Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Hová fog fejlődni az anime...

Hová fog fejlődni az anime grafika a jövőben?

Figyelt kérdés

Nagyon érdekesnek tartottam a 2018-as Dragon Ball Super: Broly movie-t grafikáját. Ott ugyanis úgy látom, hogy a készítők a 90-es évek retro stílusát ötvözték a mai elvárásokkal.

Szeretném megkérdezni, hogy ez csak egyéni eset volt, vagy lehetséges, hogy a készítők behoznak az animék grafikájába egy kis retro stílust, idővel?

Egyébként 2018 óta volt hasonló stílusú anime, mint az említett?

2021. márc. 11. 21:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%

ha megnézel jó pár animét! én amúgy csodálkozni szoktam hogy sok anime olyan régi mert egyszerűen nagyon szép grafikája van! pl ilyen 2010-es animék viszont vannak olyan 2018-2020-as animék amik el sem érik azt a szintet!

azaz az utobbi időben az anime animációja nem fejlődött túlságosan!

még mindig kézzel rajzolják viszont a technologia fejlődés miatt azt csinálják hogy a töltelékeet kiegészítik cgi-al! (a minőségi animék keveset használnak és tényleg csak tölteléknek használnak

emiatt is keveset tud változni maga az anime esetleg csak stílus jegyekben

igen meg még azt csinálják a cgi-al hogy az effekteket sugarakat robbanásokat stb dolgokat (persze egy részét megrajzolják de a nagyja az cgi)

ami változott eddig az főleg a stílus és a vizuális élmények

a 2000 előtti animék-nél meg lehet figyelni hogy mindent rajzoltak pl a fényeket is ez erősen látszik sokkal elmosódottabbak az animációk

a 2000-2010-nél a szemek sokkal nagyobbak kissé tompábbak a karakterek mondhatni kevesebb a pixel feldolgozás de nagyobb a pixel mint a régebbieknél szóval itt volt fejlődés

2010+ animélnél sokkal finomabb rajzok vannak sokkal élesebb képek jelen van a cgi pl fényeknél

mondhatni ez a 3 nagy generáció váltás volt ha lesz is változás az csak 10 év múlva lesz jelen ahol olyan programokkal csinálják ami egyszerre képes a folyamatos rajzolásra és a cgi-ra pl csontozásra és hasonlókra mert amúgy mindkét változat nagyon igényes tud lenni pl

cgi-nál az így neveld sárkányod és a legtöbb disney film persze ezek millió dolláros tételek!

rajzolt animkre remek példa a bleach ahol végig folyékony rajzolás volt és nagyon jó! valamint vagy az attack on titan előző évadjai! vagy az enen shobutai és noragami

sajna elértünk a technológiánk peremére most szerintem sok minden le fog lassulni nem csak az animációk

talán 1-2 tudomány ág ami felfog lendülni pl biológia ás fizika (de mert csak azok év tizedek óta be vannak lassulva

2021. márc. 11. 22:05
 2/13 anonim ***** válasza:
45%
ja igen jelenleg jó pár visszafejlődés van az animék terén mert hát... kevesebb költséget fektetnek bele ezért is van az hogy ilyen 2012-es animék le verik a jelenlegieket mert akkor volt egy generávió váltás több finanszírozásokat kaptak stb pl a hyouka ami 2012-es de nagyon szép művészi animációja van
2021. márc. 11. 22:13
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
1-es, pl. a Versailles no Bara az 1970-es években készült, de grafikailag szerintem simán kenterbe veri a legtöbb mai, túlzott CGI-t használó animét. Pedig 100%-ban kézzel készült. És nem ez az egyetlen régi, vagy régebbi anime. Ott van pl. a Clannad, az Air, vagy akár a Fushigi Yuugi és az Ayashi no Ceres. Mindegyiknek gyönyörű a grafikája, pedig nem mai animék.
2021. márc. 12. 09:48
 4/13 anonim ***** válasza:
8%

Lehet gyönyörű de nem vágja kenterbe mert egy más technológiával készült más stílussal más jegyekkel…

Pl elég ritka amelyik annyi chi-t használ általában az van hogy vagy kézzel rajzolt és töltelék cgi-van benne vagy pedig cgi alapú mondjunk ami pont kivétel azaz attack on titan utolso evada ahol a harcok cgi minden más nem (és qurva rossz a cgi nagyon élettelen az egész viszont ami kézzel van rajzolva az nagyon de nagyon jó) de emiatt kaszálva van az anime sajna (mármint mint akcio anime)

És ahogy mondtam a cgi lehet jó is

Japan példa pl a beastars full cgi de nagyon jó (a történetről meg ne is beszéljünk mert szintén)

A fushigi yuugi és a többi 2000-es előtti animék legnagyobb hátránya azok a fények ahogy mondtam már mivel nem tényleges világosságot ad hanem azt is rajzolják

Ez most lehet tűz effekt vagy villámlás vagy robbanas nagyon sokszor ez a nagyon csúnya sárga szín dominál (pl tűz robbanásnál) de sok minden sötét marad vagy pedig egy full fehér “villanás” megint csak ceruza szinezes ami nagy hátrány

2021. márc. 12. 12:27
 5/13 anonim ***** válasza:

Ez attól függ ki mennyit hajlandó áldozni rá.

Jelenleg ott vagyunk hogy a lényeg a mennyiségen van hogy minél többet tudjanak a piacra dobni ez pedig a minőség kárára megy

2021. márc. 12. 18:51
 6/13 anonim ***** válasza:
16%
a movieknél meg lehet látni hogy sokkal jobbak
2021. márc. 12. 18:57
 7/13 anonim ***** válasza:
92%

Szezonról szezonra soha annyi animét nem gyártottak még, mint manapság.

Ezzel együtt viszont az iparág válságban van, nincs elég animátor és aki van, azokat is hirhedten túldogoztatják és alulfizetik. Plusz úgy általában Japán gazdasága sincs az utóbbi években a helyzet magaslatán. Ez pedig meg is látszik az animáció átlagos színvonalán. Spórolós, darabos 2D animáció, alacsony minőségű 3D CGI betétek vagy teljes sorozatok. És nem hiszem, hogy ez a közeljövőben változna, mert ahelyett, hogy megpróbálnák orcosolni az ipar problémáit, inkább csak fokozzák azokat.

2021. márc. 12. 20:36
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

7-es ezért is kellene megválogatni hogy melyik animéket csinálják meg mert sajna ezekből a trash animékből amik minden szezonban jönnek sőt évente 5-6 azokból sokkal kevesebb a bevétel ráadásul a látottak alapján jó finanszírozást kapnak de még így is a kutya alig tartja számon!

most pl melyik lett volna jobb?

ha az attack on titan kap rendes rajzolt titán fightokat

vagy pedig egy kaifuku adaptálás és egy isekai maou második évad?

ja és úgy hogy az aot még így is magasra vitte a nézettséget világ szinten! de mind ezt a studió csorbítására és ahogy elnéztem a studiót nagyon sok jó animét nekik köszönhetünk...

Kakegurui

jujutsu

dororo

The God of High School aminek nagyon igényes aninációja van

shingeki no bahamut

és ha már cgi-os akkor garo (ugye a páncélok)

és még jó pár anime

2021. márc. 12. 21:13
 9/13 anonim ***** válasza:
0%

ja segítek!

kaifuku + isekai maou sokkal jobb lett a látottak alapján...

2021. márc. 12. 21:15
 10/13 anonim ***** válasza:
88%

Na hát ha a Shingeki no Kyojint akarod NEKEM felhozni pozitív példának, ami megérdemelt volna nagyob költségvetést, akkor rossz ajtón dörömbölsz. Én már a második évadra sem adtam volna egy kanyit se.

2021. márc. 12. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!