Egy anime miben jobb, mivel másabb, mint egy sorozat/film?
Inkább azt kéne megindokolni miért NEM jobb:
-nincsenek benne igazi emberek, igazi arckifejezésekkel
-hülyeségek vannak benne (bár az van néhány filmben is)
-sok gyerek nézi és mivel ez egy rajzfilm hajlamosabb befolyásolni beszippantani öket (több ismerösömmel is ez történt)
-siralmas grafika, kivitelezés
-csak egy divat dolog (a többségnek)
-sok anime annyira undorító (szexualitással tele zsùfolva, eröszak jelenetek, stb)
Ennyire nem árnyalnám be a képet, mint az 1-es de van bőven alapja annak amit mond.
A kulturáltabb műveket úgy tudnám ajánlani, hogy sok története és annak kivitelezése vetekszik sok mai film és sorozatéval, az pedig, hogy rajzolt, egységesebbé teszi a dolgot, és nincs ilyen összefolyt valós kamerakép meg zöld háttér, plusz soknak valóban gyönyörű a megrajzolása is, ez adja az egyediségét.
Illetve a sokszínűséget, mert kb minden műfajra van példa, legyen a sci-fi, legyen az valami társadalmi, esetleg egyéni probléma, fantasy, vicces, parodikus művek.
Igazából annyiban másabb egy anime, egy sorozatnál/filmnél, hogy japánban készült, animált és japánul beszélnek benne. Csak úgy, az animékat nem lehet egy kalap alá foglalni, ahogy a sorozatokat és filmeket sem lehet. Amerikában és európában is van élőszereplős/animált film/sorozat, mégse egybe díjazzuk őket pl az Oscaron. Ott csak filmek vannak.
Pl az animének van egy nagy előnye, hogy lényegében bármit meg lehet valósítani rajta. Nincsenek megkötve, hogy a sorozatban nem tudják fizetni a 30 méteres T-rex-et, hanem ez ugyan annyiba kerül mint egy sima ember rajzolása.
Ráadásként az animének nem is ebben van szerintem a hatalma, hogy jól néz ki (Vannak nagyon jól és nagykn rosszul kinézők is persze, általában jól néz ki), hanem a történetben és a nyugati kultúrában. Általában egy anime szeret erősen túlozni, pl amikor meglátnak egy leányt alsóbeműben és elvérzik a csóka orra. Egy általad meg nem tapasztalt világba kerülhetsz, más szabályokkal, stb, egyszerűen jó vele kikapcsolodni, mert nem az unalomig ismert történeteket látod, ugyan úgy megvalósítva. És úgy kompletten a Keleti történetek (Akár Japán-t vagy kínát nézzük) iszonyat fordulatosak. Valahogy ott olyan storykat tudnak kerekíteni a semmiből, hogy a szemem kiesik a helyéről. Én meg eddig azt hittem, hogy a Lost volt fordulatos. Iszonyat jó történetek vannak. Erre rámegy a képi világ, az érzése annak, hogy ez nem az a megszokott világ, amiben mi minden nap élünk, és (amiről mfg nem beszéltem) a zenék. Én nem tudom, hogy, és lehet ezt csupán én gondolom csak így, de eddig ahány animét megnéztem, minimum zseniális zenéi voltak.
Lepontozhattok, nem láttam még sok animét (kb 10-et) de már most szívesebben kezdek bele egy animébe, mint egy sima amerikai sorozatba, sokkal-sokkal jobbak az én szememben. Megértem ha valakinek ezek nem tetszenek, de szerintem egy átlagos anime egy átlgos europai/amerikai sorozatot minden téren képes a földbe nyomni, még úgy is, hogy nem igazi embereket látunk. Annyira betud engem vonzani a világ, hogy észre se veszem (és ehhez még az is hozzá tartozik, hogy sokszor sokkal emberibb karajtereket alkotnak meg, mint egy nagy költségvetésű, amerikai filmben).
1
10-15 évesek? Tudod hány 20+ éves van aki szereti ezt? Köztük mondjuk én is. És nem azért mert "divat" hanem mert nagyon jó történetek vannak. Sőt nagyon sok olyan van ami érdekes kérdéseket vet fel ami a felnőtteket is érdekelheti pl: a death note
"inkább csak a szex miatt, meg a nagy csöcsök miatt nézik sokan, főleg a fent említett korosztály."
Ha valakit ez nem érdekel nézhet más műfajt. Szerinted miért néznek ilyeneket a fiatalok? Mert nem kapnak ezzel kapcsolatos infókat az iskolában. Konkrétan semmit. Szülőktől "ciki" megkérdezni úgyhogy marad az internet és a sorozatok.
"hülyeségek vannak benne" mondjál már pár példát. Tényleg érdekelne.
"sok gyerek nézi és mivel ez egy rajzfilm hajlamosabb befolyásolni beszippantani öket" szóval egy élő szereplős sorozat kevésbé befolyásolja az embert. Mond már meg ezt mire alapozod. Komolyan, tényleg érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!