Mi a különbség a tomboy és a butch között?
Tomboy lehet az is, aki kicsit fiúsan öltözik, de közben sminkel, vannak nőies dplgai. Szerintem. Nem tudom, én a butchoz inkább a nagyon férfias, majdnem hogy géppel nyírt hajat, a takaró ruhákat és a férfias viselkedést tudom társítani, míg a tomboy ugyan kedvel néhány pasis dolgot (nőiesen rövid haj, néhány pasisabb ruha párszor, esetleg 1-2 pasisabb hobbi).
Legalább is nekem egy szakadék van a két fogalom között.
"Igen, a tomboy nem feltétlen leszbikus."
Valamit félreértettél!
A tomboyok, igen is, leszbikusak!
Ha olvastad volna, néha fiúsan öltözködik, ugyanakkor sminkeli magát és vannak nőies vonásai!
A Tomboy leszbikusok leginkább a Butch leszbikusokkal létesít kapcsolatot, akik (Butch) eléggé fiúsan néznek ki, és viselkedésükben is férfiasabbak.
Remélem, érthető voltam, 2-es kommentelő?
18/L (Lipstick leszbikus)
tomboy általában fiatalabb butch lehet bármilyen korosztály
a butch egy identitás, tartozik hozzá egyfajta viselkedés, szexualitás, párkapcsolati dinamika. tomboy bárki lehet, szexualitástól függetlenül.
a butch öltözködést általában a férfidivat követése jellemzi, frissen nyírt haj, jól szabott ruhák, bőrcipő, nyakkendő, ún. dandy megjelenés. Tomboy meg inkább laza, tinis stílus, a felvesz pl. zakót akkor inkább lezser, póló+converse kombinációban.
Ha érdekel a téma, ajánlanám Leslie Feinberg - Stone Butch Blues című könyvét, ingyen le lehet tölteni a netről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!