- Blade of the Immortal (hasonló kaliber, bár démonok nincsenek benne)
- Inuyasha
- Kimetsu no Yaiba (bár ezt az animét nem szeretem)
A Dororo-t amúgy most nézem, és nagyon tetszik. Bár nem értem, miért Dororo neve ha a történet igazából Hyakkimaruról szól. De sajnos Tezuka-senseit erről már nem tudom megkérdezni.
Miért Dororo a címe?
Tudtommal azért, mert a hatvanas években már készült a mangából egy animeadaptáció, aminek Dororo to Hyakkimaru volt a címe, s mivel költségesebb egy klasszikus címét használni, inkább leheletnyit módosítottak rajta. Ilyen volt magyar viszonylatban pl. a Szeszélyes évszakok műsor, mely második nekifutásra simán Szeszélyes lett.
Hasonló anime, mint a Dororo?
Nekem is elsőnek a Kimetsu no Yaiba jutott eszembe, bár ezt jóval poénosabbnak éreztem. Második nekifutásra az eredeti Berserk lebegett előttem, de az meg jóval sötétebb :-D Vagy még a Claymore hangulatilag! Devil May Cry anime? Devilman új feldolgozása? Drifters? Gungrave? Karakuri Circus? Kiseiju? Made in Abyss? Seirei no Moribito? Shounen Onmyouji? Vinland Saga?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!