Mi a különbség a tomboy és a butch között?
Figyelt kérdés
Mindkettő fiús lány, talán annyi az összes különbség, hogy a butch mindig leszbikus, a tomboy pedig nem? Csak ennyi?2016. márc. 25. 16:15
11/14 anonim válasza:
Szerintem a tomboy kifejezés szimplán a nem kimondottan lányos lányokat takarja, azokat, akik nem (mindig) rittyentik ki magukat, kicsit lazábbak, vagányabbak, érdeklődnek olyan dolgok iránt, amiket általában a fiúkkal hozunk összefüggésbe. A butch meg az, akit konkrétan férfinak néznél, ha nem tudnád, hogy nem az. Eddig én is csak leszbikusokra vonatkoztatva hallottam az utóbbit, de ahogy elnézem, nem minden interneten fellelhető definíció említi a szexualitást.
12/14 anonim válasza:
Néha tomboynak oltozom neha nagyon nőiesen
Nem tudom hogy hetero vagyok e vagy biszex
Jelenleg inkabb a nők erdekelnek de
Kiba nehezen talalok nonek kinezo leszbiket vagy bi ket.
13/14 anonim válasza:
Butch- of a woman) looking or behaving like a man, or (of a man) being very strong with big muscles, and behaving in a traditionally male way- vagyis ferfiasnak kinezo es/vagy ferfiasank viselkedo no,
vagy a tipikus macho ferfi.
Tomboy-a girl who acts and dresses like a boy, liking noisy, physical activities-
vagyis az a lany, aki fius ruhakat hord es fius tevekenysegeket uz, pl focizik vagy ilyesmik
A butch lehet leszbikus, de nem feltetlenul kell hogy az legyen,
A tomboy az meg csak egy fius csaj
14/14 anonim válasza:
A tomboy kifejezés még az lmbtq forradalom előtt is létezett. Az urban dictionaryben sem említik, hogy leszbikusok lennének. Nekem volt egy full hetero tomboyként definiálható barátnőm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!