Animések! Melyik animét látnátok magyar szinkronnal?
Nemrég találtam rá a DragonHall nevű oldalra, ahol a következő magyar animét akarják leszinkronizálni. 64 anime lesz felsorolva (naponta 8), jún.18-án szavazás lesz erről.
Tudom, sokaknak nem a kedvence a magyar szinkron, az eredetit preferálom én is, viszont nem tudnám megállni azt, ha az egyik kedvencem kapná majd meg, szóval mindenképp kíváncsi leszek a végeredményre.
Halvány remény, de ha egyre többet szinkronizálnak le, akár ismét lenne animés tv csatorna itthon. De ez szinte már csoda lenne.
Egyiket sem. Én mindent eredeti nyelven/angol felirattal nézek, részben azért, mert jobban szeretem az eredeti szinkronszínészeket hallgatni, részben azért, mert így az angol tudásomat is szinten lehet tartani bizonyos mértékig. Az animékre pedig az is igaz, hogy szeretem a japán nyelv hangzását.
1-2 animét leszámítva nem sikerül a magyar szinkronhangokat jól párosítani az adott karakterhez. Ezt olyan szinkronnál is észerveszem, amit sose láttam eredeti nyelven, pl Dragon Ball valamelyik sorozatának/részének láttam egy részletét, és borzalmas volt, hogy a hangok mennyire nem illenek a karakterekhez, pedig fogalmam sincs, hogy az eredeti szinkronjuk milyen. De ez élőszereplős filmekre is igaz, azonnal látom, ha a szereplőhöz "nem megfelelő" szinkronhangot választottak, borzalmasan zavar. Már moziba is feliratos filmre megyek inkább.
Bár nem igazán szeretem az animéket magyar szinkronnal, azért kíváncsi lennék a kedvenceimre. XD
Egyébként amit láttam a listán és érdekelne:
Jigoku Shoujo
Shiki
További érdekesebb nevek:
Violet Evergarden
Yuri on Ice
Tengen Toppa Gurenn Lagann
Akatsuki no Yona
Death Parade
Tokyo Ghoul
Hellsing Ultimate
Claymore
Paradise Kiss
Parasyte
Spice and Wolf
Orange
12#
Hát azok pont összekerültek. XD
Egyik mindegyik párosnál szavaztam, de egyelőre minden a papírforma szerint alakult.😐
Szerintem mindenképp jó, hogy a végén a Dragonhall dönti el, hogy melyik kap szinkront. Mert ahogy látom, ha a közönségre lenne a végső döntés is bízva, akkor a SAO nyerné meg. Személy szerint elfogadom mindenkinek a véleményét, de úgy gondolom, hogy a felsorolásban lévő animék többsége mind jobban megérdemelné, mint ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!