Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Leszbikus kérdés. Csajok? El kéne halmozni okosságokkal.
Ez a kérdés kivételesen nem a kérdés kiírójának nemi identitására irányul, tehát nem magamról szeretnék kérdést feltenni. Egy hozzám közel álló barátnőmről lenne szó... leginkább.
(Arra szeretnélek kérni titeket, hogy próbáljatok meg elvonatkoztatni az "általánosítástól" és közhelyektől, most inkább ennek az egész helyzetnek a résztvevőkre lebontott lélektanára lennék kíváncsi. Ergo, elmondom röviden mi a helyzet, ez alapján pedig empaikusan, a másik helyzetébe magatokat beleképzelve kéne ötleteket adni, véleményt nyilvánítani. A ti nézőpontotokra,tapasztalatotokra lennék kíváncsi.)
Szóval a történet a következő. Nem is olyan rég, kb egy éve kiderült a nővéremről, hogy leszbikus. Mint kiderült, az egyik barátnőmmel jött össze. Mikor elmondta, még elég friss volt a dolog és "nem volt biztos a dolgában". Mindig is elég fiús lány volt, egy srác sem tetszett neki és nem is fantáziált róluk, így 18 éves koráig nem is volt együtt egy fiúval sem, sehogy sem. Azonban úgy egy éve összejött a barátnőmmel. Csakhogy ez az egész úgy történt, hogy a barátnőm fél éven át folyamatosan chatelt a nővéremmel és nagyon jól elvoltak. Barátnőmről tudni kell, hogy azelőtt több fiúval is volt együtt, szeretkezésig nem jutott el egyikükkel sem, ugyanis mind átjátszották őt, csalódott bennük. De egészen a fél éves chatelésig meg volt róla győződve, hogy heteroszexuális, a fiúkhoz vonzódik és nem is merült fel benne a kérdés hogy a lányokhoz egyáltalán vonzódni tudna. Ezután történt a nővéremmel fél évig tartó chatelés, ez alatt pedig órákon át meséltek egymásnak, képeket küldözgettek arról, ha történt valami velük és jobban megismerték egymást. Barátnők lettek ők is. Úgy a féléves időszak vége tájékán viszont barátnőmben támadt egy olyan érzés, hogy lehet ő beleszeretett a nővérembe, mert jó embernek tartja, tetszettek a róla készült képek, szép lánynak tartotta és ennyire még senki sem engedte közel magát őhozzá. (magányos, otthonülős típus) Így nővéremnek bevallotta, hogy beleszeretett. Ekkor jött rá nővérem, hogy ő leszbikus, feltűntek neki a "korábbi jelek" és számára az egész értelmet nyert. Barátnőm megtette az első lépést...Csakhogy később a nővérem nyitott a barátnőm felé (első csókok, simogatások, egyszóval a testi dolgok terén). Ezt viszont már ő "nem akarta". Magyarul küzdött magával...Ezt onnan tudom, hogy legjobb barátnője lévén nekem mesélt ezekről a dolgokról, hogy mi folyik le benne ilyenkor. Erős küzdelmet folytatott le magában minden egyes ilyen közeledésnél és "új szint" meglépésénél. Ott voltam mikor az első csók után élvezettel beszélt, hogy végülis jó volt,(ezt még ő kezdeményezte) aztán láttam hogy eszi magát rajta hogy kellemetlen érzést keltet benne mikor egymást csókolgatták, különböző testtájaikon,azon járt az agya, lehet ezt ő mégsem élvezi...később nővérem szorgalmazta az "intim tapizást", amit a barátnőm szintén tartózkodva élt meg. Azt mondta minden egyes ilyen "új lépcsőnél" hogy végig azon jár az esze, ő ezt egy fiúval lehet jobban élvezné és velük is képzelte el mindig is. Gyakran össze is vesztek és titokban elmondta nekem, picit úgy érzi a nővérem erőlteti a dolgot mikor ő nem akarja. Nekem ebből az jött le, hogy lehet ő csak mint ember kedvelte meg és tiszteli nagyon a nővéremet, de ha fiú lenne, akkor lenne neki a tökéletes pár. Úgy értem, lehet az iránta érzett szeretete miatt fogadja el őt "lánynak". Remélem értitek mire gondolok itt. Most, hogy már közel egy éve tart a románcuk, úgy látom beletörődött a barátnőm a kialakult helyzetbe, de nem egyszer voltak hullámvölgyei és gondolkodott el a nemi identitásán. Viszont ő nem is vallja magát leszbikusnak, "maximum biszex", ahogy ő mondja. Ugyanis továbbra is érez vonzalmat a fiúk iránt, megnézi őket és fantáziál, azonban a vonzalom irántuk a nővéremmel való kapcsolata miatt megszűnt. Azaz vonzódik, csak mint az normál esetben kapcsolatoknál működni szokott, nem néz úgy rájuk, ugyanis neki párja van.
Néha elgondolkodom rajta, hogy lehet ez így egy "hazug kapcsolat"...hogy a nővérem azért is marad vele, mert vele élheti meg először ezeket a dolgokat, meg persze tényleg szereti, a barátnőm pedig a személyisége miatt tartja még mindig maga mellett így a nővéremet. Nővéremmel is sokat beszélgettem ennek az egésznek a lelki oldaláról, mármint nem osztottam meg vele a titokban bennem lappangó kételyeket az egész kapcsolatukkal kapcsolatban, de mondta hogy ő már szikla szilárdan meg van róla győződve, hogy ő leszbikus. Tetszenek neki a rövid hajú lányok és egyre többször nézi meg a leszbikus lányokat is. Barátnőm ezzel szemben csak Őrá(nővéremre) tud így nézni a lányok közül, fiúkat azonban továbbra is megnézi, úgy is. Ahogy ő fogalmaz: "Ő más lányt nem tudna így szeretni, ebben biztos, csak a nőéremhez vonzódik".
Mivel tisztában vagyok vele, hogy az efféle téma amúgy is érzékenyen érint egyeseket, előre le szeretném szögezni hogy nem ítélkezni, nem okoskodni, nem kötekedni vagy effélét szeretnék, csupán megérteni, kicsit jobban kielemezni a kialakult helyzetet. Tehát kérem senki se kezdje el sziklaszilárdan védeni az egyik, vagy másik felet, csupán egy objektív véleményt kérnék mindenkitől, akár csupán hasonló tapasztalatokról hallani is jó lenne.
Hasonló cipőben járók, környezetetekben történt hasonló eset, vagy akár leszbikusok saját lélektani tapasztalata is érdekel.
Szóval a kérdés összességében az lenne, hogy szerintetek ezek alapján, ismerve a hátteret, előzményeket és a kapcsolat milyenségét, egyértelműen lehet állítani barátnőmről is hogy biszexuális lenne? Az én kételyemet az okozza, hogy néha elgondolkodom rajta, hogy lehet ha nővérem nem engedi ilyen közel a barátnőmet magához, barátnőmben fel sem merül hogy nem hetero lenne. Ő pedig ha rá is döbbenne, hogy tévedett, mégsem lenne biszex, a nővérem iránt érzett szeretete miatt elfolytja a benne támadt kételyeket a témával kapcsolatban.
Bonyolult picit a helyzet tudom, nem akarom túlelemezni, csak megérteni. Mindenesetre a helyzettel mit kezdeni nem tudok, csak magamban vonogatom le a következtetéseket a hallottak és látottak alapján.
Előre is köszi annak aki elolvassa és időt szán rám! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!