Tudnátok ajánlani valami jó történelmi/háborús animét?
Így legjobban talán az Angolmois: Genkou Kassenki, ami passzol, ez azt mutatja meg elég alternatív módon, ahogy Japánt megszállják a mongolok (talán egy csatát leszámítva minden kitaláció, ha érdekel a történelmi része, az animével kapcsolatos fórumokon jól összeszedték anno a dolgokat).
Illetve szerintem még a Shoukoku no Altair is passzol, bár a MAL valamiért fantasyként jelöli, nekem semmilyen természetfeletti és rendkívüli dolog nem rémlik belőle, azt leszámítva, hogy néha elég lehetetlen dolgokra voltak képesek a karakterek. Ez abszolút alternatív történelem, de a régi Török Birodalom alapján mintázták meg a világot.
A második világháború által sújtott Japánt mutatja be egy elárvult testvérpár szemszögéből a Szentjánosbogarak sírja.
Az amerikai szesztilalom idején játszódik a 91 Days, ez egy maffiás történet, és egyébként azt leszámítva, hogy japánul beszélnek benne, nekem nagyon adta az amerikai maffiás hangulatot.
Történelmi témájú még a Golden Kamuy is, bár ez vígjáték, elég groteszk és beteg humorral megáldva. Az orosz-japán háború után játszódik, egy japán katona a főszereplője, és egy ainu lány. Nagyon jól bemutatja az ainu kultúrát is.
Második világháborús (illetve világháború előtti) történet a Joker Game, japán kémekről szól. Ez is jól átadja a világháborús-európai hangulatot.
Arslan Senki
Shoukoku no Altair
Akatsuki no Yona (ebben mondjuk van egy kis fantasy, de nem meghatározó. És ne riasszon el, hogy shoujo.)
Saga of tanya the evil
Ez egy alternatív elsővilagháború magiával megfűszerezve
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!