Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok! Számotokra mennyire fontos a szex?
Úgy is feltehetném a kérdést, egyetértetek-e Maslow-val? Valóban egy alapvető szükséglet vagy egy magasabbrendű?
Maslow nyomán erre gondolok:
Nemhiába van utolsó helyen a szex. Nyílvánvalóan nem elengedhetetlen az életbenmaradáshoz, mint mondjuk az édesvíz, de azért is van ott mert szex nélkül nincs élet, kell a szaporodáshoz. De ha nem is a szaporodást nézzük, hisz nálunk nem az, akkoris egy bizonyos fajtája az önkifejezésnek. Ha szeretsz valakit, ez is egy szükségletté válik. Persze hogy elvagy nélküle, de ott kell lennie úgy gondolom.
Rossz gondolatmenetnek tartom, ha egy falat kenyèrhez méred a szükségességét.
Éppen ebben találom a kivetnivalót, hogy az evéssel, stb-vel egy szinten szerepel a szex, ezért is hoztam fel példaként. Élni lehet nélküle, viszont nélküle nincs élet, azaz szaporodás, születés, ez igaz.
"Ha szeretsz valakit, ez is egy szükségletté válik." Ezt én is így gondolom, amíg egyedül vagyok, nem látom olyan fontosnak, de ha lenne, akit szeressek, akkor felértékelődne, mert örömet szeretnék okozni a másiknak, ilyesformán is kifejezve a szeretetemet. Viszont akkor ez már a piramisnak egy magasabb foka.
Talán a szex valahol egy alapvető és egy magasabbrendű szükséglet is egyben és mindketten erről beszélünk, csak az ábra nem érzékelteti ezt egyértelműen. Szerintem egy olyan szükséglet, amely alárendelhető másnak, a szeretetnek, szerelemnek, összetartozásnak.
Élek halok érte. Egy veszekedős, viharos kapcsolatot el tudok képzelni, de egy olyat ahol nincs vagy csak nagyon ritkán van szex képtelen vagyok.
Nálam alapvető dolog hogy megértsük egymást az ágyban. Ha ez nem megy, nálam borul a kapcsolat.
19N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!