is kötelező olvasmány a Szent Péter Esernyője aminek a végén összejön a kb 26 éves férfi főszereplő egy kb 14 éves lánnyal. A megbotránkozó kommentelőknek is jó eséllyel ennyi idősen adták férjhez valamelyik üknagyanyját.
Eredetileg nem vártam semmit az animétől mert sok nekem az Inuyasha mint anime nem igazán érett jól az évekkel sok tekintetben pl Kagome, akinek az osztályában egyedüliként nem volt mobilja, folyton a 20. század vívmányaival kérkedett a középkorban, ami így visszanézve minimum idegesítő.
Ezzel szemben én nagyon kellemesen csalódtam , a 3 főszereplőt is hamar megkedveltem és a történet is egyre érdekesebb lett idővel. A visszatérő szereplők közül Miroku volt a kedvencem, az ember egy igazi példakép lett, két szép jóravaló gyereket felnevelt és új életcélként valódi szent emberré akar válni. Ami leginkább zavart engem azok a visszatérő öreg Inuyasha szereplők jelenléte volt, ha Kagome nagyapja és Kaede már a 20 évvel korábban játszódó történetben is öregek voltak akkor már nem nagyon kéne itt lenniük, Kikyo-ról nem is beszélve, oké csak a Korok Fája vette fel az alakját, de akkor sincs semmi keresnivalója itt.
Ami Shesshoumarú-t illeti: apai figura helyett inkább védelmező bátynak tűnt és pontosan jó okkal hagyta Rint az emberek világában. Esélyre volt szüksége, hogy normális emberi körülmények között éljen és elszakadjon a világából. Erre mit csinálnak? Egy tollvonással elintézték ezt és az egész óvó-kapcsolatot átreformálták, úgyhogy az én agyam is ledobta ettől az ékszíjat. Így Rin egész életében úgyszólván Sessi és a veszélyek "rabságában" él. Egyáltalán nem fogadom el, hogy köztük bármi is történt.
33/F
Ez kicsit más dolog a démonok életéből fakadóan, viszont Rin mégis gyerek volt még akkor és teljesen más szerepviszonyokat láttunk.
A 3. mozifilmet pedig főleg ne vegyük alapul ilyen szempontból, mert Rumiko nem adta áldását a mozifilmben elhangzó életkorokhoz. Ő azt nyilatkozta, hogy InuYasha is egy kamaszfiú. Nekem egy 150 éves démon ne legyen hebrencs kamasz. Az a baj, hogy idővel a készítők sok dologba rosszul másztak bele. Bár a YashaHime esetében tudtommal Rumiko keze is benne van, de Rinékkel ez engem földre vitt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!