Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan, aki sokáig biszexnek hitte magát, de aztán kiderült, hogy leszbikus?
A "hitte magát" itt annyit takar, hogy bár nem volt férfivel de megadja a lehetőséget, annak, hogy egyszer "kipróbálja" az ellenkező nemmel is. De mégsem tetszettek meg soha komolyabban férfiak neki. Kicsit olyan ez, mintha az illető áltatná magát és hagyna egy kis kaput magának, mert nem tudná feldolgozni, hogy leszbikus. (miközben nőkkel volt csak tapasztalata eddig)
A lényege a kérdésemnek: Létezik olyan leszbikus, aki korábban biszexnek hitte magát, és nem egyből érezte gyerekkorától kezdve, hogy meleg? Van akinél ez hosszabb folyamat mire kialakul?
:) Nincs sok magyar leszbikus lány, aki büszkélkedhet két csodás gyermekkel.
Akik pedig lepontoztak 30%-ig, azok nézzék meg Daisy videóját a témával kapcsolatban. A kérdező pedig jogosan pontozott le - ha lepontozott - mert offoltam. Bocs érte!
Én ugyan nagyon baloldali vagyok, de ekkora hülyeséget, hogy "a homoszexualitás 100%-ban genetikai, születés utáni faktorok nem befolyásolhatják. Ergo ilyen nincs",
nos ilyet semmi körülmények között nem állítanék.
A kérdésre nézve Nem hiszem, hogy a homoszexualitás már pólyás korban jelentkezik, sztem a serdülőkorban alakul ki.
Hogy kell érteni különbem, hogy "biszexnek" hitte magát?
Én úgy tudom, annak, hogy „biszex” két értelmes jelentése lehet:
1. egy személynek mindkét féle nemi szerve létezik(ez bár ritka, de úgy hívják: hermafrodita).
2. egy személynek csak egy féle „műszerezettsége” van, de képes gerjedni, sőt elélvezni mindkét
nemre(nőre is férfira is.
Ha az 1. jelentést fogadjuk el, akkor a „biszexség” nem hit kérdése - lenézek a lábam közé, és azonnal látom: akkor és csak akkor vagyok biszex, ha mindkét fajta nemi szervem van)
Ha a 2. jelentést fogadjuk el, akkor a serdülőkor érzelmi viharai” közepette elképzelhető. hogy kiinduló kérdésedre IGEN a válasz.
Nem kell ahhoz biszexnek(hermafrodita) lenni, hogy valaki hetero is és homo is legyen egyszerre
Nagyon kevered a dolgokat.
Igen a biszex szót eleinte a 19. században használták a hermafroditákra, ma már nem. Tehát akkor a nemi identitásra vonatkozott, a nemi identitás az hogy milyen nemű vagy.
A mai köznyelvben már semmi köze ehhez, a biszex azokat jelöli akik érzelmileg és/vagy szexuálisan valamilyen mértékben de mind a saját mind az ellenkező nemhez vonzódnak. Tehát a nemi orientációra vonatkozik, azt jelöli hogy kihez vonzódsz.
Ne keverd az identitást meg az orientációt. Identitásod szerint lehetsz cisznemű fiú (tehát fiú), cisznemű lány, transznemű fiú (tehát lánynak születtél de fiúnak érzed magad), transznemű lány, hermafrodita, transzfesztita stb.
Orientációd szerint meg lehetsz heteroszexuális, biszexuális, homoszexuális, aszexuális (senkihez nem vonzódsz szexuálisan) stb.
# 16/16 !
Nem hinném, hogy bármit kevernék.
Te viszont agyon bonyolítod a dolgot (ez, úgy látom, a téma divatos fölkapottsága miatt lehet(gender – stb.)).
Pusztán arról van szó, hogy te a „biszex” szó jelentését az általam 2.-nak jelölt módon véled értelmezhetni, ha ezt teszed akkor a kérdező kezdő kérdésére csak azt válaszolhatod, hogy IGEN, létezhet olyan leszbikus(aki az általad forszírozott értelemben biszexnek képzelte magát, de valójában „csak” leszbikus.
Hadd fogalmazzak úgy: az anatómiai biszex a hermafrodita, a funkcionális biszex, aki a „szerszámától” függetlenül elvileg mindkét nemű partnerrel képes és hajlandó szeretkezni
Legyen nektek igazatok !
Bár ilyenformán a kérdező eredeti kérdése legalább is nehezen értelmezhető: Az illető leszbi kezdte észrevenni, hogy bár nagyon is lány-műszerei vannak, és már tetszett is neki más lány, de abban reménykedett, hogy ez időleges és majd "kigyógyul" (?)
Valószínűtlen ugyan, de ezt én el tudom képzelni, azaz lehet, hogy egyí pasitól gyerek születik és csak fölnőtt korban érzi fölszabadultan leszbinek magát,tkp nekem van is ilyen ismerősöm, de igazság szerint azt is el tudom képzelni, hogy virtigli férfi-faló lesz , mire fölnő egy ilyen leszbi....
Föl föl föl...
Te nagy troll vagy. Vagy beleestél egy időgépbe pár évvel ezelőtt és próbálkozol beilleszkedni a társadalomba azáltal, hogy tanulmányozod a Gyakoristákat. Vagy teszteled a tudásunkat azáltal, hogy minden fogalmaz összemosol. Vagy könyvből tanultál a szexualitásról, de egy forgószél felkapta a könyveid, kitéptekte a lapjaikat és összekeverte őket, te pedig ebből a katyvaszból tanultál meg mindent. Vagy nem tudom, de kicsit olvass utána a dolgoknak, Fölműszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!