Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Aki olvasta Steins Gate Vsual...

Aki olvasta Steins Gate Vsual Novelt (vagy látta az animét), mit gondoltok erről? (Kurisu - Okabe kapcsolata)? (SPOILER)

Figyelt kérdés

Redditen volt egy poszt arról,ahol az egyik hozzászólásnak ez volt a lényege:

"Okabe alsóbb rendűnek tartja magát Kurisu-től, ez a fő oka amért beceneveket aggat rá. Kurisu pedig nem tartja kettőjüket egyenlőnek ebből a tekintetből. Okabe részéről ez az érzés pedig csak tovább fokózódott mikor hagyta Kurisu-t emghalni vagy ő maga ölte őt meg. Valamint Kurisu csak "hálát" (az eredetiben felelőséget ír) és szánalmat (gondolom maga iránt gondolta az eredeti posztoló) és csak ezért olyan a kapcsolata Okabeval, mint amilyennek láthatjuk és nem igazi szerelem van kettőjük között (tekintve hogy neki csak emlékképei vannak a többi világvonalon történtekkel)"

eredeti komment: [link]

holy day of scourge:

[link]

Mivel sajnos a movie és az OVA (25.rész) nem Canon így azt nem tekinhetjük "ellenérvnek", viszont mivel Holy Day of Scourge novel viszont hivatalalos dolog, így mégis azt "szeretném" hinni, hogy valóban összejönnek legvégül vagy valósak mindkettőjük érzelmei a másik iránt. Ti mit gondoltok kettőjük kapcsolatáról? (A VN-t még nem olvastam, de mind a SG, S.G 0 és a movie+special+ova stb minden kivégezve)

2021. jan. 10. 09:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Huuuuh.. Nos ez egy jó kérdés. Az Anime teljesen megvan, a VN nekem sincs meg még, se a game.

Azzal, hogy Okabe miért aggat beceneveket Kurisure stb az szerintem a csodálatából ered, meg egy kicsit a tudására féltékenységéből is. Meg persze az, hogy Kurisu olyan szemályiség akivel azért kb egy szinten van, hasonló érdeklődési körök egyebek, hisz mindkettejük élete a tudomány körül forog, erősen fizika, kémia, biológia. Az idősíkokra nehéz kitérni, hogy valyon hogy érezhet Makise az emlékképekkel. Érdekes elgondolás. Ahogy én belegondoltam, hogy van a két főbb idősík, hogy egyikben Mayuri él, másikban Kurisu, egyikben ide, másikban oda vonzódik Okabe, de nehezen tud ebben dönteni eléggé, kizárt, hogy csak egyikük fele tápláljon valamit is.

Az elején Makise biztos kicsit lenézte Okabe-t, meg talán fenn hordta az orrát, de fokozatosan ahogy az ugrások idősíkok haladtak és mondhatni gyűltek az emlékképek is, biztos, hogy befolyásolták Kurisu érzéseit véleményét, és elképzeléseit.

2021. jan. 13. 15:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Okabe résézéről nem éreztem bármiféle vonzalmat Mayuri felé, szerintem ő tényleg csak ezt a gyerekkori barátságot érzi iránta, habár valóigaz az első csókja vele volt Okabenak, de elmondása szerint egyáltalán nem volt "romantikus" dolog. Viszont most tervezem végigjátszani a VN-t hátha kicsit más megvilágítást mutat a dolgoknak. Az biztos, hogy Mayuri a kezdetektől szereti Okabét, de nagyon kíváncsi vagyoik ki mit gondol erről, mert ahogy mondtad is érdekes elgondolás. Az anime tudomásom szerint főképp a true route-ot követte, ugyan akkor a 6 route-ot egybefűzte az anime adaptáció. Nem tartom kizárnak, hogy beleszeret Kurisu a 24.rész lezárását követően, de szerintem csak szépen fokozatosan, és újra felépítve kapcsolatukat+azért az sem mindegy azért, hogy mennyire vannak emlékei/álomképei, mivel ha elhiszi tényleg, hogy ezek valóban megtörténhet az "rásegíthet" a kialakulásában, merthogy attól még szépemlékek hatnak, és nem csak egy álomnak ha elhiszi, hogy amit Okabe mond az mind igaz.
2021. jan. 13. 18:14
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet igazad van. Az egészet megérteni nem egyszerű, meg átlátni is. Sokminden van, szerintem csak a VN minden opcióját is ismerve lesz ez teljesen tiszta. De jahh, feltételezem, hogy Kurisu megértő, és hát persze újra is kell építeni ahhoz a kapcsolatot.

Basszus, rohadt jó a kérdés, a végén még államvizsga után újranézem, meg a VN-t is hozzádobom, minden, hogy képbe legyek esetleg.

2021. jan. 13. 18:25
 4/11 A kérdező kommentje:
Én most végeztem épp a szériát, tegnap kezdtem el a sima VN-t, de le van mellé töltve az elite változat, a Zero valamint a my darling embrace is. Hosszú lesz minden route-ot kijátszani, de meg fogja érni ebben biztos vagyok. El Psy Kongroo
2021. jan. 13. 18:47
 5/11 A kérdező kommentje:
Sok sikert az államvizsgához, én most végeztem a vizsgáimmal :D
2021. jan. 13. 18:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Köszi, rajta leszek :D

Jahh, úgy jó friss akkor neked, én kb 2 éve néztem meg

El Psy Kogroo.

2021. jan. 13. 19:32
 7/11 anonim ***** válasza:
Lehet benne valami.
2021. márc. 18. 11:10
 8/11 anonim ***** válasza:
A Robotics;Notes DaSH-ben utalnak rá, hogy összejöttek.
2021. ápr. 16. 01:03
 9/11 anonim ***** válasza:
Okabe egy bunkó. Szerintem. Ha nem erőltetné ennyire ezt az őrült tudós dolgot egy rendes és jószívű srác lenne. Senki nem veszi komolyan, csak Luka. Luka tényleg szereti Okabét, és szerintem Okabe is szereti Lukát, csak eszébe sem jut hogy fiúként szerethet egy fiút, ezért tagadja. (legalábbis egy ideig, ha a Luka endinget nézzük) Ketten annyira összeillenek szerintem, csak Okabe ne lenne ennyire bolond..
2022. febr. 23. 19:41
 10/11 anonim ***** válasza:

"Okabe bunkó"

Mára elég is volt az internetből...

2022. febr. 23. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!