Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy tomboy leszbikus, akkor ő már butchnak számít? Vagy a butch és a tomboy stílus között van különbség?
Nem vagyok a kategóriák híve, én magam sem szivesen használom sem magamra, sem másra a butch, lipstic vagy femme vagy akármilyen jelzőt. Mindenki az aki, cimkék nélkül is, a lenyeg az elfogadás.
Dehamár különbséget akarunk tenni, akkor jól látod kedves kérdező, (szerintem) nem ugyan az a kettő, és kicsit sem feltétele egyik a másiknak.
Tudtommal a tomboy első sorban inkabb stílus, foleg öltözködési stílus, szoval a fiús kinézet nem kovetkeztethet ugyan olyan fius viselkedésre minden esetben, főleg nem a nemi orientációra az adott személynél. Divat egyszóval, es lazán lehet hetero lány is akinek ez a stilus tetszik.
A butch egy kategória, ami szintén árnyaltabb, nem csak a köztudatban élő sztereotip kép miszerint: testesebb, ronda, rovid hajú, bunkó, erőszakos leszbikus nő. A butch jelentheti a külső jegyekben megnyilvánult ferfiasságot (akár Kevésbé, akár erősebben), illetve a belső tulajdonságokat, személyiségjegyeket (pl. Elozekenyebb, irányítóbb tipus, dominánsabb, határozottabb kiállású, stb.), és ezek együttesét is.
Remélem érthető a véleményem és válasz a kérdésedre kedves kérdező. :) Ismetlem, ez az én álláspontom, nem ítélem el ha valaki ragaszkodik a kategorizáláshoz, mindenkinek szive joga. ^^
20/l/l
Bp.
Szintén tomboy vagyok állításom szerint, de inkább tartozom a butch-ok közé. Na, szóval. Szerintem egyáltalán nem tartoznak oda. Főleg, ha elnézed a mostani helyzetet. Szinte mindegyik teszi a fejét, hogy Ők igenis tomboyok. Viszont nézz végig rajtuk. Női ruha, kifejtett fej és köröm a hajat is csak divatból vágatják le. Az ilyenek mióta tomboyok? ( Már bocs. ) xD Szóval Ők inkább már lányok, és közük sincs a tomboy és a butch kategóriához. ( Aztán most nyugodtan kössetek belém.c: )
16/B/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!