IJESZTŐ horror anime ajánlás?
Another
Higurashi no naku koro ni
Gakkou gurashi
Ahogy az egyes mondja. A rajzolt dolgok természetüknél fogva nem lehetnek igazán ijesztőek, mert csak leegyszerűsítve ábrázolhatják a történeténéseket.
Készült erről egy jó kis videó, ha tudsz angolul.
Deadman Wonderland
Mirai Nikki
Another
Higurashi no Naku Koro ni
Yakusoku no Neverland
Mangából Junji itou munkáit tudom ajánlani,illetve az Ibitsut.
Animéből meg talán a yami shibaitmeg a Corpse partyt(bár ez inkább véres,de a hangulata az elején szerintem ijesztő.
Tipikus jumpscare-ekre alapuló nyugati stílusú horrort ne keress, mert nem fogsz találni.
Animékben csak body horror/gore illetve ritkábban pszichológiai horror szokott megjelenni és ezeket is inkább a mangákban csinálják effektíven.
Junji Ito-tól próbáld ki az Amigara Fault mangát (pár oldal csak) és ha tetszik akkor az Uzumakit is tudom javasolni.
Animében az Another, úgy emlékszem nézhető de már teljesen elfelejtettem a sztorit.
Ha nyitott vagy VNekre, akkor Higurashi, nagyon atmoszférikus és hátborzongató jelenetek vannak az első 3 Arc-ban, az adaptáció nem tudja átadni az élményt.
Saya no Uta is jó és jóval rövidebb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!