Miért jók ezek az animék?
Azzal kezdem, hogy nem foglak titeket lepontozni, mert nektek tetszenek, de nem értem.
Hunter X Hunter
Tokyo Ghul
Seven Deadly Sins
HxH: A gyerekek egy vadásszá akarnak válni. Remek. Igaz, hogy nem tudjuk mi az a vadász, de gondolom ez egy olyan anime ahol nem mondják el nekünk a dolgokat, pl AoT. Nézem-nézem, hallok dolgokat, hogy a Vadász dolga a természet egyensúlyának megtartása, meg olyat is mondanak, hogy ingyen utazhat a buszon, meg ilyenek. Tök szép és jó, de nagyon zavaró, hogy az összes rohadt szereplő tudja mi az a vadász, csak én nem. Ez odáig fokozódik, hogy már le is tették a vadász vizsgát, de még mindig fogalmam sincs, hogy mi a büdös p***a lehet az amiért már vagy 7-8 órája küzdenek. Ennyit dobtam ki az életemből, hogy ne tudjak semmit.
Tokyo Ghul: Ez még egy jobb anime volt, deeeee. Volt ott a kék hajú, francia csóka, aki először meg akarta enni a főszereplőt, majd meghalt, majd mégse halt meg, és már nem akarja megenni mert csak. A csóka félig Ghul, félig ember. Igaz, emberi oldala kb annyi van, hogy az egyik szeme fehér, de ő ember.... Meg aztán a legjob: Beáll a megkínzóihoz. Remek. xd. Logikus lépés
Seven Deadly Sins: Nagy zöld malac ami az égből hullik. Asszem ennyit elég mondanom.
Őszíntén érdekelnek a vélemények, hogy ezek az animék miért jók? :D
Na már most, ha a borítóról ítéled meg a könyvet, az sokra nem vezet.
1.animét az néz akinek van fantáziája, igényel egykis kikapcsolódást, új, ismeretlen élményekre vágyik(vagy vmi ilyesmi) stb.
Huner x Később kiderül mi is az a vadász(sőt több féle is van belőlük)
Ajánlom a Made in abyss animét, na ott se derül ki a lényeg az elején. ;)
7deadly sins: vicces mert mobilon is tolom a grand cross gamét.
Igen, van benne nagy zöld malac, meg persze egy kis rózsaszín, ami ráadásul beszél is. Viszont, hogy honnan van, na az sem derül ki. :)
Tokiót elkezdettem, de nem az én világom.
Viszont az, hogy kinek mi és miért tetszik, az az ő dolga, vagy az enyém. Neked nem gog megtetszeni egy anime, csak mert én nagy ninja fan vagyok és a Naruto meg akár több 100 ninját is tud magából klónozni.
Viszont, több műben nagyon szépen van végigvezetve a karakterek fejlődése, ami már megéri, hogy rá nézzen az ember. Vagy a világok felépítése, a szereplők egymáshoz való viszonya stb.
Tokyo Ghoul: láthatólag nem sikerült az anime lényegét megragadni. Egy emberből lett félvér ghoul mentális változását követné végig a manga (és anime is), számtalan elemző videó van youtube-on. A történet összetett, pszichológailag is érdekes a főszereplő személyiség shift-jei miatt. Nem a francia kék hajú pasi a lényeg aki először meg akarta enni őt aztán mégsem.
Seven deadly sins: itt sem a nagy zöld malac a lényeg. A lényeg Meliodas és Elizabeth átka, a köztük lévő el nem múló szerelem, az, hogy harcolnak egymásért, stb. Tele van poénokkal (bár sokan nem szeretik őket), a karakterek érdekesek.
Az tény, hogy mind a TG, mind a 7ds animéje kicsit elcsúszott. A TG kb kevés évadban akart nagyon sok eseményt feldolgozni, ezért sok helyen érthetetlen, nem átlátható hogy mi miért történik, a 7ds pedig szimplán minőségesést szenvedett.
Elfogadom a véleményed kérdező, de amúgy megkérdezném, hogy minek nézel animét, ha csak a sztorik lényegtelen részleteit érted meg? Ha nem szeretnél komolyabb mindanivalóval rendelkező animét nézni, akkor miért egy TG-vel próbálkozol? Vannak ám könnyed, limonádé animék is, amik tényleg csak arra mennek ki, hogy viccesek legyenek és nincs mögöttes tartalom. Vagy hány éves vagy? Mert ha komoly mondanivalóra vágysz, de nem tudod ezekben felfedezni (főleg a TG-ban) akkor elég fiatal lehetsz még...
Azért nem keresek rá, hogy kik a vadászok, mert én a sorozatból akartam tudni, nem pedig külön időt erre fordítani. Szerintem az nem egy jó hozzá állás, ha amúgy az összes karakter tud mindent, csak a néző nem. Már annyi zavart, hogy b@$2nak elmondani a 8.-ik óra után, hogy amúgy miről is szól az anime, hogy kaszáltam. Ez olyan mintha megnéznél 3-4 marvel filmet, de még nem tudnád, hogy pontosan kik is ezek a karakterek és mit akarnak, de majd ha tovább nézed, talán kiderül.
A TG értem, hogy nem ez a lényeg és sokat akalnak bele szuszakolni, de ez is benne van, és zavaró. Konkrétan mozgókép elemzést tanulok, de egyszerűen nem jöttem rá, hogy ez amúgy a főszereplő belső utazásáról szól, annyira gyors, annyira logikátlan és annyira sok mellék ág van benne.
a 7DS... Na... Ha valamit soha nem fogok folytatni, az ez. Megint csak az van, hogy nem az égből hulló nagy zöld malac a lényeg, de, és ez egy erős de, benne van, és számít. Rohadt nehéz lenne egy fantasy világban megmagyarázni egy ilyet, mégse teszi. A világ összes logikátlansága benne van, Meloidas annyira marha szerelmes, hogy zaklatja a csajt :D, meg így hulla random események összekapcsolatlan láncolata. A JoJo tudta ezt jók csinálni mert nem adta el magáról, hogy ő bizony egy marha komoly anime és ő komoly témákat feszeget. Vagy a Violet Evergarden pedig azért tudott komoly dolgokkal foglalkozni, mert a poénok, ha voltak, inkább csak egy hamgulati oldásként voltak jelen, nem pedig: Haha, fogdossa a csaj mellét, haha, milyen vicces.
Még mindig tartom azt a véleményem, hogy ha ennyire nem tudsz elvonatkoztatni ezektől a részletektől, akkor nem érted valójában azt, hogy miről szól az anime. Mozgóképelemzést tanulva pedig pláne szomorú. Amúgy meg ha a TG érdekel, olvad el a mangát, vagy olvasd el a fan-site-okat ahol kb kilóméter hosszan le vannak írva az események és a karakterek egymáshoz viszonyított kapcsolatai. Ja, ehhez már nincs kedved, mert te egy (sz*rul megcsinált) animéből akartad megtudni az összes részletet. Hát akkor így jártál. A TG-ről köztudott, hogy kb az első évadon kívül rossz az összes többi, nem értem, hogy miért vannak ilyen elvárásaid egyáltalán vele kapcsolatban.
Egyébként pedig pont a fantasy-nál elfogadható az, hogy nem magyaráznak meg dolgokat. A fantasy ettől fantasy, hogy bármi lehetséges, és nem feltétlen kell megmagyarázni mindent.
A HxH tervben van, hogy megnézem, esetleg majd becsekkolok ha láttam, hogy tényleg annyira érthetetlen-e, mint ahogy állítod, bár gyanítom hogy nem...
Én mondjuk nem a borítójáról ítélem meg, bele néztem mind a háromba és szarok voltak. A HxH már az elején, a 7DS-ből a második évad végén lett elegem.A tokyo ghoul bár az alaptörténet érdekes első két évad tetszett is de a többi rettenet. Késöbb utána néztem spoilereknek és örültem hogy nem is néztem tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!