Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Szerintetek van értelme...

Szerintetek van értelme 70-100 fejezet elolvasni egy mangából naponta?

Figyelt kérdés
Szerintem annyiból hülyeség,hogy így egy csomó részletre nem figyelünk vagy kimarad ha ennyire darálja valaki lefele és a végén azt se ért majd hogy mi és mért történt. Én speciel inkább lassan olvasok, és még azt is megnézem hogy a háttérben mi történik de még így is 10 perc egy átlagos manga. Ti mit gondoltok erről?
2020. júl. 2. 02:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez emberfüggő.
2020. júl. 2. 02:17
 2/7 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem meg siman van olyan, hogy valaki felfogja, es nem ledaralja, hanem erti is amit olvas es latja is. Neked tobb ido kell ehhez, masnak meg nem. En attol orulnek meg amugy, ha szoszmotolnom kellene es azt nezegetnem, hany tincs haj log az adott karakter arcaba meg ilyenek xD
2020. júl. 2. 04:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Én jó, ha 2-3 fejezetet el tudok olvasni naponta. Bár hétvégén van, hogy napi 8-10 fejezet is összejön. :)
2020. júl. 2. 07:47
 4/7 A kérdező kommentje:
#1 Nem arról van só, hogy nem tudok olyan gyorsan olvasni, nekem is volt már hogy reggel 7-től hajnal 1-ig olvastam és nekem is meg volt annyi, csak úgy gondolom, hogy így elvesnek a részletek. Én se a hajtincseket meg hasonlókat nézem, de egy olyan mangánál aminél fontosak az összefüggések azért jobban oda kell szerintem figyelni
2020. júl. 2. 09:29
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nagyban függ a műfajtól. Egy csupa harcra kihegyezett shounen mangánál mások a körülmények, mint egy detektíves, vagy thriller sorozatnál, ahol tényleg számíthat, hogy a háttérben most épp világított a gyertya, de mire visszament már nem, vagy elmozdult a felső könyv stb.

Mondjuk aki mangából 100 fejezetet elolvas, hát nem semmi, ez inkább a Manhua vagy manhwa műfajra jellemző (lásd I am the Sorcerer king, Solo Leveling), abból is a sok rövid fejezetes verziókra (mint pl starting From Today I'll Work As A City Lord vagy épp Reborn 80,000 Years,stb).

Nem lehetetlen egyébként, a lényeg úgyis a személyes élmény, ha valaki gyorsan olvasva is élvezi, nincs azzal semmi gond. Ha neked fontos, hogy "háhá, a 15. fejezet 134 oldal 3. képkockájánál ott volt egy félig üres pohár, ami a 194. lapnál megint előkerül, jajj de tudtam, hogy ő volt" ilyeneket megtalálj, szíved rajta. Én biztos nem vagyok ilyen.

2020. júl. 2. 14:40
 6/7 anonim ***** válasza:
Botos Jeti, manhuában és manhwában is vannak hosszú fejezetek, plusz műfajilag sem csak a shoujo és a fantasy van belőlük.
2020. júl. 2. 15:27
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem azt írtam, hogy nincs hosszú, mert se a solo leveling se a sorcerer king rövid fejezetileg, ahogy nem tértem ki külön műfajokra ott, ezek csupán példák. Tisztában vagyok vele, hogy sokféle másik téma is van, kinek ez, kinek az tetszik.
2020. júl. 3. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!