Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok nekem nagyon rövid...

Tudnátok nekem nagyon rövid animéket mondani?(többi lent)

Figyelt kérdés
Egy kis háttérsztori: Pár évvel ezelőtt szerettem bele igazán az animék világába, azelőtt nagyon kicsikén apám nézette velem a sorozatokat. Ha hazamentem suliból, akár órákon át csak animéket néztem, volt, hogy egyszerre 20 féle sorozatot is követtem. Rá 3-4 évre, szinte semmit sem néztem. Nem tudom miért nem vettem rá magam, hisz ugyan úgy érdekelt a téma, mint azelőtt. Most viszont szeretném, ha ez a „szokásom" visszatérne, és ugyan úgy „hobbimnak" hívhatnám az animézést. Azért érdeklődöm rövidebb sorozat után, hisz lehet a részek száma ábrándított ki pár éve a nézésükből. Az ideális számomra 8 részen aluli lenne. Ilyeneket ismertek? Interneten alig tudtam valamit találni, úgy, hogy angolul kerestem rá. Köszönöm, ha valaki ír ilyeneket!

2020. aug. 17. 21:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Anime filmek között nézelődj. 12 rész alatt nem nagyon találni sorozatot.

Kimi no Na Wa

Koe no Katachi

Hotarubi no Mori e

Az idő fölött járó lány

Ghibli filmek (Chihiro szellemországban, A vándorló palota, Szentjánosbogarak sírja, Mononoke hercegnő stb)

A szavak kertje

2020. aug. 17. 22:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Pet shop of horrors (4 rész)

Time of Eve (6 rész)

Corpse party (4 rész)

aztán ezek nem 8 részesek hanem 12 de az a plusz 4 rész ne akadályozzon meg a nézésükben mert szerintem kár lenne kihagynod.

Death Parade

Watamote

Divine gate

Evil or live

Happy sugar life

Devil's line

Devil may cry

És itt egy aminek 13 része van

Plastic memories

2020. aug. 17. 23:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Petshop of Horror

hack://Liminality

hack://Quantum

Cosette no Shouzou

Moldiver

Demon Hunter Youko

Dallos OVA

Gunsmith Cats

Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan

Video Girl Ai

Dogs: Bullets & Carnage

DNA2 OVA

Dragon Half

Happy World

Parasite Dolls

Toky Babylon

The Hakkenden + Shin-Shou (6+7 epizód)

Ezek mind 8 epizód alattiak, bár ezeket OVA-nak hívjuk. Olyanokat válogattam, amik nem tartoznak egy adott animéhez.

Movie-k:

Akira

Yobi, the Five-Tailed Fox (dél-koreai)

Final Fantasy VII: Advent Children (nem kell hozzá a játék ismerete)

Hal

Hana to Alice Satsujin Jiken

Miyazaki Hayao-filmek

Kotonoha no Niwa

Ghost in the Shell

Metropolis

Momo e no Tegami

Macskák királysága

Omoide no Marnie

Paprika

Perfect Blue

Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou

Sennen Joyuu

Tokyo Godfathers

2020. aug. 18. 10:07
 4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az összes választ! :)
2020. aug. 18. 12:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Most olvastam el a válaszokat alaposabban. Kedves második, el tudnád kérlek mondani az OVA jelentését? Eddig mindig is azt hittem, hogy az az animéhez tartozó epizódok, amelyeket nem akartak a rendes animébe bevenni, stb. Vagy akkor ez mindegyik 8 rész alatti animére értendő?
2020. aug. 18. 17:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
OVA = Original Video Animation. Azaz olyan animék, amiket nem adtak/adnak tévében, hanem csak videón, vagyis most már csak DVD-n lehet megvásárolni. Általában egy-egy animesorozathoz kapcsolódó pár epizódos kiegészítők, de lehetnek önálló művek is egy-egy animéből. Inkább összefoglalók, mert csak pár fejezetnyi történetet dolgoznak fel.
2020. aug. 18. 17:23
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
2020. aug. 18. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!