Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan jelezhetném egy lány felé egyértelműen de feltűnés nélkül, hogy leszbikus vagyok?
Gyűrűt hordani a bal hüvelykujjon - melegbarát vagy!
Gyűrűt hordani - lehetőleg vöröset - a jobb hüvelykujjon, leszbikus vagy!
Fekete háromszög is a leszbikusok jele, illetve még a lilára festett kezek.
Én LMBT - s kitűzőt hordok, jobb hüvelykujjon a gyűrűmet.
No, picit jobban utána néztem :)
GYŰRŰ
Ez hat alumínium gyűrű David Spada jóvoltából. Minden egyes ékszer tartalmaz egy-egy színt a szivárványból. A szabadságot és a toleranciát képviselik. Hordhatóak nyakláncként, karkötőként, kulcstartóként is. Úgy tartják, hogy aki a jobb kezén viseli a vörös gyűrűt, az meleg. Ha azonban az ékszer a bal kezén van valakinek, akkor a személy melegbarát heteró.
LILA KÉZFEJ
1969 novemberében meleg aktivisták tüntetést szerveztek a San Francisco-i Examiner c. lap szerkesztősége elé, tiltakozva melegbárokról a lapban megjelent cikksorozat ellen. A szerkesztőség alkalmazottai nyomdafestéket öntöttek az ablak előtt tiltakozókra, akik a rájuk zúduló festékkel homofóbia-ellenes jelszavakat festettek a falra, és San Francisco egész belvárosában kéznyomokat hagytak a falakon. Melegaktivisták később próbálták a homofóbia-ellenesség szimbólumává tenni, utalva egyben egy New York-i maffiabanda, a Fekete Kéz ismert jelére. Egy török melegjogi szervezet, a Purple Hand Eskisehir LGBT Formation nevében is használja a szót.
És még itt van a "Lamdba" , görög erdetű betű. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!