Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Igaz-e, hogy a leszbikus...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz-e, hogy a leszbikus párok egy idő után már csak nagyon ritkán szeretkeznek?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy bár a leszbikus szex sokkal gyengédebb, meghittebb a nő-férfi együttlét; ugyanakkor olyan negyven éves kor után a leszbikus párok szexuális érdeklődése drámaian csökken, és csak nagyon ritkán szeretkeznek, sokkal ritkábban mint a heteró párok. Igaz ez?

2014. szept. 16. 14:47
 1/4 anonim ***** válasza:
64%
Igen, annyira jellemző, hogy a szexuálpszichológia külön nevet is adott a jelenségnek: Lesbian Bed Death. Ezt csak onnan tudom, hogy van egy régi kedvenc együttesem aminek ugyan ez a neve és utánaolvastam, hogy mit is jelent...
2014. szept. 16. 14:48
 2/4 anonim ***** válasza:

Köszönöm a kérdezőnek és az előző válaszolónak. A kérdésfelvetés és az első válasz is hasznos volt számomra.

Ez sszerintem egy nagyon fontos, de elhallgatott téma a leszbikus közösségben.

Ezzel biztos nem leszek népszerű, de nekem 40 éves leszbikusként körülbelül nulla igényem van a szexre, viszont társat szeretnék, akivel össze lehetne bújni, megölelni, kézen fogva sétálni, szeretgetni. De sem nyalifalira, sem behatolásra nincs igényem.

Nem tudom, mások hogy vannak ezzel, kíváncsi vagyok rá.

2014. szept. 16. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hat év elteltével nyilván nem napi szinten esünk egymásnak, de nem mondhatnám, hogy nálunk beállt a LÁH (leszbikus ágyhalál). Ahogy a kapcsolatunk is hullámzó, vannak időszakok, amikor közel érzem magamhoz a partnerem és máskor meg nem annyira. Olyankor, amikor lelkileg nem vagyunk egy hullámhosszon, ritkábban is bújunk ágyba, de ez nem ijesztő, mert mindig elmúlik. 37 éves vagyok, de nem hinném, hogy három év múlva vége lenne a szexuális életemnek. Úgy gondolom, a hetero párokkal nem szerencsés párhuzamot vonni ebben a kérdésben. A minőségi szex tud annyira kielégítő lenni, hogy egy hétig eszedbe sem jut utána, hogy hiányzik. Mondjuk mire egy pár eljut erre a szintre, az nem kevés időbe telik.
2014. szept. 17. 10:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a régóta együtt lévő hetero párokkal is így van :D

Mármint szerintem egy idő után minden kapcsolatban eljön az az idő, mikor a nagyon mély szeretet és ragaszkodás lesz a hangsúlyos nem szerelem (bár az is jelen van).

Így csökken(het) az együttlétek száma, de ezek lehetnek ilyen időszakok is, amik elmúlnak mint a felettem lévő írja.

2014. szept. 17. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!