Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Tudnátok animéket ajánlani nekem?

Tudnátok animéket ajánlani nekem?

Figyelt kérdés
Körülbelül 1éve kezdtem el nézni animéket és egyre inkább érzem azt hogy kezdenek fogyatkozni a jó animék, de igazából csak nem kutatok valami jól, annyit akarok tőletek kérni hogy írjátok le a kedvenc animéiteket és hogy miért tetszik.

2020. jún. 11. 22:32
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Most futó animék közül ajánlanám:

Gleipnir

Bungou to Alchemist

Régebi közül:

Requiem of the Phantom

Another

Angel Beats

Illetve ha nem zavar, hogy egy örök befejezetlen akkor:

No Game No Life

2020. jún. 11. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
72%

Ja és kihagytam egy pár fontosat:

Tower of God

Dr. Stone

2020. jún. 11. 23:01
 3/6 anonim ***** válasza:

A viszonylag frissek közül ezeket ajánlanám:

- Dororo

- Violet Evergarden

- Fairy Gone (nekem tetszett)

- Carole & Tuesday

- Arte (jelenleg fut)

- Dr. Stone

- Yakusoku no Neverland

- Beastars

Számomra kedves, régi/régebbi animék:

- Ayashi no Ceres

- Fushigi Yuugi

- Wolf's Rain

- Neon Genesis Evangelion

- Jigoku Shoujo

- X

- Witch Hunter Robin

- Red Garden

- Rozen Maiden

- Monster

- Aishiteru ze Baby

- hack://Sign

- Accel World

- Dragon Ball + Z + GT + Super (a Kai hanyagolható)

- Fullmetal Alchemist (2003-mas verzió)

- Kyou Kara Maou

- Vampire Princess Miyu

- Clannad

- Air

- Serial Experiments Lain

- Noir

- Noein: Mou Hitori no Kimi e

2020. jún. 12. 09:55
 4/6 anonim válasza:
Én mostanában a sportaniméket szeretem a legjobban, ott a Haikyuu a kedvenc. Nem tudom josei animét írjak e, tekintve azt sem tudom mit szeretsz, illetve milyen nemű vagy.🤷
2020. jún. 12. 12:01
 5/6 anonim ***** válasza:
68%

Komédia:

Skip Beat!

(Ez a kedvenc vígjáték animém, tetszik, ahogy kicsit a színészetbe belevisz. A főszereplő meg hatalmas forma :D)

Romantikus:

Akatsuki no Yona

(Igazából nem a romantikán van a hangsúly, a "történelmi hangulata", és a főhősnő karakterfejlődése miatt szerettem bele az animébe)

Dráma:

Gankutsuou

(A "Monte Cristo grófja" ihlette meg az anime készítőit, de szinte semmi köze nincs hozzá, csak a szereplők ugyanazok, ha jól tudom. Imádom a művészi rajzolását, a karaktereket, a történetet, és a mélyebb gondolatait.)

Történelmi:

Versailles no Bara

(A francia forradalmat, illetve annak kialakulását mutatja be Oscar Francois szemszögéből, egy nemes hölgy, akit apja férfinek nevelt. A dráma kategóriát is megnyerné, de ha már történelmi, akkor külön írom. A megnézése kissé bonyolult, mert nincs fent sehol online, de ha érdekel elmagyarázom.)

Pszihológia:

Boogiepop Phantom / Boogiepop wa Warawanai

(Lélektanilag talán ez a legjobb alkotás, de ebben a műfajban rengeteg zseniális anime van. Elvont, bonyolult, nyomasztó. Ha ez nem riaszt vissza, akkor ajánlom.)

Filozófia:

Serial Experiments Lain

(Kétségkívül a legösszetettebb anime, réteges felépítéssel. Ez viszont bonyolultabb a Boogiepopnál, úgyhogy kizárólag a réteg kedvelőinek ajánlom.)

Nosztalgia animék közül kedvenc:

A Hosszúlábú Apu

(Regény alapján készült kiskamaszoknak szóló anime. De én idősebb fejjel is imádom, annyira tanulságos, és szép.)

Horror:

Higurashi no naku koro ni

(A legtöbb horror animével ellentétben, nem folyik ki minden emberből 5 liter vér, és egy kiváló történettel rendelkezik. Rejtélyes, titokzatos és végtelenül izgalmas.)

Paródia, szatíra:

Jinrui wa Suitai Shimashita

(Különleges, szürreális kinézete rögtön megtetszett. Az emberiség hanyatlásáról szól úgymond, de nem könnyű megérteni. A humora isteni.)

Sci-fi

Ergo Proxy

(Egy disztópiáról van szó, aminek összetett története van, mély filozófiai mondanivalója. Az elején nekem nem igazán tetszett, de aztán belejöttem, és kedvencek közé sorolom)

Shounen: (a shounen amúgy nem műfaj)

Ansatsu Kyoushitsu

(A sok klisés, üres shounen animék közül nagyon kitűnik ez az anime. A történet bugyutának tűnik, de a második évadban mégis képesek megmagyarázni. Szerethető karakterekkel van tele, izgalmas, vicces, és néha önmagát parodizálja.)

Kaland:

Kino no Tabi: the Beautiful World (2003)

(Ez nem egy akciódús, tipikus fantasy. Megint egy elvontabb alkotással nézünk szembe. Engem a csendessége, nyugodtsága fogott meg, ami egy kicsit nyomasztó is lehet. Na meg nagyon eredeti. Csak a 2017-es verzió van fent online magyar felirattal, ami a közelébe nem ér az eredetinek. De meg lehet oldani a régi megnézését is, csak komplikáltabb.)

Sport:

One Outs

(Ez nem egy tipikus baseball-os anime. A stratégiára helyezi a hangsúlyt, és emiatt mindig izgalmas, és kiszámíthatatlan.)

Iskolai:

Youkoso Jitsuryoku

(Egyszerű, sablonos animének tűnik, de erre már az első részben rácáfol. Az iskola, ahova járnak lényegében egy társadalmi kísérletnek ad helyet. Baromi érdekes a koncepció, és még tartogat meglepetéseket bőven.)

Thriller:

Perfect Blue

(Satoshi Kon egyik legjobb műve, és mindenidők egyik legjobb animéje. Kiváló a lélektani része. Egy 80 perces film, tehát hamar túl lehet esni rajta.)

2020. jún. 12. 12:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Darling in the franxx

Dr. Stone

Overlord

Parasyte

Highschool dxd (ecchi)

Highschool of the dead (ecchi)

Bokutachi wa benkyou ga dekinai

Isekai maou to shoukan shoujo no dorei majutsu

Re:Zero

Konosuba

Erased

Tokyo Ghoul

2020. jún. 13. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!