Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SzupiMester melegekről alkotott véleménye (…)?
Egyrészt megértem az álláspontját, mert pici igazság mindig van ebben a kérdésben. Azonban ő meglehetősen szélsőséges nézeteket vall.
Mit gondoltok erről?
https://www.youtube.com/channel/UC2bvmvQJ5foB0AFt0zfxPHw
Belinkelem a youtube csatornáját, mivel több videójában is beszél a nézeteiről, de röviden:
Egy magát transzszexuálisnak valló személy, aki saját elmondása szerint semmijen hátrányt nem tapasztalt ezért soha (lehet rajta vitázni, miért nem), és bármilyen melegjogokért való megmozdulás egyenesen nevetséges.
Sarkítva, de ez a lényeg.
Semmilyen*
Már látom előre, hogy ez lesz a legnagyobb vita tárgya itt.
Ha a "globális "(értsd,interneten,médiában,szennylapokban, senkiháziak,akiket mindenki más is leszar youtube-videóiban és facebook posztjaiban terjedő vagy alkesz himsoviniszta Jóskabá szófosásai) véleményeket leszarod, az okoskosó gyökereket,hímsovén rokonokat,ismerősöket és a biszexeket(kulcsfontosságú pont,amit sokan nem tesznek meg,emiatt szar nekik) leépíted, szóval ha csak normális emberekkel veszed körbe magad,akiknek releváns a véleménye akkor valóban elérhető az az állapot amiről ez a hermafrodita beszél. Akinek gyengék az idegei vagy szimplán nyugalomra vágyik annak jó megoldás.
Persze az is jó ha valaki érez elég erőt magában hogy felvegye a harcot a szexizmussal és a homofóbiával szemben. De ez csak annak ajánlott aki kellően el rud határolódni lelkileg a hímsovén támadásoktól és túlkapásoktól és valóban a feladatra tud összpontositani.
Aki különbséget tesz ember és ember között a szexuális irányultsága/identitása miatt (LMBTQI...), az nem mondható nyitott és elfogadó embernek.
Ha ezt valaki úgy teszi, hogy maga is a kisebbségbe tartozik (ha beismeri, ha nem) az még rosszabb, hiszen csak azt a meleget fogadjuk el, aki olyan, mint mi, vagy aki belefér a mi "elképzeléseinkbe", a többi ne lepődjön meg, ha megverik, leköpik stb.
Na, te 2-es, ezzel a biszexezős és hermafroditás hozzászólásoddal pontosan olyan vagy, amit fentebb említettem és kezet foghatsz Szupival.
Gratulálok akkor.
Reménykedtem benne, hogy értelmes reakciókat fogok kapni erre a Szupi-féle "milyen a jó b*zi" (nem akarja magát elfogadtatni, nem beszél másoknak a b*ziságáról, semmit nem tesz, ami a többi b*zit védi) kérdésre, de csak elcsúszott melegek vs transzok irányába. Gyönyörű mondhatom.
Hát, érdekes,bár megosztó témàt vetettél fel. Heteró nőként megpróbálom picit másabb megvilágításba helyezni a számodra a problémát.
Először is , én megmondom őszintén,hogy igen, taszít ha két nő van együtt, ilyen vagyok,tetszik vagy sem. Alapból elítélem az ilyen beállítottságú embereket.
DE !
Van egy leszbikus kolléganőm, aki noha bunkó,önző, akaratos,lobbanékony, szeszélyes ,hangos és gyerekes, mégsem utálom, de mégcsak ellenszenvet sem érzek iránta,sőt kedvelem! És tudod mit tisztelek benne? Azt,hogy meg tudja és meg meri mutatni, hogy ő egy bunkó, hisztis, önző, gyerekes személyiség, megmutatja hogy milyen ember, kicsoda is valójában. És nemcsak annyit tudunk róla hogy a nőket szereti és szeretne kézenfogva járni meg az utca közepén csókot váltani egy másik nővel. Nem azt kell tőle hallgatnom naphosszat hogy milyen rossz neki mert leszbikus és milyen homofóbok vagyunk mert nem ajnározzuk körbe.
És hogy miért van ennek jelentősége? Azért, mert az elképzeléseiddel ellentétben, a mássághoz való egyéni véleményen,hozzáálláson kívül a többséget nem érdekli hogy mit csinálnak a szexuális kissebbségek. Valójában mindkét oldalon van egy szűkebb réteg, mondjuk az lmbt-társadalom 10-15%, aki vad-aktivista, és bőszen tüntet,harcol, a heteroszexuális népességenben pedig,kb.férfiak között 15-20%, nők között 5-7%, akik meg vad-homofóbok és bőszen lecsapnak és megtorolnak akár csak egy szivárványos karkőtöt is...Na, szólval amellett hogy ez ellentétes 2 réteg egész jól elszórakozik egymással,ott vannak még a nagyobb rétegek, kik szemében nem leszel nagyobb jampi ha kimész a Pride-ra, illetve csúnyán szólva leszarják, hogy meleg,leszbikis,biszex,plexiszexuális vagy gerontofil vagy akármi vagy. Illeszkedj be,találd meg a helyed a társadalomban és az életben és tedd a dolgod. Az meg a te személyes magánügyed hogy kivel osztod meg az ágyad vagy a lakásod. Nem fog összedőlni a világ attól se ha megfogod a párod kezét az utcán. Csak ne told az egész magánéletedet egy átlag,hétköznapi polgár személye. Hidd el,engem jobban érdekel hogy a sarki pékségben olcsóbb lett a kenyér,mint az,hogy egy számomra tök ismeretlen csaj vagy pasi kézen fogva megy el melletem vagy lázító propaganda beszédet tart a neten. Az ilyen személyek problémát csinálnak ott, ahol nincs is. El vagytok fogadva, csak sokan mégse akarnak beilleszkedni és élni az átlag emberek életét, hanem inkább provokálják a vad-homofób réteget és lázítják a vad-aktivistákat. Pedig erre senki nem kíváncsi. Magatokba is kéne nézni előbb picit, mert aki fokozottan ki van téve a homofóbiának az többnyire magának generálja. Mint az az angol vagy francia vagy mit tudom én milyen politikusnő, aki gyülőletbeszédeket tartott a migránsok ellen. Egy csapat migráns megerőszakolta,halálosan megfenyegette a családját,végül inkább öngyilkos lett a nő. Durva történet és nyilvánvaló kegyetlenség,illetve bűncselekmény, de láss csodát, azokat a politikus nőket és férfiakat nem hangadói és szószólói a bevándorlásnak és a rasszizmusnak,nem kényszerítik öngyilkosságra. Pedig vannak akik nem támogatják a bevándorlást,pl.a mi drága Viktorkánk se. Vagyis amit nem akarsz hogy megtörténjen azt ne provokáld ki. Igaza van az előttem szólónak abban hogy ne foglalkozz globális eseményekkel,amiket úgyse tudsz befolyásolni,foglalkozz a saját kis életeddel. Illetve gyökeresen változtass szemléletmódot,mert ha azt vallod hogy aki nincs veled az ellened van,akkor sokan tényleg ellened lesznek. De ha azt vallod hogy aki nincs ellened az veled van,akkor a kutya se fog szólni egy rossz szót se.Ez az én meglátásom.
Azt gondolom, hogy álszent kártékony majom, aki a már korábban melegek és más szexuális kisebbségek által kiharcolt elfogadás segítségével prezentálhatja egyáltalán a saját másságát és ezen keresztül a hülyeségét is.
Nagyon elítélendőnek találom az ilyesmit, ennyi a véleményem.
"El vagytok fogadva"
"Magatokba is kéne nézni előbb picit, mert aki fokozottan ki van téve a homofóbiának az többnyire magának generálja"
Ezzel vitatkoznék. Nem gondolom, hogy heteroként ennyire jó rálátásod lenne, és pont ez a baj.
Akit valaha ért már atrocitás a szexualitása miatt, az innentől nem fog tudni úgy gondolkodni, hogy "el vagyok fogadva, csak lapuljak meg mint szar a fűben".
És itt kezdődik a gond.
Persze, vannak provokatív emberek mindkét oldalról, és nem gondolom, hogy a gyűlöletre még nagyobb gyűlöletkeltés lenne a megoldás, de nekem ezt senki nem fogja bemagyarázni, hogy "semmi bajom a melegekkel, DE..." és ezután többnyire valami egészen nevetséges folytatás jön. Mert vagy teljesen abszurd "..., de ne dugjanak nyilvánosan" (őszintén, ki csinál ilyet az elmeroggyantokon kívül, akik amúgy heterok is lehetnek?!) vagy pedig "..., de ne reklámozzák, hogy micsodák".
Na és mit jelent a reklámozás?
Ha megkérdezik, hogy van-e pasim és azt mondom, hogy nincs, a "miért nincs?" kérdésre meg azt válaszolom, hogy mert leszbikus vagyok?
Vagy mégis mire gondoltok?
Nem világuralmat szeretnénk, csak hogy ne kelljen titkos életet élnem, mert más vagyok. Senkinek nem dicsekszek, nem várok különleges bánásmódot. Bőven elég, ha nem emiatt ítélnek el.
A migráns erőszakolós példádat meg kb inkább pont azzal tudnám összehasonlítani inkább, hogy a homofóbok gyűlöletbeszédet tartanak és a melegek mennek megerőszakolni. Tehát a tanulság inkább ebben a példában ott van, hogy ne tarts gyűlöletbeszédet. Egyik oldalról se. Nem is értem minek kell ez.
Igazából a konkrét kérdésem az volt, hogy mit gondoltok, ha melegként valaki a homofóbia és a tagadás jeleit mutatja, de azért köszönöm a hetero nézőpontot (amit köszönöm szépen, ismerek jól a környezetemből).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!