Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok animéket ajánlani?

Tudnátok animéket ajánlani?

Figyelt kérdés

Tudnátok animéket ajánlani a top 10 kedvencem alapján?

És nem minősítést kérek, tudom, hogy olyan top 10-em van, amivel nagyon sokan nem fognak egyet érteni. Tartsátok tiszteletben a másik szubjektív véleményét, nem csak az enyémet! Akinek nem inge, ne vegye magára.

10. Death Note (Kíváncsi vagyok, hogy hány ember halállistájába kerültem bele, mert a DN-t ilyen hátulra raktam...)

9. Fullmetal Alchemist (a 2003-as)

8. Clannad: After Story (lényegében a Clannad anime folytatása, de nem tudom egyként kezelni, mivel az AS mérföldekkel jobb nála.)

7. Your Lie in April (nem biztos, hogy azért van itt, mert annyira remek, hogy kérdés nélkül megérdemelne egy hetedik helyet, hanem azért, mert szó szerint ez az anime gyakorolta rám eddig a legnagyobb hatását.)

6. The Promised Neverland (az első évad alapján előrébb is kerülhetne, de a második évad eddig elég középszerű, nem rakhattam előrébb.)

5. Code Geass (avagy, ugyanazt a történetet, mint a Death Note, elmesélte kb százszor jobban.)

4. Attack on Titan (tudom, hogy manapság divat utálni ezt az animét, de higgyétek el, sokkal több van ebben az animében, mint azt elsőre gondolnád! Ha egy egyszerű hentelős tipic shonen fight anime lenne, nulla történettel, mint azt sokaktól hallom, nekem sem lenne listában, pláne nem ilyen előkelő helyen.)

3. Steins; Gate/Steins; Gate 0 (avagy a tökéletes animék. Számomra a SG 0 jobban bejött, de mind a két anime olyan szinten tökéletes, hogy ha megnézi az ember hatása alá kerül, jó hosszú ideig. Még akkor is, ha a sima SG indítása elég gyenge.)

2. Erased (hiába tökéletes a SG, meg a Code Geass, számomra két anime van, ami az élen van és pont. Ez a két anime néha helyet cserél egymással, de ez az a két anime, amit az összes többi fölé emelek. Az egyik az Erased. Még akkor is, ha feleannyira sem kidolgozott a története, mint a SG-nek.)

1. Bunny Girl Senpai (miközben Death Note, Steins Gate és Code Geass van ilyen ,,hátul", és Fullmetal Alchemist: Brotherhood még listában sincs, én első helyre merek rakni egy olyan animét, amiről az ezt olvasók fele még csak nem is hallott, ráadásul a címe alapján is egy tipic ecchi szirszar? Gondolom, sokaknak megfordult a fejében. De mégis... ne ítéljetek a cím alapján! Egy fantasztikusan kidolgozott, misztikus thriller, iszonyúan jó történettel, fantasztikus karakterekkel, és sorolhatnám még, de már párszor kifejtettem a véleményem erről az animéről. Ami pedig számomra még az Erased fölé is emelte, az a főszereplője. Sakuta a kedvenc főszereplőm, minden médium összes alkotása közül. Pont.)

Egy szóval érdekelnének kissé komolyabb hangvételű, gondolkodósabb animék, leginkább a thriller vagy dráma műfajban. Újabb alkotásokat szívesen nézek, de a régebbiektől sem riadok vissza. Monster-kaliberű is jöhet, viszont annyira nem rajongok az ennyire hosszú művekért.

De igazából bármilyen mű jöhet, ami a listám akármelyik helyezetére is emlékeztet titeket!

A listámról pedig bármelyik animét ajánlom, ha még nem láttátok! Zseniális mind.

2021. márc. 9. 09:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Shinsekai Yori, Perfect Blue
2021. márc. 9. 16:04
 12/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2021. márc. 9. 16:30
 13/20 anonim ***** válasza:
84%

Én listám:

1. Guilty Crown

2. Kimetsu no Yaiba

3. Overlord

4. Elfen Lied

5. Parasyte- The Maxim(japán neve hirtelen nem ugrik bé xD)

6. Punch Line (Az eleje ellenére a vége elég komoly, megkönnyeztem)

7. Douluo Dalu (Ne vesd meg csak mert kinai...)

8. Nanbaka

9. Arifureta

10. Seikon no Qwaser

2021. márc. 9. 22:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Neked is köszönöm! :D
2021. márc. 10. 00:34
 15/20 A kérdező kommentje:
Amúgy elég ironikus lenne tőlem, ha miközben az animéket, a donghuákat elítélném, csak mert kínaik... :)
2021. márc. 10. 00:35
 16/20 anonim ***** válasza:
84%

Nekem ezzel az a bajom, hogy kb. minden van a listádban, ami miatt bármit mondhatnánk.

Szóval inkább adok kb. mindent, ami ennek megfelel valamennyire ("kissé komolyabb hangvételű, gondolkodósabb"), aztán válogathatsz.

Akame ga Kill!

Akatsuki no Yona

Akudama Drive

AnoHana

Ansatsu Kyoushitsu

Ao Haru Ride

Arslan Senki

Bakemono no Ko

Bakemonogatari (szerintem ez teljesen az AoButa kategóriájába esik, csak én jobbnak tartom)

BNA

Claymore

Death Parade

Donten ni Warau

Dorohedoro

Dr. Stone

Drifters

Durarara!!

Fate/Zero

FLCL

Fruits Basket (2019)

Gantz

Golden Kamuy

Great Pretender

Hellsing Ultimate

Hyouka

Id:Invaded

Katanagatari

Kekkai Sensen

Kill la Kill

Kimi no Na wa.

Kimi no Suizou wo Tabetai

Koe no Katachi

Log Horizon

Made in Abyss

Majo no Tabitabi

Megalo Box

Munou na Nana

No Game No Life

One Punch Man

Ookami Kodomo no Ame to Yuki

Re:Zero

Runway de Waratte

Samurai Champloo

Summer Wars

Suzumiya Haruhi no Yuuutsu

Tenki no Ko

Trigun

Vinland Saga

Violet Evergarden

Yuukoku no Moriarty

2021. márc. 10. 04:07
 17/20 anonim ***** válasza:
84%

És akkor külön kommentben a top 10:

1. Code Geass

2. Bakemonogatari

3. FLCL

4. No Game No Life

5. Hellsing Ultimate

6. Shigatsu wa Kimi no Uso

7. Drifters

8. Steins;Gate

9. Koe no Katachi

10. Kimetsu no Yaiba

2021. márc. 10. 04:14
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Hát igen, elég széles témakörben nézek. Párat ismerek azok közül, amiket felsoroltál, a többire mindenképpen ránézek!:)

A toplistád is nagyon érdekes, nekem őszintén eszembe sem jutott, hogy movie-kat tegyek bele. :D Általában külön kezelem az anime sorozatokat és movie-kat.

2021. márc. 10. 08:36
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egybe van az egész listám MAL-on, így nem nagyon teszek különbséget film vagy sorozat között.
2021. márc. 11. 00:19
 20/20 josephw ***** válasza:
100%

Tokyo Ghoul

My Hero Academia

Muge (nagyon cuki 😍)

2021. ápr. 13. 21:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!