Mire használják az Otakuk azt a kifejezést, hogy "waifu"?
Google: waifu, első találata
"The term "waifu" is a word that is used prevalently in the Manga/Cartoon, and Video-game fandoms. The origin of the word comes from the katakana word for wife; ワイフ"
A rajzolt feleségeikre. Szerintem ez már beteges.
Én nő vagyok, mégsem mondom az összes kedvenc férfi anime-karakteremre, hogy a husbandem, az az a férjem.
Japánban kamaszkorban nincs sok lehetőség az udvarlásra, így eléggé idegenkednek ettől a tinik. A felnőttek inkább csak love-hotelekben élhetnek nemi életet, vagy férfiak a munkahelyen, munka után (ott a házasság inkább gyermeknevelő vállalkozás, nem jellemző a szerelmi házasság), otthon nem szokás, a kamasz meg sehol. Az utcán még csókolózni se szabad senkinek.
Így aztán sok a -nemi értelemben- magányos, sokan 30-40 éves korukig szüzek maradnak, nem tanulnak meg közeledni a másik nemhez, a biznisz meg ráépít: szexuális segédeszközök, elektronikák, és videojátékok kultusza igen magas. Az otakuknak gyakran ezáltal képzelt társuk van.
(Más kérdés, hogy a japán jellegű csapatszellem miatt viszont mindenkinek van érzelmi és intellektuális alapon is működő baráti köre, vagy minimum kötelező jelleggel összejár munka után a munkatársaival és főnökeivel, az iskolások meg klubtársaikkal, osztálytársaikkal, akár más barátaikkal. Mégis, a csajok körében divat a csajos buli, dívik a leszbikusság és a homoszexualitás, részben jobb híján.)
A többit megírták mások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!