Ha üzenhetnél valamit az összes hazai animésnek, mi lenne az?
Szerintem 3-as a kínos weeb korszakra gondolt. Tudjátok, amikor annyira rajongsz ezért az egészért/japánért/a rajzfilmekért (főleg az animés korszakod elején), hogy mindenkinek el akarod híresztelni (bármilyen formában) azt amit csinálsz. Legalábbis én így értelmeztem 3-as válaszát.
Az üzenetem a hazai animéseknek pedig: túl sokat szidjátok egymást elhanyagolható dolgok miatt (akinek nem inge...)
Egyébként igazán semmi konkrétumra nem gondoltam, inkább arra, hogy mindenki magába néz és talál valamit, amit más körülmények között vagy kívülről nézve kínosnak találna, de a magyar animésközösség 99%-ában se kreativitás, se önreflexiós készség, se humorérzék. Minden, ami kicsit is kétértelmű, helyből személyes támadásnak vesz, ahelyett, hogy kicsit gondolkodna.
"Ha valaki azt mondja, ne nézd meg a Boku no Pico-t, akkor ne a vörös gombot lásd benne, hogy csakazértis megnézed. Ne nézd meg. (tudom, úgyis megnézed, mert látni kell, mi olyan xar, de ha tudod, tartsd meg a kíváncsiságot).
Amúgy élvezd az animézést, amíg lehet, amíg örömödet leled benne."
Nekem ennyi lenne az üzenet. Kiskorom óta nézek animéket, jelenleg az Animeaddicts listám szerint 439-et láttam, hosszabbak-rövidebbek egyaránt. Mára nem igazán nézek animéket. Nem azért, mert már nem szeretem vagy mert kinőttem belőle (és nem szégyellem egyáltalán néztem/nézek), csupán már nem nagyon van olyan, ami tetszik. Az újak nem keltik fel az érdeklődésemet, kivétel most a Horimiya, de abból is elég heti 1 rész, és nem halok meg közben izgatottságomban, hogy úristen, jöjjön már a következő. Mostanában donghuákat nézek, azokból is a MDZS és a HOB-ot, illetve a Scumbag system is megvolt, hétről hétre. Most a MDZS 3. évadát várom, egyébként semmit nem követek a Horimiyán kívül. Van elfoglaltságom bőven, bele se férne nagyon, hogy órákon át ülök és nézek ki a fejemből. Anno sok időm volt, órákon át tudtam egy helyben ülni vagy feküdni a gép előtt, és csak arra fókuszálni. Most már a filmezés sem megy úgy, hogy közben ne matassak valamit. Változnak az idők. Ha lesz valami érdekes, megnézem, soha nem fogok kinőni belőle, és a régieket újra szoktam nézni időnként, még ha csak hallgatom is inkább, mert amit egyszer megnéztem, azt kvázi kép nélkül is látom magam előtt (fene, hogy ez a remek memória nem érvényes tanulásnál).
19/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!