Fan-fictiont olvasva melyik néző pontot szeretitek jobban?
Figyelt kérdés
2020. szept. 25. 14:51
11/13 A kérdező kommentje:
Privátba elküldenéd a wattpad neved, kíváncsi lennék az iromanyáidra. 🙂
2020. okt. 9. 18:29
12/13 anonim válasza:
Érthető, én is így voltam először. Viszont: Nem tudom, hogy melyik animéről van szó(már ha anime egyáltalán), illetve hogy milyen hosszúra tervezed, de ha már befejezett anime, akkor nem biztos, hogy túl sokáig megmarad iránta az érdeklődésed. Ezt is tapasztalatból mondom. Egyszer elkezdtem írni egy Rurouni Kenshin történetet, és kb. 40 oldalig jutottam. Egy időre abbahagytam, aztán már nem is volt kedvem folytatni. És tudom, hogy már nem is fogom. A szívemhez nőtt, ezért meghagytam, de csak emlék. Helyette elkezdtem a saját történetemet, és azóta is imádok foglalkozni vele, minden nap azon jár az agyam, hogy milyen csavarok, kalandok lennének jók, csak újabban el-elakadtam kicsit. De ne érts félre, nem lebeszélni akarlak, csak gondoltam figyelmeztetlek az esetleges hátrányokra. :)
13/13 anonim válasza:
Én is jobban szeretem, ha kitalált karakterrel olvasok, és ízlés kérdése, de engem kifejezetten idegesít ha "én" vagyok a hős. Amit előttem is mondtak, nemtudok azonosulni vele ha csupa olyan dolgot csinál, amit én nem. (Plusz ilyen sztorikban nagy átlagban a readerek mindig ugyanolyanok személyiségre. Nagymenő viselkedésű, pirulós, hirtelen haragú stb.) Kilences! Egyébként rád cáfolnék. Fanfict az is ahova egy vagy több karaktert beillesztesz. Sőt, az is, ahol teljesen új karakterekkel dolgozol, egy meglévő világban. Értem, hogy a teljesen saját történet jobb és ezzel egyet is értek. De sokan vannak akiket megihlet a világ, a karakterek, egy lehetséges végkifejlet. Vagy csak maga a világ. Ez nem olyan, hogy ha saját karakter alkoss saját világot is. Nekem is van egy-két fanfictem, amiket nagyon szeretek. Sosem gondolkodtam, hogy ilyet komolyabban vennék, mert nem az enyem az alap, de megírom mindenképpen, mert az én történetemben a szereplők máshogyan fejlődnek és hozzám nőnek. Plusz a kitalált karakter nem csak úgy van, hogy új világot alkoss köré. Mindenhol másmilyen lenne, így ha elveszed a mástol szedett világot és újat kap, az már nagy eséllyel nem az eredeti karakter lesz. Ez az én véleményem legalábbis. Illetve, aki jó, hiteles fanfictet ír, semmivel sem kevesebb, egy saját történettel előalló, kezdő/hobbiíróval szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!