A Japánoknál a "chan"-t nem a lányokra szokták mondani?
Figyelt kérdés
Úgy értem sok animében a lányokat úgy szólítják hogy (valami név)-chan,és hogy pár animében egy-egy fiút is így szólítanak,ez kicsit össze kavart. Valaki eltudná ezt nekem magyarázni?2021. márc. 26. 11:45
1/15 anonim válasza:
Azt hiszem a fiatalokra szokták használni,vagy ha nagyon közeli a viszony.
Szerintem valami ilyesmi legalábbis.
2/15 anonim válasza:
Bevézés, kedves megszólítás, mint nálunk az Editke, Mónika, Kérdezőke.
3/15 anonim válasza:
Jól írták előttem, az egy olyan becézés, ami gyakorlatilag kicsinyítő képző. Eredetileg gyerekeknek szokták mondani, de kedveskedve használható másnak is, akivel bizalmas a viszony.
4/15 anonim válasza:
De akár ilyen "szivatás", "csipkelődés" is lehet, mert konkrétan le kislányozod az illetőt ha fiú. (A Narutoban Hidan pl emlékeim szerint Kakuzut le chanozta egyszer)
5/15 anonim válasza:
Leginkább lányok használják egymás között, vagy fiúk, esetleg szülők a lányokra. Fiúk között inkább óvodás korban jellemző a chan megszólítás.
6/15 anonim válasza:
A fiúk között ritkább ugyanazért, mert "gáz" a kamasz srác szemében, ha Petikének szólítják. De embere válogatja. Sok szülő felnőttkorban is - chanozza a gyerekét nemtől függetlenül, a gyerekkori barátok között pedig szintén simán megmaradhat az ovis megszólítás, hiába nőnek fel. Gimis korban valóban barátnők között a gyakoribb.
Plusz ahogy mondták: kisgyerekekre bárki használhatja.
7/15 A kérdező kommentje:
Áh,köszönöm a válaszokat
2021. márc. 26. 13:38
8/15 anonim válasza:
még állatokra is mondjàk
noke macska
nokechan cica
9/15 anonim válasza:
#8, neko a macska japánul, nem pedig noke.
10/15 anonim válasza:
9. vagyok. Lepontozhattok, de attól még én tudom jól, nem pedig a 8. válaszoló.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!