Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Mire használják az Otakuk azt...

Mire használják az Otakuk azt a kifejezést, hogy "waifu"?

Figyelt kérdés

2020. aug. 11. 11:56
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Google: waifu, első találata

[link]

"The term "waifu" is a word that is used prevalently in the Manga/Cartoon, and Video-game fandoms. The origin of the word comes from the katakana word for wife; ワイフ"

2020. aug. 11. 12:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Légyszi,lefordítod?
2020. aug. 11. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik animéd barátom úgy magyarázta, hogy szexi csaj, akit a való életben szívesen m3gdugnál és el tudnád képzelni, hogy a feleséged legyen🤷🏻‍♀️
2020. aug. 11. 12:17
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Az angol "wife" (feleség) szóból ered, annak átvett változata. A japán nyelv tele van ilyen jövevényszavakkal, amit egyszerűen átültetnek a saját nyelvtanuk szerint. Mint nálunk a like - lájk. Ott wife - waifu, azaz nem saját szót alkottak rá, hanem egy másik nyelvből vették. Vagy ha volt saját szó, a nyugati kultúra betörése divattá tette és azt kezdték el használni.
2020. aug. 11. 12:17
 5/6 anonim ***** válasza:
5%

A rajzolt feleségeikre. Szerintem ez már beteges.

Én nő vagyok, mégsem mondom az összes kedvenc férfi anime-karakteremre, hogy a husbandem, az az a férjem.

2020. aug. 12. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

Japánban kamaszkorban nincs sok lehetőség az udvarlásra, így eléggé idegenkednek ettől a tinik. A felnőttek inkább csak love-hotelekben élhetnek nemi életet, vagy férfiak a munkahelyen, munka után (ott a házasság inkább gyermeknevelő vállalkozás, nem jellemző a szerelmi házasság), otthon nem szokás, a kamasz meg sehol. Az utcán még csókolózni se szabad senkinek.

Így aztán sok a -nemi értelemben- magányos, sokan 30-40 éves korukig szüzek maradnak, nem tanulnak meg közeledni a másik nemhez, a biznisz meg ráépít: szexuális segédeszközök, elektronikák, és videojátékok kultusza igen magas. Az otakuknak gyakran ezáltal képzelt társuk van.

(Más kérdés, hogy a japán jellegű csapatszellem miatt viszont mindenkinek van érzelmi és intellektuális alapon is működő baráti köre, vagy minimum kötelező jelleggel összejár munka után a munkatársaival és főnökeivel, az iskolások meg klubtársaikkal, osztálytársaikkal, akár más barátaikkal. Mégis, a csajok körében divat a csajos buli, dívik a leszbikusság és a homoszexualitás, részben jobb híján.)

A többit megírták mások.

2020. aug. 13. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!