Tudnátok animéket ajánlani nekem?
Most futó animék közül ajánlanám:
Gleipnir
Bungou to Alchemist
Régebi közül:
Requiem of the Phantom
Another
Angel Beats
Illetve ha nem zavar, hogy egy örök befejezetlen akkor:
No Game No Life
Ja és kihagytam egy pár fontosat:
Tower of God
Dr. Stone
A viszonylag frissek közül ezeket ajánlanám:
- Dororo
- Violet Evergarden
- Fairy Gone (nekem tetszett)
- Carole & Tuesday
- Arte (jelenleg fut)
- Dr. Stone
- Yakusoku no Neverland
- Beastars
Számomra kedves, régi/régebbi animék:
- Ayashi no Ceres
- Fushigi Yuugi
- Wolf's Rain
- Neon Genesis Evangelion
- Jigoku Shoujo
- X
- Witch Hunter Robin
- Red Garden
- Rozen Maiden
- Monster
- Aishiteru ze Baby
- hack://Sign
- Accel World
- Dragon Ball + Z + GT + Super (a Kai hanyagolható)
- Fullmetal Alchemist (2003-mas verzió)
- Kyou Kara Maou
- Vampire Princess Miyu
- Clannad
- Air
- Serial Experiments Lain
- Noir
- Noein: Mou Hitori no Kimi e
Komédia:
Skip Beat!
(Ez a kedvenc vígjáték animém, tetszik, ahogy kicsit a színészetbe belevisz. A főszereplő meg hatalmas forma :D)
Romantikus:
Akatsuki no Yona
(Igazából nem a romantikán van a hangsúly, a "történelmi hangulata", és a főhősnő karakterfejlődése miatt szerettem bele az animébe)
Dráma:
Gankutsuou
(A "Monte Cristo grófja" ihlette meg az anime készítőit, de szinte semmi köze nincs hozzá, csak a szereplők ugyanazok, ha jól tudom. Imádom a művészi rajzolását, a karaktereket, a történetet, és a mélyebb gondolatait.)
Történelmi:
Versailles no Bara
(A francia forradalmat, illetve annak kialakulását mutatja be Oscar Francois szemszögéből, egy nemes hölgy, akit apja férfinek nevelt. A dráma kategóriát is megnyerné, de ha már történelmi, akkor külön írom. A megnézése kissé bonyolult, mert nincs fent sehol online, de ha érdekel elmagyarázom.)
Pszihológia:
Boogiepop Phantom / Boogiepop wa Warawanai
(Lélektanilag talán ez a legjobb alkotás, de ebben a műfajban rengeteg zseniális anime van. Elvont, bonyolult, nyomasztó. Ha ez nem riaszt vissza, akkor ajánlom.)
Filozófia:
Serial Experiments Lain
(Kétségkívül a legösszetettebb anime, réteges felépítéssel. Ez viszont bonyolultabb a Boogiepopnál, úgyhogy kizárólag a réteg kedvelőinek ajánlom.)
Nosztalgia animék közül kedvenc:
A Hosszúlábú Apu
(Regény alapján készült kiskamaszoknak szóló anime. De én idősebb fejjel is imádom, annyira tanulságos, és szép.)
Horror:
Higurashi no naku koro ni
(A legtöbb horror animével ellentétben, nem folyik ki minden emberből 5 liter vér, és egy kiváló történettel rendelkezik. Rejtélyes, titokzatos és végtelenül izgalmas.)
Paródia, szatíra:
Jinrui wa Suitai Shimashita
(Különleges, szürreális kinézete rögtön megtetszett. Az emberiség hanyatlásáról szól úgymond, de nem könnyű megérteni. A humora isteni.)
Sci-fi
Ergo Proxy
(Egy disztópiáról van szó, aminek összetett története van, mély filozófiai mondanivalója. Az elején nekem nem igazán tetszett, de aztán belejöttem, és kedvencek közé sorolom)
Shounen: (a shounen amúgy nem műfaj)
Ansatsu Kyoushitsu
(A sok klisés, üres shounen animék közül nagyon kitűnik ez az anime. A történet bugyutának tűnik, de a második évadban mégis képesek megmagyarázni. Szerethető karakterekkel van tele, izgalmas, vicces, és néha önmagát parodizálja.)
Kaland:
Kino no Tabi: the Beautiful World (2003)
(Ez nem egy akciódús, tipikus fantasy. Megint egy elvontabb alkotással nézünk szembe. Engem a csendessége, nyugodtsága fogott meg, ami egy kicsit nyomasztó is lehet. Na meg nagyon eredeti. Csak a 2017-es verzió van fent online magyar felirattal, ami a közelébe nem ér az eredetinek. De meg lehet oldani a régi megnézését is, csak komplikáltabb.)
Sport:
One Outs
(Ez nem egy tipikus baseball-os anime. A stratégiára helyezi a hangsúlyt, és emiatt mindig izgalmas, és kiszámíthatatlan.)
Iskolai:
Youkoso Jitsuryoku
(Egyszerű, sablonos animének tűnik, de erre már az első részben rácáfol. Az iskola, ahova járnak lényegében egy társadalmi kísérletnek ad helyet. Baromi érdekes a koncepció, és még tartogat meglepetéseket bőven.)
Thriller:
Perfect Blue
(Satoshi Kon egyik legjobb műve, és mindenidők egyik legjobb animéje. Kiváló a lélektani része. Egy 80 perces film, tehát hamar túl lehet esni rajta.)
Darling in the franxx
Dr. Stone
Overlord
Parasyte
Highschool dxd (ecchi)
Highschool of the dead (ecchi)
Bokutachi wa benkyou ga dekinai
Isekai maou to shoukan shoujo no dorei majutsu
Re:Zero
Konosuba
Erased
Tokyo Ghoul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!