Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Eredeti japán manga segíthet...

Eredeti japán manga segíthet a japán olvasás gyakorlásában vagy túl sok egy kezdőnek, mennyire bonyolult a nyelvezete, sok a kanji?

Figyelt kérdés

2021. febr. 25. 10:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen manga és mennyire vagy kezdő.
2021. febr. 25. 10:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha fiatalabbaknak szóló mangát választasz (shounen, shoujo), a sok kanji mellé mind oda lesz írva szótagírással, hogy hogyan kell olvasni őket.
2021. febr. 25. 10:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekeknek szóló mangák? Azok biztosan egyszerűbbek és egy kezdő számára könnyen fogyaszthatóak.
2021. febr. 25. 10:45
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekeknek szólót válassz, azokban van furigana a kanjik mellett, ami segít a kiolvasásban.

Egyik barátom, aki pont japánul tanul most, japán nyelvű mesekönyveket olvas szintén nyelvtanulás céljából.

2021. febr. 25. 10:51
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én pl. kezdő koromban inkább shoujo mangákat olvastam japánul. Ha nem is értettem a szöveget teljesen, de el tudtam olvasni. De pl. a Hakushaku Cain mangát is el tudtam olvasni, mert a kanjik mellett ott voltak a hiraganák. :)
2021. febr. 25. 14:21
 6/7 anonim ***** válasza:
40%

Mindenképp gyerek könyveket! Nem kell mangánan lennie tudod miert? Mert a gyerek könyvek a legegyszerűbbek és segitő szándékkal is készülnek

Mellesleg nagy szó ha valaki tud japánul olvasni irni

2021. febr. 25. 20:52
 7/7 anonim ***** válasza:

A gyerekkönyvek szerintem unalmasak :/ Nagyobb kihívás egy manga vagy egy light novel. Ha tanulási célja van, akkor én vagyok olyan elvetemült, hogy az összes szót kikeresem, amit nem értek, és kártyát csinálok belőle (anki), valakinek fáj a sok új dolog, én olyat keresek, amibe minél több új dolgot lehet tanulni :)

Nekem az első mangám a Tsurezure Children volt, van hiragana, nagyon egyszerű nyelvezet, hasznos szavak és nagyon aranyos történet!

Én utána inkább több szövegre vágytam ezért átmentem egy regényre, nem volt egyszerű, az Anothert olvastam japánul, de meg érte!

Ha esetleg még sem válna be a manga, akkor nagyon sok light novel fent van a neten is (Kimi no na wa, Uchiage Hanabi...)

Sok sikert neked! :)

2021. febr. 27. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!