Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem értem. (? ) több lent!
Szóval van egy mesefilm amiről a körülöttem élő leszbikusok rengeteget beszélnek.
(Jégvarázs 2013)
Hogy Elsa leszbikus szerepet játszik a mesében. Szóval én megnéztem a mesét és semmilyen leszbikus szálat nem tudtam bele képzelni sem.
Miben rejlene ebben a leszbikusság? És igaz hogy a 2. részben Elsa egy lányt kap szerelme szerepéül?
Mindenesetre én nagyon kíváncsi vagyok a válaszokra :)
(Negatívak hanyagoljanak) ❤
https://www.gyakorikerdesek.hu/szexualitas__leszbikussag__96..
Ezt én írtam ki a minap. Szemezgess a hozzászólások között és választ kapsz a kérdéseidre. Legalábbis azt hiszem. :)
A jegvarazs elso reszeben semmi leszbikus nincs.
Elza azert nem kapcsolodik senkivel sem mert fel retteg attol h banthat valakit veletlen
Mint kiskoraban a hugat Annat.
Ezert tartja tavol magatol az embereket...
Amugy Elza szivet az olvasztota meg h rajott h az a varazslat ami benne van az visszafordithato es nem csak rosszra hasznalhato.
"a szeretet a kulcs" vagyis h ha jora akarja hasznalni akkor kepes ra. Magyaran a jeg es a ho lehet szep es kedves is .
Leszbikus szálnak Annát Elsával sokan shipelik, mondjuk a fanartok, fanficek nagy részében nem is testvérek.
Viszont amire te gondolsz, az az, hogy az egész film gyakorlatilag lehet egy metafora a melegségre/leszbikusságra. Magyarul ez egyébként nem jön át, mert a lényeges jelentésű Let it go számot sikerült laza Legyen hóra lefordítani. Értem én műfordítás meg minden, de az erősen el van rontva.
Naszóval, ezt a metaforát úgy kell nézni, hogy ott van Elsa, aki bezárkózik (angolul ugye closetednek mondják azt, aki nem coming outolt még) ez gyakorlatilag az a helyzet. Aztán igazából az a let it go szám az, meg előtte, ahogy kiderül az maga az outolása, aztán a végén pedig elfogadják olyannak, amilyen. Gyakorlatilag magic = homo :D úgy nézd.
Nagyon fontos, hogy metafora, tehát Elsa nem leszbikus, de egy ilyet művészileg sokan belelátnak a filmbe és szerintem is bele lehet elég simán.
Én egyébként pont ezek maitt csak annyit várok a folytatástól, hogy legalább fiút ne kapjon, maradjon szingli meg felőlem hetero is, csak szingli. :D Annak örülnék az ő esetében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!