Hogyan mondjam el anyumnak hogy animézek?
Nem nagy dolog ez. Nem vagy bűnös azért, mert animét nézel. Pont olyan ez, mintha élőszereplős sorozatot néznél.
Csak odamész és megmondod neki, hogy animét nézel.
Nagy valószínűséggel azt sem tudja, hogy mi az. Ha meg rákérdez, akkor lesz egy indokotok arra, hogy beszélgessetek.
"Anyu, képzeld, nagyon szeretem az animéket, és azokat is szoktam nézni. Mi lenne, ha együtt néznénk meg egyet?"
Én ezt mondanám. Megnézhetnétek együtt egy Ghibli filmet, az minden korosztálynak való. Vagy egy magyar szinkronos animét, ha anyukád nem szereti a feliratot. Olyat mutass, amit te is szeretsz, de anyukádnak is esetleg tetszene. :)
Az is külön "bevallod" neki, ha elkezdesz olvasni egy könyvet? Vagy megnézel egy filmet este? Vagy ha a Showder Klubbot nézed esténként? Vagy ha letöltesz egy játékot Google Play-ről/AppStore-ról?
Ugye, hogy nem? Akkor meg az animék mitől mások?
Igazából nem kell rajta sokat rágódni. Nemrég még én is hasonló helyzetben voltam mivel a kissé konzervatív anyámnak akartam "bevallani" hogy animézek. Én személy szerint nem izgultam ezen annyira, csak odamentem :
"Anya tudod mik azok az animék? Azok a furcsa japán rajzfilmek. Szeretem nézni őket, mi lenne ha elkezdenénk egyet közösen."
Kerestem egy olyat ami rövid és az ő érdeklődési körének is megfelel és végignéztük. Utólag azt mondta hogy tetszett neki és többet is szívesen nézne velem mert már 3 éve nem töltött ennyi időt velem.
Tehát:ne görcsölj rá. Akkor mondd el neki amikor teljesen figyelni tud rád. Kezdj el vele valamit ami neki is tetszene.
Lehet még ő is örülni fog neki hogy veled lehetett. :)
9, hát ezaz. Mintha olyan nagy dolog lenne animézni, hogy ezt be kell jelenteni. :D Én meg sorozatozok, én is jelentsem be anyámnak? Ha meg animéznék, akkor odaállnék anyám elé, és annyit mondanék, hogy "anya, én animézek". Erre anyám azt mondaná: És?
Annyira nem nagy dolog ez, nem hiszem, hogy különösebben érdekelné, felesleges ezen stresszelned magad.
Ha azt akarod, hogy anyud tudja, akkor kezdj el vele beszélgetni róla, hogy "anya, amúgy én mostanában nagyon rákaptam az animékre. Az tudod mi?" és ha nem tudja elmondod. Ennyi. Nincs ebben több. Amúgy meg a te dolgod mit nézel. Nem tudom hány éves vagy, nyilván ha 12 akkor azért nem mindegy miket nézel, de ha mondjuk már 16 felett vagy, mint én, akkor nem kell mindent bejelenteni anyádnak. De biztos megvan rá az okod, hogy ennyire közölni akarod vele, akkor meg csak egyszerűen hozd fel a témát, ne idegeskedj ezen, mint mások is mondták, ez nem olyan nagy dolog, mintha azt kéne bejelentened, hogy meleg vagy, ez csak egy műfaj. Én meg a horrorokat szeretem. Én is jelentsem be, hogy horrort nézek? És, akkor mi van? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!