Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Depresszió, mert nem vállaljuk...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Depresszió, mert nem vállaljuk fel az identitásunkat?

Figyelt kérdés

Ti milyen széles körben vállaljàtok fel, hogy leszbikusok vagytok? Problémàt okoz a hétköznapokban a titkolózàs, hazugságok? Hogy kezelitek? Nem őröl fel titeket?

Engem személy szerint nagyon megvisel, hogy hazudnom kell számomra fontos embereknek. Már dolgozom, de ott is problémát jelent, hogy nem lehetek őszinte, különben én lennék "az a leszbikus lány". Le lehet így élni egy életet? Egy hazug életet.

2018. ápr. 4. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos 2018-ban az ember nem vállalhatja fel. Szégyen.
2018. ápr. 4. 20:45
 2/7 anonim ***** válasza:
70%

Miért hazudsz?

Hacsak nem nagyon vidéken laksz,"legyen tánc-zárcsökkentés" típusú emberek között, és nagyon alacsonyan kvalifikált emberek között dolgozol, akkor nincs értelme így titkolózni.

Pesten, normális emberek között ez nem téma, sőt a nagyvárosokban sem, illetve a fiatalok között sem.

Eleve minek ügyet csinálni belőle?

Ha valakivel olyan viszonyban vagy, hogy a párkapcsolatodról beszélj, akkor a "van pasid?" kérdésre szimplán elmondod, hogy csajod van.

Ha meg nem olyan a viszony, eleve semmi köze a magánéletedhez.

Én biszexként így élek.

Pontosan anynira vállalom fel a csajaimat, mint a pasijaimat, akinek ez probléma, azzal én nem is akarok sok időt tölteni, munkahelyen meg a munkára figyelek, szeretem a munkát és a magánéletet elkülöníteni, tehát szerintem a főnököknek stb semmi köze hozzá, hogy én a hétvégén a pasimmal fogom kavarni a rántást, vagy a csajommal megyek fürödni 2 napra..

2018. ápr. 4. 20:49
 3/7 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy tudsz ilyen szabadon élni 2#. Egyelőre vidéken élek, kis városban, nem túl modern gondolkodású emberek élnek erre, sűrűn találkozom homofóbiàval. A munkahelyemen intelligens emberekkel dolgozom együtt, de ismerjük egymást régről, van, aki a családhoz tartozik. A magánélet szóba jön, akaratom ellenére. Sokáig nem hazudtam, inkább tereltem, de telnek az évek, és kezdenek aggódni miattam, mindig össze akarnak hozni valakivel, akit el kell utasítsak. A családom miatt nem merem felvállalni, mert összeroppannànak, és szégyenként élnék meg. Pár barátom tudja rólam. Ennyi. Hosszú távon, nem tudom meddig lehet ezt csinálni. De úgy érzem, már nem sokáig.
2018. ápr. 4. 21:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Bésbe tanulok és élek itt nem érdekel senkit se. A szüleim amúgy Budán laknak, ritkán járok haza de simán elmennek mellettem az utcán ha a barátnőmmel csókolózok akkor is.
2018. ápr. 4. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:
Sajnos én már hozzászoktam valamilyen szinten.. A családom elött még mindig titkolom, bár elég jó szemellenző van rajtuk hogy még nem jöttek rá.. Középiskolában anno kiderült, mert valaki meglátott a barátnőmmel, ami után minden nap kaptam az íveket egészen ballagásig.. Most jelenleg pesten tanulok egyetemen, baratnőm is van, de nem mondtam el még senkinek sem, mivel azzal a pár emberrel akivel jóba vagyok, nem akarom elrontani a kapcsolatot, főleg hogy az egyikük nagyon konzervatív keresztény... Igazából már hozzászoktam, nem kötöm mások orrára addig, ameddig nem jön el a megfelelő pillanat, a magánéletemről meg amúgy sem szoktam nyíltan beszélni. Általaban mindig olyan kifejezéseket használok ami nem utal a párom nemére...
2018. ápr. 5. 01:09
 6/7 anonim ***** válasza:

"Általaban mindig olyan kifejezéseket használok ami nem utal a párom nemére..."

ezt hogy oldod meg? konkrétan hogy lehet úgy fogalmazni, hogy ne derüljön ki, hogy nőpartnered van?

2018. ápr. 9. 07:22
 7/7 anonim ***** válasza:
"Párom" vagy ha úgy adja a szituáció akkor pl "a barátnőmmel voltam" stb.. így nem is hazudok, de a heteroknak pl. nagyon nem esik le a tantusz, mivel általában ők is így beszélnek a sima lány barátaikről... mivel a magyar nyelv nagyon sokszínű, így egy beszélgetésben kb szóismétlés nélkül tudom használni a szavakat anélkül, hogy kiderülne az illető neme.. szerencsére nem szivat minket a nyelvtanunk mint az angoloknál a He/she, amiből már egyből lejön a dolog..
2018. ápr. 16. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!