Kezdőoldal » Szórakozás » Anime, manga » Korra legendája (Legend of...

Korra legendája (Legend of Korra) anime-vel kapcsolatos kérdésem lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Pár kérdésem lenne a fent említett anime-vel kapcsolatban.

1. Nézhető magában? Mármint szükségszerű/érdemes előtte megnéznem az Aang Legendáját(Aang the last airbender) anime-t is? Vagy kihagyhatom?

2. Mennyi utalás történik Korra-ban az Aang-os széria történéseire? Azaz mennyit spoiler-ez le ha még nem láttam azt?

#anime #Aang #Avatar.
2020. febr. 20. 23:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy sem a Korra, sem az Aang nem animék. Hanem anime stílusban készült amerikai rajzfilmsorozatok!
2020. máj. 28. 14:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

10es. 9es vagyok

Amugy tok igazad van nekem is kicsit furcsa volt hogy az Aang legendájában ugymond azert kiemeltek hogy mindig az ellentetes elem a legnehezebb. Ez nekem is fura volt.

De lehet a következő avatar meg nem fog ugymond elokerulni pont azert mert nem tudja hogy tud mast is iranyitani es nem érez ra. En a kovetkezot nagyon varom. Ugye megvan az avatarok sorozatanak az alapja mármint az elemei, igy lehet tudni mindig milyen alap elemu jon ha jol gondolkodok akkor most fold elemu kovetkezik. En nagyon bizok benne hogy folytatjak minimun a 4 elemig.

2020. máj. 28. 15:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Én viszont elengedném a fejlett jövőt, és visszanyúlnék az Aang előtti időkbe. Pl egy Kyoshi vagy az előtte lévő földidomár avatárról egy sorozat. A Kyoshi könyvek nagyon jók voltak
2020. jún. 1. 20:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem unalmas lenne. Sokat mutattak már az Aang-ban is róla, Rokuról is.. De pl. nekem az első avatar története nagyon bejött a Korra l.-ban. Biztos izgalmas lenne Kiyoshi is, de nem egy rész van amiben szerepel,vagy mesél arról mi volt az Ő idejében. Ugyanez Roku. Meg az előző vízidomár férfi, akinek a feleségének arcát ugye elvette az a démon vagy szellem vagy mi az. Sőt ott még Ő is mondja hogy semmi gondja nem volt az életben és boldogan élt, csak ugye a nő akit szeretett hát.. ja.
2020. jún. 16. 11:28
 15/16 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ez az “az ellentétes elem a legnehezebb” nem inkább az avatar személységére vonatkozott? Mármint Aang-nak nehezen ment a földidomítás mert ő egy érzékeny lélek, a földidomárok meg mondhatni “darabosak s kemények” mint az elem amit idomítanak. Korra viszont egy lobbanékony s harcias csaj, jobban illik hozzá a tűz.

Az viszont nekem sem nagyon tetszett ,hogy szerintem túl nagy volt a technológiai ugrás az előző korhoz képest. Aang korában még szinte semmi komolyabb gép, max a tűz népének ilyen-olyan gőzgépei. A Korra-ban meg már áram, rádió meg távvezérlésű bombák.

2021. ápr. 8. 15:49
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Az elemek tanulása valóban sokkal inkább a személyiségen múlik. Régebben azért volt jellemző, hogy az ellentétes nehezebb, mert alapból a 4 nép sokkal inkább külön volt, és így a személyiségek is jellemzőbbek voltak 1-1 elemre.

Ahhoz hogy mindjárt 3 elemet uralt Korra azt tudom mondani, hogy szerintem az idomításban az a legnehezebb, hogy úgy irányításuk, ahogyan akarjuk. Lásd ahogy Korra romba dönti a házat. Szerintem pár évesen annyira simán képes lehet, hogy össze vissza hadonászik 3 elemmel.

A technikai ugrás szerintem is kicsit gyors volt, de ez felett talán el lehet siklani, mert a lényeg az, hogy új környezetbe helyezze a dolgokat.

A sorozattal egyébként nekem is sokszor volt ellenérzésem, mert néha az univerzum bővítés a hagyomány rovására ment, de valamit valamiért. Korra személyével nem volt bajom. Minden avatarnak más és más dolgokkal kell megküzdenie, szerintem ebbe beleillett akár ciklus megszakítása is.

Alapvetően érdekes, mert sok különbség van a 2 sorozat között. Az Aang végig egy fő problémával foglalkozik, de közben rengeteg epizódikus rész van kisebb problémákkal, míg a Korrában szinte minden rész a fő problémával foglalkozik, így minden évad új főgonoszt kap. Emiatt kicsit tömény is lehet az utóbbi.

Az Aangban rengeteg dolgot meg kellett alapozni, de a Korrában sokmindent bővíteni akartak, néha talán feleslegesen vagy negatív eredménnyel szerintem, de ez mindenkinél más élmény.

Én mind a kettőt nagyon szerettem egyébként, és már vagy 3szor láttam minden részt, most a képregényeket olvasom. Mégha sokszor az eddigi elképzelt dolgok rovására is megy valami, de minden egyes univerzumbővítő morzsa érdekes.

2021. júl. 16. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!