Mi a rosszabb? Ha sok a filler vagy ha lassú pacing?
Nem különösebben. Ha rossz a pacing, egy az egyben dobom a sorozatot, de ha csak filleres, elég megvárni, hogy felgyűljenek a részek, és azokból megnézni azt, ami kell is.
Meg aztán a filler sem feltétlen rossz dolog. Persze ha a Narutón szocializálódik az ember, nem csoda, hogy ezt hiszi, de alapjáraton véve az adaptációban felbukkanó új tartalom nem a Sátán. Ha az ember nem ismeri az eredetit, a jó fillerről fel sem tűnik, hogy az. A pacing viszont ha adaptációról van szó, ha nem, rengeteget ront az élményen.
Ha lassú a pacing de igazán jó az anime akkor az előny nemhogy hátrány hiszen tovább nézheted.
Ha viszont úgy érted hogy ROSSZ akkor a filler jobb mint a rossz pacing ahogy 1 és 2 mondta.
A pacing nem azt jelenti, előző. Nem az időtartamot befolyásolja, hanem az események ütemezését, ami forgatókönyvírás szempontjából bagyon fontos, hogy élvezhető sztorit hozhasson össze az ember.
Amúgy nem is értem, miért kellett a lassú pacinget így kiemelni. A rossz pacing lehet a baj, nem a lassú. A története válogatja, hogy gyors vagy lassú illik hozzá. Egy melankólikus, elgondolkodtató történetnél a gyors pacing például nagy eséllyel mindent elront.
egyértelműen a pacing! a filler lehet jó! narutonál hát itt is van kivétel de csal 1-2 nem több
de a pacing az egész sorozatot elrontja!
mind ha túl lassú vagy túl gyors
"Nem különösebben. Ha rossz a pacing, egy az egyben dobom a sorozatot, de ha csak filleres, elég megvárni, hogy felgyűljenek a részek, és azokból megnézni azt, ami kell is."
Nem azért, de van ahol a "rossz" pacing-et ugyanígy ki lehet kerülni.
A one piece anime egy jó példa, legkésőbb a Dressrosa arc-nál már eléggé "rossz" a pacing, viszont ez csak akkor tűnik fel igazán, ha valaki hétről hétre nézte, amikor adták, amikor utólag visszanézted és mondjuk egybe megnéztél 4-6 részt, akkor már egyáltalán nem feltűnő.
Én utólag néztem és miután beértem az animét sokat olvastam, hogy kinek mi a tapasztalata és ott említették, hogy voltak ilyen kifejezetten "rossz" pacing-es arc-ok, viszont ez nekem csak utólag tűnt fel, amikor belegondoltam, hogy 1-1 rész külön-külön milyen, nem pedig ilyen 4-6 részes blokkokban.
Szerintem mind a filler, mind a pacing függ attól, hogy hogy nézed az animét, illetve milyen animét nézel. Én pl. a Bleach filler-eit szerettem, míg a Naruto fillereket kerültem. A pacing-nél a helyzet meg az, hogy ha szerencséd van, akkor a pacing hiba az nem tűnik fel, ha egyszerre nézel több részt, míg ha hétről hétre néznéd, akkor annyira nem lenne jó.
Nekem van ismerősöm, aki azért, hogy 1 hetes várakozás ne zökkentse ki, sosem néz on-going animét, így neki annyira nem szokott baj lenni a pacing-ből, csak ha tényleg sokat ront az animén.
mindkettő rossz, meg jó is
fillerrel 3 bajom van:
- általában elég gyengén sikerülnek (unalmasak, nem szórakoztatóak)
- rosszkor jön a filler
- ha bejön a filler, túl hosszúra nyújtják
pacing: könnyű elszúrni
4-es vagyok. Köszönöm mindenkinek akinek kijavított.
Úgy látszik eddig máshogy gondolkodtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!