Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Rajtatok észrevették, vagy nem?
Most kezdek majd abba a korba lépni, amikor is már tudok bizonyos dolgokat és érdekel is a szexualitás, de most nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy sokan rám szólnak, hogy milyen fiúsan öltözködök, hogy a hajam lehetne szép hosszú, és olyan szép lányos lány lehetnék. Mindenkinek feltűnik, hogy fiúsan járok-kelek, öltözködöm, viselkedek, és ,hogy a saját nemem érdekel. Csak a szüleimnek nem. Szerintük jó ez így. Néha próbáltam mondani nekik a dolgot, de akkor egyből terelnek és butaságnak tartják, mert ismernek, hogy milyen zárkózott magamnak való vagyok, aki szeret egyedül lenni. Lehet, hogy ők is észreveszik, csak nem akarnak szólni? Nem hiszem.
Ti amikor 15-18 körül voltatok, titkolóztatok, bevallottátok, vagy rá kérdeztek?
Nagyon félek elmondani, bármi van, és ilyet főleg. Ki, hogy "coming out"-olt?
Drága. A szüleid már rég tudják és örökre szeretni fognak, felesleges félni.
Én biszexuális vagyok, de srácok felé hamarabb nyitottam. Csak ma, felnőtt fejjel fogtam fel, hogy pl a nagymamám milyen diszkréten támogatott ebben az egészben. Pedig olyan konzervatív családból származok, ahol a szexualitás -mint téma- sosem merül fel, függetlenül annak irányultságáról.
Én speciel sosem coming out-oltam, de erre mondjuk biszex mivoltom annyira nem is kényszerített soha.
25F
Édes vagy. Nosztalgikusan tapasztalatlan.
Az én esetemben sosem mondtam el, hogy biszex vagyok/voltam. A nők felé jobban vonzódom, bár nem cimkézem fel magam. Akkor mondtam el, mi a helyzet, mikor összejöttem a barátnőmmel. Anyukámnak sms-ben küldtem el a blogom címét, ahol részletesen leírtam hogyan érzek, kikhez vonzódom, ez miért nehéz, félek-e a reakciójától, stb stb. Aztán felhívtam telefonon, mondta, majd megbeszéljük, ha hazaértem, de ne aggódjak, szeret és támogat. Apukámnak egy héttel később mondtam el a helyzetet, így: "-Apa van valakim. -Igen, na és ki a fiú? -Háát... Nem fiú."
Rosszabb fogadtatásra számítottam. Ha szeretnek, elfogadnak. A párom szülei nehezen fogadták el, hogy a lányuk leszbikus párkapcsolatban él, de megbékéltek, még meg is kedveltek engem.
Ennek lassan 2 éve.
17/L
Előző vagyo, bocs, ez lemaradt: fiús lánynak tartom magam. Szeretem a testápolási termékeket, a sminket, a "lányos" illatokat, használati tárgyakat. Ugyanakkor sosem félek bepiszkolni magam, fiúkkal focizni, nem undorom sok mindentől. Fiúsan öltözködöm, magassarkút, szűk cuccokat nem hordok, inges-fameres vagyok, a tartásom se a legszebb. Aki megismer, hamar sejtheti, hogy nem vagyok hetero, legalábbis a legtöbben ezt mondják. :D Első ránézésre viszont nem rí rólam.
Egyébként barátok/haverok/oszt.társak előtt nem titkolom, de nem is kötöm mindenki orrára. Ha rákérdeznek, válaszolok. Eddig mindenki természetesen fogadta. Akik meg sejtik, de nem akarják tudni, nem kérdezik. Nekem már így a normális, meg is lepődöm néha, mikor egy újonnan megismert ember azt kérdezi, van-e "pasim". Öhm, az nincs.
rajtam nem, bár mindig mondogatták, hogy így is, úgyis szeretni fognak.
én is elég csajos vagyok,bár fura a stílusom és rövid hajam van. én is féltem elmondani, különösen édesanyámnak. aztán annyi lett, hogy egy kis ideig emésztették a dolgot, de aztán minden ment a régiben, csak már nem zargattak pasik miatt
25/ll
Mindenkinek köszönöm a válaszokat.
És higgyjétek el nem tudnak semmit, mert mindig áradoznak, hogy mikor unokáik lesznek és én férjhez megyek stb. Pedig már ezt is 100x mondtam a rokonságnak, hogy fejezzék be.
Attól még hogy ilyeneket mondanak, nem jelenti azt hogy nem sejtenek semmit. Valsz. az van, hogy ideiglenes állapotnak tartják, vagy nem akarnak tudomást venni a dologról. "Még nem ismered teljesen magad, serdülsz..." meg még sok ilyen duma. Azért bombáznak téged a heteró világ alap kellékeivel (pasi,szülés,...), mert nekik ez a normális.
És hogy saját sztorit is írjak: Saját magamnak volt legnehezebb elfogadnom a dolgot... 5 évig problémáztam vele, aztán megértettem, megszerettem, happy end. Először a legjobb fiú haveromnak mondtam el, majd a legjobb barátnőmnek (aki sejtette is, lehet, mert párszor elszóltam magam), utána jött anya. Eléggé izgultam mindegyiknél hogy mi lesz, pedig tudtam hogy a környezetem abszolút elfogadó. És nem is lett semmi gáz. Még a többi barátom előtt titkolózom, meg a nagyobb család se tudja... de majd idővel. Úgy tervezem hogy egyszer csak a barátnőmmel (ha lesz) beállítok, és úgy talán el is hiszik. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!