Animések! Melyik animét látnátok magyar szinkronnal?
Nemrég találtam rá a DragonHall nevű oldalra, ahol a következő magyar animét akarják leszinkronizálni. 64 anime lesz felsorolva (naponta 8), jún.18-án szavazás lesz erről.
Tudom, sokaknak nem a kedvence a magyar szinkron, az eredetit preferálom én is, viszont nem tudnám megállni azt, ha az egyik kedvencem kapná majd meg, szóval mindenképp kíváncsi leszek a végeredményre.
Halvány remény, de ha egyre többet szinkronizálnak le, akár ismét lenne animés tv csatorna itthon. De ez szinte már csoda lenne.
Mindenkinek a véleményét végig szoktam nézni vagy hallgatni. Nagyon jó látni azokat, akik tényleg örülnek, hogy értékelik a Dragongall fáradozásait, és nem csapnak akkor sem hisztit, ha nem a kedvencük jut tovább. Személy szerint jobban örülnék egy Code Geass-nek, egy Baccano-nak, ugyanakkor nem vetnék meg egy AOT projektet sem, ami nagyvalószínűséggel be is fog majd jutni a döntőbe. Az uccsó válaszolótól a tőle említett animéket is szívesen nézném, de mondom egyáltalán nem bánnám, ha a hype győzne, mivel az AOT-t szívesen megnézném hibái ellenére is. Tény, voltak hibái, el tudom fogadni ezekről másoknak a véleményét, én mindenesetre kikapcsolódási szempontból nézve ment a kedvencek közé. (Bár véleményem szerint a legutóbbi évad azért minőségi darab lett.)
Nekem tavaly megvolt egy bizonyos kritikusi időszakom, amit zenéhez kapcsolódó kérdéseknél már kifejtettem, és ez animéknél és filmeknél sem volt másképp. Nem életem legjobb időszaka volt minden szempontot figyelembe véve. Idén februártól kezdtem megváltozni, mikor hatalmas meglepetés ért egy anime részéről, és eldobva minden hibáját és gigantikus népszerűségét, rádöbbentem, hogy szerettem e bosszantó tények mellet is. Így utólag visszagondolva bárcsak jobban kihasználtam volna 2019-et. Itt is leírom a gondolatomat arról, hogy az se jó, ha csak az aktuális felkapottak a kedvencek, de az se jó, ha túl kritikusan nézünk egy műre, teljesen kiölve az élvezeti faktort. Az ilyen kritikusabb embereknek muszály elnézőbbnek lenniük, mert nem egykét embertől látom, hogy nem boldogulnak az életben vagy valami problémájuk van. Az ilyeneknek kissebbségi komplexusuk van, egykét mű megnézése után felsőbb rendűnek érzik magukat. Egyfelől ez igaz, mivel kialakul egy igen jó ízlés, másrészről viszont nem, mivel ők sem lesznek soha tökéletesek vagy atyaúristenek és nem önmagukat adják ezzel, én magamon legalábbis ezt tapasztaltam. Aki szokta nézni most a szavazást vagy régebben olvasott egy bizonyos illetőtől túl negatív kritikákat, az tudja, hogy kikre gondolok.
Végezetül úgy gondolom, nem jó az egyik végletet sem választani (túl befolyásolható, túl kritikus), és mindenképp meg kell találni azt az arany középutat, az egyensúlyt. Naívan hangzik, de akkor is így gondolom.
*mellett XD
A hibákért bocsi, de ez nagyon kikívánkozott már.
Eredeti nyelven, magyar felirattal, az az igazi. Nem vagyok oda a szinkronért, valahogy más az egész légköre egy műnek, vagy nem is tudom, hogyan írjam... A legjobb az lenne, ha jól tudnék japánul. Néha a feliratnál sem azt írnám, mint ami van. Ez szerintem azért lehet, mert angol feliratról fordítják magyarra. Bár csak egyszerű mondatokat vagy inkább kifejezéseket értek csak meg japánul. Az angol szinkront nagyon nem szeretem, akkor már inkább magyar, de ahogy fentebb is írtam, eredeti nyelv.
Jó magyar szinkronnal a listáról a Psycho-pass-t választanám, írták az Ergo proxy-t, azt is. A Girls last tour-t is vagy a Black lagoon. Amennyiben a beszédstílus, hangszín, stb nem illene a karakterhez, akkor szerintem az első részt sem nézném végig. Elég gáz lenne Re-l Mayer vagy Revy egy, hát... hogy is mondjam... átlag női hang vagy "kislányhang"? Olyan animéknél, ahol ez szinte lényegtelen, történet nélküli slice of life, mint mondjuk Umaru chan (minden második animét választom én, felváltva dobunk be címeket párommal, ez volt utoljára), ott még oké is lenne, de sok animét akkor néznék magyarul, ha a hang nagyon hasonló az eredetihez.
A full válsztási listából:
Sword Art Online ❌
Overlord ✅
Chuunibyou demo Koi ga Shitai! ✅
Mahoutsukai no Yome ✅
Kuroshitsuji✅(Csak engem zavar, hogy veszített??)
Psycho-Pass ❌
Shinseiki Evangelion ❌
Nanatsu no Taizai ❌
Gosick ✅
STEINS;GATE✅(Remélem nyer)
Darling in the FranXX ❌
Mirai Nikki ❌
Baccano! ✅
Goblin Slayer ❌
Junketsu no Maria ✅
Blood-C ✅
Code Geass: Hangyaku no Lelouch ✅
Kangoku Gakuen ❌
Gangsta ❌
Ergo Proxy ✅
Guilty Crown ✅
Higashi no Eden ❌
Clannad ❌
Suzumiya Haruhi no Yuutsu ✅
Noragami ❌
Youjo Senki ❌
Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu ❌
Shingeki no Kyojin ❌
Jigoku Shoujo ✅
Shiki ✅
High School DxD ✅
Free! ❌
Tokyo Ghoul ✅
Shuumatsu no Izetta ❌
Tengen Toppa Gurren Lagann ✅
Akame ga Kill! ❌
GANTZ ❌
Death Parade ❌
Kobayashi-san Chi no Maid Dragon ✅
Hellsing Ultimate ✅
Kiseijuu: Sei no Kakuritsu ❌
Akatsuki no Yona ❌
Violet Evergarden ✅
Full Metal Panic! The Second Raid /✅
Full Metal Panic! IV✅
Paradise Kiss ✅
Deadman Wonderland ✅
Gakuen Mokushiroku: Highschool of the Dead ✅
Yuri!!! on Ice ❌
Air ❌
Kore wa Zombie Desu ka? ❌
Panty & Stocking with Garterbelt ✅
K-On! ❌
Owari no Seraph ❌
Ookami to Koushinryou ✅
Soul Eater NOT! ✅
Orange ❌
Spiral: Suiri no Kizuna ✅
Gamers! ❌
Demi-chan wa Kataraitai ✅
Boku wa Tomodachi ga Sukunai ❌
B Gata H Kei ❌
Joukamachi no Dandelion ✅
Claymore ❌
Fractale ❌
Woo ha az előző listát nézem,akkor nekem,abból a;
Kuroshitsuji
Steins Gate
Baccano
Gurren Lagann
Hellsing U.
FMP
Soul Eater Not a nyerő.
Hát a legjobb 8 úgy látszik megmutatja a magyar anime közösség színvonalát... a sok tizenévest nem érdekli a minőség, csak az olyan művek, amikhez üres fej kell
A Steins;Gate kikap a Nanatsu-tól... wtf
A Code Geass kikap a Noragamitól... wtf
A Violet Evergarden is kikap a Tokyo Ghoultól... wtf
Normális, értelmes anime nem is marad benn a legjobb 4-ben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!