Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire tartjátok fontosnak a coming out-ot a munkahelyen/tágabb ismerősi körökben?
Leszbikus vagyok, én nem szoktam fűnek-fának coming outolni. Hülyén is venné ki magát a munkahelyen egy hasonló beszélgetés:
-Szia, Béla vagyok.
-Szia, én meg b*zi.
Viszont ha külön rákérdeznek, hogy van-e valakim, mi újság a pasikkal...stb., akkor természetesen elmondom, hogy barátnőm van.:)
Többféle lehetséges variáció van, több tényezőtől függ. Ha biztos lehetnék abban, hogy a munkahelyemen abszolút semmi sem változna, minden maradna a régiben és semmiféle hátrányos vagy egyéb megkülönböztetés nem érne, akkor biztos nem csinálnék titkot belőle, de nem is verném nagy dobra. Ez egy olyan dolog, ami hozzám tartozik, meghatározza az életem bizonyos területeit, de ettől függetlenül nem definiál engem, mint személyt.
Ha szóba kerül, mert persze beszélgetek munkatársakkal, elkerülhetetlen a személyes élet vesézgetése (legalábbis nálunk), akkor csak rálegyintek, és olyan burkolt célzásokat teszek, amiből leszűrhető, hogy nem érdekel a férfiak közeledése/véleménye, és ez így rendben van, senki sem sérelmezi. Az említett "milyen pasik jönnek be" kérdésre pedig ilyeneket mondok, hogy aki távol marad tőlem; kedves és csak barátkozni akar; aki kellemes társaság; vagy amelyiknek pasija van :D csak nevetni szoktak ezen.
Na most, hogy a hátam mögött mit mondanak vagy mit gondolnak - ez miatt nem szokott fájni a fejem, de persze ők se hülyék. Ha egyszer rájönnek, akkor bízom benne, hogy már ismernek annyira, hogy semmit sem változtatna ez a véleményükön.
Kérdező, Te milyen véleményen vagy?
Ez egy nehéz kérdés. Én is leszbikus vagyok, ráadásul olyan helyen dolgozom, ahol nekünk "dolgozóknak" illik "rendesen viselkedni" munkahelyen és magánéletben is.. "példát kell mutatni". Kettő kolléganőm tudja, akikkel nagyon jó a kapcsolatom, a többieknek kb semmi köze hozzá. :-D Akikben megbízom, pl. közvetlen szobatárs, neki is elég nehéz volt elmondani. Az elején nagyon megromlott ez miatt a kapcsolatunk, mára szerencsére minden a régi. :-) Legalább tőle nem hallgatom már azt, hogy "ennek és ennek a pasinak bejössz, menj el vele randizni!" :-D Szóval én azt tudom tanácsolni, ha esetleg olyan helyen dolgozol, ahol ha kiderülne ilyesmi, botrány lenne belőle, akkor inkább jobb, ha megtartod magadnak. Ha lazább és nem tudod kikerülni, akkor elmondhatod.
23LL
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!