Van még valaki, aki úgy gondolja, hogy az az ember, aki az animéket szinkronosan nézi, az nem is igazi anime fan?
van az illetőnek fizikai megtestesülése? szereti az animéket? ha igen, akkor igazi fan.
mindenkinek ezerféle oka lehet, hogy mit preferál. van aki nehezen olvas feliratot. van akinek nem tetszik a szinkronos színészkedés. (engem például nem nyűgöz le az angol szinkron, ezzel szemben a francia néha jobb, mint az eredeti hang, kifejezetten irritál, ha ferdítést látok egy feliratban, de nem vagyok elég jó japánból ahhoz, hogy mindenféle támpont nélkül nézzek animét.)
mindegyik teljesen valid ok, ahogy előttem is mondták ez egy hobbi, nem verseny, nincs értelme veszekedni, hogy ki a nagyobb fan, hiszen alapvetően mind ugyanazt szeretjük.
Kedves előttem válaszoló emberek!
Felesleges hogyha csak azért válaszoltok a kérdezőnek hogy leszóljátok pls amiatt mert felirattal néz animét.
Másrészt én is felirattal nézek és észreveszem néha hogy az előző rész végén lévő jelenetet például lefordítanak egy mondatra a következő rész elején az emlékeztető résznél teljesen más mondatba futok bele.
De szerintem teljesen mindegy hogy hogyan nézel animét.van aki szinkronos ám szereti (habár én még nem találkoztam ilyennel) van aki felirattal és van aki felirat nélkül.az a lényeg hogy szereti és aki szereti az fan-nak minősíthető.
Én mikor belenéztem egy olyan animébe amiben az első évad le volt fordítva a többi pedig nem én amikor szinkron nélkül hallottam teljesen ledöbbentett a szereplők eredeti japán hangja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!