Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Milyen a tökéletes battle...

Milyen a tökéletes battle shounen anime?

Figyelt kérdés
Milyen ötleteitek vannak, mivel lehet egy BS-t nagyszerűvé tenni, vagy mi az ami elrontja, nem kéne belerakni?

2020. szept. 27. 08:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Egy Record of Ragnarok-ra gondolsz?
2020. szept. 27. 08:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

SPOILER

1. Nincs benne ronda CGI!

2. Látványos harcok,efektekkel.:

-lökéshullám,

-hirtelen jövő tűz,

-Belassított lövedék,ami a végső

pillanatban gyorsul.

-Kardos vagy késes harcnál,jobban kiélezett közelharci technikák. Epic, gyors,végsőtechnikákkal,amit megállít az ellenfél és visszatámad.

-Lényeg,hogy a gyors és lassú mozzanatokat eltalálják.

3. Epic szövegek(Nem,itt nem olyanokra gondoltam,hogy "Ártottál a barátaimnak és ezt sosem bocsátom meg!" vagy "Tudom,hogy nem vagy gonosz!")

4. A gonoszoknak legyen kidolgozva a története és ne feltétlenül az legyen a vége,hogy kinyírják.

5. A halálokat a karakterekhez igazítanám.

(pl. Fairy Tail: Juvia és Makarov, SAO: Asuna,AOT: Mikasa, 7deadly Sins: Elizabeth,Re Zero: Rem, Boruto: Sarada.

De ez fordítva is igaz pl. Akame ga Kill: Lubbock és Leone, Fairy Tail: Achnologia stb., One Piece: Ace stb. Banana Fish: Shorter, Naruto: Neji, Zabuza,Deidara,Itachi stb.

6. Ne ismétlődjenek a technikák. Tehát a ne legyen az,hogy végigharcoltak 2.részt,azt eszébe jut a főszereplőnek,hogy van egy végső technikája,majd beveti és nyert.(Voltron khm..khm..)

És asszem ennyi.

2020. szept. 27. 10:19
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötletek!
2020. szept. 27. 19:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Jól használja a logikát (legyen intelligens, csavaros) és az érzelmeket is (legyen "epic").

Saját világában konzisztens, mégis meglepő, nem kiszámítható fordulatok és eredmények, amik nem erőltettek.

Én személy szerint azt is szeretem, ha nem fekete-fehér a felosztás, hanem a gonosszal is együtt tudunk érezni. Erre egy gyengébb megoldás, ha bemutatják a tragikus múltját, és általában erősebb, ha a gonosz is egy teljes "ember". Szeretem, ha a jóknak is vannak valódi gyengeségeik, hibáznak (pl. megijed, elbízza magát).

Szóval a színes, érdekes szereplők a másik nagyon fontos dolog számomra, akik jól kidolgozottak, összetettek, életszerűek (ne csak az egyik főszereplő legyen érdekes, hanem az összes szereplő!).

Nagyon jelentős még a szereplők között kialakuló kapcsolatok, konfliktusok kidolgozása is.

2020. okt. 3. 02:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy későn válaszolok, de ez a kérdés megfogott. Teljes mértékben egyet kell értenem a 2. és a 3. válaszolóval is. Nagyon fontos, hogy a karakterek megfelelően ki legyenek dolgozva és a "kevesebb néha több" alapon inkább legyenek kevesebben, minthogy sok félkész karakter bohóckodását nézzem. Persze az alap battle shounen mozzanatok legyenek meg benne, de ne legyen lapos a története. Ha több évada van, ne húzzanak el egy történetrészt túlságosan, de ne is zárják le összecsapva. A gonosz karakterek is legalább annyira legyenek kidolgozva mint a jók. A főhős ne legyen bamba (talán nem battle shounen, de gondolom mind ismeritek a Mirai Nikkit. Na, abból az animéből Yuki halálosan idegesít), de maradjon meg embernek (néha legyen bizonytalan, vakmerő és meggondolatlan). A legfontosabb részek talán a harcok. Ha azt elb@sszák, számomra élvezhetetlenné válik az egész anime. Maga a látványvilága is legyen szépen kidolgozott és részletes. Plusz nagyon idegesítő, amikor a főhős már szinte félhalott, mégis van ereje a legnehezebb támadására, ami rendszerint egyetlen ütéssel leteríti az addig legyőzhetetlennek hitt főgonoszt/ellenséget. Most komolyan, titeket nem idegesít, amikor a gonosz karakter félholtra veri hősünket, az mégis talpon marad és még egy marha nehéz támadásra is képes, majd a gonosznak elég egyetlen csapás a vereséghez?
2020. okt. 17. 02:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!