Mely animét dobtad a mostani szezonból és miért nem jött be?
Azért eléggé mindegy, ha a családra is hajlandó vagy elpazarolni.
Mellesleg pont ezért érdemes hétről hétre nézni, mivel akkor heti 20 perc, ami kb. semmi. Még akkor se jelent sokat, ha alvás helyett nézed meg.
Gondolom akkor fel is mondtál, mert mi az, hogy a főnököd eldönti, hogy mikor dolgozz, ugye? :DDD
Legalább lenne valami normális érved ellenem...
Vállakozóként nincs főnököm, többek közt emiatt is, igen. :)
Eszemben sem volt érveket felhozni. Az ember azzal tölti a szabadidejét, amivel csak szeretné és semmi sem kötelező, ez nem vita tárgya. Ha nem tetszik egy anime, könyv, film, bármilyen más kulturális termék, egyszerűen fogod és otthagyod, leteszed.
Ez nem anyud tökfőzeléke, amit muszáj megenni, akkor is, ha nem esik jól. ;)
Hát, igen, az ilyen emberek miatt tart itt az ország. Vállalkozó és azt képzeli, hogy az ügyfélnek se felel.
Szép munka.
"Az ember azzal tölti a szabadidejét, amivel csak szeretné és semmi sem kötelező, ez nem vita tárgya."
Persze, ha azt írja valaki, hogy nem pazarolja az idejét x dologra, mivel inkább nézné ahogy a falon szárad a festék, akkor nem jogos felvetés, hogy miért? Mert itt jelenleg ez a kérdés.
"Ha nem tetszik egy anime, könyv, film, bármilyen más kulturális termék, egyszerűen fogod és otthagyod, leteszed."
És honnan tudod, hogy nem a vége vagy a következő rész miatt fog tetszeni?
Van egy 12 részes anime. Nem tetszik neked az első 3 rész, honnan veszed, hogy nem fog tetszeni a 3.-tól kezdve? Esetleg a 4.-től? Még akkor is 8-9 résznyi élvezetes tartalmat kapsz.
És ez hosszabb animéknél még inkább előjön, mert oké, egy 12 részes animének az első 3 része, az 25%-nyi történet, de mondjuk megnézel egy 100 részes animéből 3 részt, az semmire sem elég.
Viszont ha meg arányt szeretnél tartani és a 100 részből 25-öt nézel meg, akkor abban már benne van két teljes 12 részes anime.
És mi a garancia, hogy fog tetszeni később, x rész után?
Nem értem ezt a szenvedés mániád. (tipik magyar, ha már itt tartunk? :))
Te egész nyugodtan szenveleghetsz olyan művön, ami nem tetszik és várhatod, hogy majd egyszer fog, nekem nincs ilyen kényszerem. Szerintem másnak se.
Pont ez az, nincs logika abban, amit mondasz. Mi van, ha egy műnek meg pl. csak az első 10 része tetszik és az utolsó 2 nem? Akkor megint időt pazaroltál a logikád szerint.
Előre nem fogod tudni, hogy mi fog tetszeni és mi nem, vagyis mindent meg kellene nézned. Legalábbis ha kizárólag ezt a logikát vesszük figyelembe.
"Nem értem ezt a szenvedés mániád. (tipik magyar, ha már itt tartunk?"
Örülnék, ha ilyen lenne a tipikus magyar, logikus, mert akkor már rég felzárkóztunk volna a nyugathoz is.
És így igen, a problémám a logikátlanság. Mivel a leírtak alapján te azt feltételezed, vagy úgy kezdesz el sorozatot nézni, hogy egy adott rész élvezeti faktora mindig legalább akkora, mint a következő bármelyik rész élvezeti faktora.
Más szavakkal, szerinted egy sorozat csak rosszabb lehet és jobb nem.
Érzelmekben kár logikát keresni.
Nem tudom előre hogy fog-e a következő rész tetszeni. De ha az első 10 rész tetszett, az utolsó 2 meg nem, akkor az nem pazarlás számomra, hiszen azon a 10 részen jót szórakoztam. Viszont ha már az első 2-3 rész sem fog meg, minek nézzem tovább? Van többszáz más mű a listámon, van miből válogatni. Ki akarná a szabadidejét úgy eltölteni, hogy nem élvezi azt amit csinál?
De nem érzelmekben keresek. Nem azt nem értem, hogy hogy nem tetszhet neked X sorozat.
"De ha az első 10 rész tetszett, az utolsó 2 meg nem, akkor az nem pazarlás számomra"
És ha csak az első 9 jó? Vagy 8? Esetleg 6? Az már 50%.
VAgy mi van, ha valami több évados, mondjuk 5 és az első 2 nagyon tetszik, a 3. nem, de mondjuk a 4. és 5. jobb még az első 2-nél is, de te kihagyod?
"Van többszáz más mű a listámon, van miből válogatni"
Persze, de ez akkor is igaz, ha továbbnézed azt a sorozatot. A listád nem megy sehova.
"Ki akarná a szabadidejét úgy eltölteni, hogy nem élvezi azt amit csinál?"
És ki akarna kihagyni szórakozást, azért mert kicsit lassabban indul be egy mű?
Ezek nem érzelmi alapú kérdések, hanem valamiért kitaláltál egy eléggé önkényes rendszert, amit egyébként sokan mások is csinálnak, ami mögött semmi logika nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!