Kezdőoldal » Szexualitás » Leszbikusság » Más is éri úgy, hogy ez a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más is éri úgy, hogy ez a "nehéz női sors" nem is olyan nehéz úgy, hogy nem férfival él együtt az ember?

Figyelt kérdés

Leszbikusokhoz szóló kérdés!

Azt vettem észre, hogy a heteró nőkkel ellentétben valahogy az én sorsom nem nehéz, pusztán attól az egy ténytől, hogy nem férfival vagyok együtt

-nem kell terhességtol tartanom

-terhesnek lennem,szülnöm

-nem érint a nemi sztereótipiák többsége, mivel nem a férfiaknak akarok tetszeni

-nem aggódok a biológiai órám ketyegése miatt

-a parom után nem kell foznom,mosnom,takaritanom mert egyértelmű hogy együtt csinaljuk (ennek heteroeknal is így kéne lennie mégse ezt hallom magam körül)

-nem kell attól tartanom, hogy pusztán azért lecserelnek mert jött egy fiatalabb, sőt amiatt is kevésbé aggodok hogy 40-50evesen ne talalnek párra,csak azért mert ugymond "kevesebbet érek a huspiacon"

Etc etc

Igazából a menstruáció az egyetlen amivel rosszabb nekem,mint a férfiaknak. Semmi más nem erint a női nehéz sorsbol. Más is érez igy?

máj. 23. 08:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%
Kiírtál egy kérdést, az válaszol rá aki akar. Ha nem tetszik, pontozd le azt, akit csak akarsz (amúgy tojok rá).
máj. 23. 10:23
 12/14 A kérdező kommentje:

11# ja hogy igy működik 🥲

Felolem irjad csak nem fogom elolvasni mert nem a te nézopontod érdekel a témában. Azt hittem ezt normálisan elég kiirnom

máj. 23. 10:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Leszbikus nőként ez a véleményem:

-Terhességtől a heteróknak sem kell tartani, mert ha nem terveznek babát akkor védekeznek.

-Terhesnek lenni és szülnie sem kell minden heteró nőnek, saját döntésük, hogy vállalnak-e babát vagy sem. Házaspárokat is ismerek akik úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyereket.

-Nem tudom milyen nemi sztereotípiákra gondolsz, de a heteró nőknek is (kinek előbb, kinek később) kialakul a saját stílusa és kb.25-30 éves korra már nem az az elsődleges szempont, hogy a férfiak megbámulják őket. Heteró barátnőm pl.mindig csinosan és nőiesen öltözik, de sosem mutat túl sokat a ruhája. Sosem túl rövid, sosem túl kivágott, és mégis mindig rászegeződik minden szem ha megjelenik valahol, mert azt,hogy rakja ki a mellét meg mindenét kompenzálja mással.

Van aki nem hord tűsarkút, de ez fel sem tűnik senkinek mert az összhatás mindig jó.

- Nem minden heteró nő aggódik a biológiai órája ketyegése miatt. Van aki eldöntótte, hogy csak pl.5 év múlva vág bele a babaprojektbe, van aki eldöntötte, hogy nem lesz babája, van aki úgy van vele ha talál megfelelő párt akkor lesz, ha nem hát hát, aki meg nagyon akar az már a biológiai óra ketyegése előtt vállal gyereket.

-Valóban a legtöbb házimunka a nőkre hárul, de ez sem olyan fekete-fehér. Van ahol besegít a férfi, van ahol pl.a nő háztartásbeli és ezért csinálja ő az oroszlánrészt, de tény, van ahol ki van használva ilyen téren a nő.

- A megcsalás és lecserélés nagy része valóban a férfiak számlájára írható, ebben tényleg szerencsések vagyunk.

-Vóban nehéz a heteró nőknek 40 felett ismerkedni, ebben is szerencsések vagyunk.

De vannak nekünk is speciális problémáink:

-Pl.ha gyereket akar egy leszbikus pár az necces

-sok helyen kinéznek mert leszbikus vagy

-nem házasodhatunk meg

Stb.stb.

máj. 23. 13:52
 14/14 A kérdező kommentje:
13#☺️✅
máj. 23. 13:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!