Tudnátok nekem nagyon rövid animéket mondani?(többi
lent)
Figyelt kérdés
Egy kis háttérsztori: Pár évvel ezelőtt szerettem bele igazán az animék világába, azelőtt nagyon kicsikén apám nézette velem a sorozatokat. Ha hazamentem suliból, akár órákon át csak animéket néztem, volt, hogy egyszerre 20 féle sorozatot is követtem. Rá 3-4 évre, szinte semmit sem néztem. Nem tudom miért nem vettem rá magam, hisz ugyan úgy érdekelt a téma, mint azelőtt. Most viszont szeretném, ha ez a „szokásom" visszatérne, és ugyan úgy „hobbimnak" hívhatnám az animézést. Azért érdeklődöm rövidebb sorozat után, hisz lehet a részek száma ábrándított ki pár éve a nézésükből. Az ideális számomra 8 részen aluli lenne. Ilyeneket ismertek? Interneten alig tudtam valamit találni, úgy, hogy angolul kerestem rá. Köszönöm, ha valaki ír ilyeneket!
Anime filmek között nézelődj. 12 rész alatt nem nagyon találni sorozatot.
Kimi no Na Wa
Koe no Katachi
Hotarubi no Mori e
Az idő fölött járó lány
Ghibli filmek (Chihiro szellemországban, A vándorló palota, Szentjánosbogarak sírja, Mononoke hercegnő stb)
A szavak kertje
2020. aug. 17. 22:12
2/7 anonim válasza:
Pet shop of horrors (4 rész)
Time of Eve (6 rész)
Corpse party (4 rész)
aztán ezek nem 8 részesek hanem 12 de az a plusz 4 rész ne akadályozzon meg a nézésükben mert szerintem kár lenne kihagynod.
Death Parade
Watamote
Divine gate
Evil or live
Happy sugar life
Devil's line
Devil may cry
És itt egy aminek 13 része van
Plastic memories
2020. aug. 17. 23:55
3/7 anonim válasza:
Petshop of Horror
hack://Liminality
hack://Quantum
Cosette no Shouzou
Moldiver
Demon Hunter Youko
Dallos OVA
Gunsmith Cats
Bokusatsu Tenshi Dokuro-chan
Video Girl Ai
Dogs: Bullets & Carnage
DNA2 OVA
Dragon Half
Happy World
Parasite Dolls
Toky Babylon
The Hakkenden + Shin-Shou (6+7 epizód)
Ezek mind 8 epizód alattiak, bár ezeket OVA-nak hívjuk. Olyanokat válogattam, amik nem tartoznak egy adott animéhez.
Movie-k:
Akira
Yobi, the Five-Tailed Fox (dél-koreai)
Final Fantasy VII: Advent Children (nem kell hozzá a játék ismerete)
Hal
Hana to Alice Satsujin Jiken
Miyazaki Hayao-filmek
Kotonoha no Niwa
Ghost in the Shell
Metropolis
Momo e no Tegami
Macskák királysága
Omoide no Marnie
Paprika
Perfect Blue
Sayonara no Asa ni Yakusoku no Hana wo Kazarou
Sennen Joyuu
Tokyo Godfathers
2020. aug. 18. 10:07
4/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az összes választ! :)
2020. aug. 18. 12:38
5/7 A kérdező kommentje:
Most olvastam el a válaszokat alaposabban. Kedves második, el tudnád kérlek mondani az OVA jelentését? Eddig mindig is azt hittem, hogy az az animéhez tartozó epizódok, amelyeket nem akartak a rendes animébe bevenni, stb. Vagy akkor ez mindegyik 8 rész alatti animére értendő?
2020. aug. 18. 17:18
6/7 anonim válasza:
OVA = Original Video Animation. Azaz olyan animék, amiket nem adtak/adnak tévében, hanem csak videón, vagyis most már csak DVD-n lehet megvásárolni. Általában egy-egy animesorozathoz kapcsolódó pár epizódos kiegészítők, de lehetnek önálló művek is egy-egy animéből. Inkább összefoglalók, mert csak pár fejezetnyi történetet dolgoznak fel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!