Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más is éri úgy, hogy ez a "nehéz női sors" nem is olyan nehéz úgy, hogy nem férfival él együtt az ember?
Leszbikusokhoz szóló kérdés!
Azt vettem észre, hogy a heteró nőkkel ellentétben valahogy az én sorsom nem nehéz, pusztán attól az egy ténytől, hogy nem férfival vagyok együtt
-nem kell terhességtol tartanom
-terhesnek lennem,szülnöm
-nem érint a nemi sztereótipiák többsége, mivel nem a férfiaknak akarok tetszeni
-nem aggódok a biológiai órám ketyegése miatt
-a parom után nem kell foznom,mosnom,takaritanom mert egyértelmű hogy együtt csinaljuk (ennek heteroeknal is így kéne lennie mégse ezt hallom magam körül)
-nem kell attól tartanom, hogy pusztán azért lecserelnek mert jött egy fiatalabb, sőt amiatt is kevésbé aggodok hogy 40-50evesen ne talalnek párra,csak azért mert ugymond "kevesebbet érek a huspiacon"
Etc etc
Igazából a menstruáció az egyetlen amivel rosszabb nekem,mint a férfiaknak. Semmi más nem erint a női nehéz sorsbol. Más is érez igy?
11# ja hogy igy működik 🥲
Felolem irjad csak nem fogom elolvasni mert nem a te nézopontod érdekel a témában. Azt hittem ezt normálisan elég kiirnom
Leszbikus nőként ez a véleményem:
-Terhességtől a heteróknak sem kell tartani, mert ha nem terveznek babát akkor védekeznek.
-Terhesnek lenni és szülnie sem kell minden heteró nőnek, saját döntésük, hogy vállalnak-e babát vagy sem. Házaspárokat is ismerek akik úgy döntöttek, hogy nem vállalnak gyereket.
-Nem tudom milyen nemi sztereotípiákra gondolsz, de a heteró nőknek is (kinek előbb, kinek később) kialakul a saját stílusa és kb.25-30 éves korra már nem az az elsődleges szempont, hogy a férfiak megbámulják őket. Heteró barátnőm pl.mindig csinosan és nőiesen öltözik, de sosem mutat túl sokat a ruhája. Sosem túl rövid, sosem túl kivágott, és mégis mindig rászegeződik minden szem ha megjelenik valahol, mert azt,hogy rakja ki a mellét meg mindenét kompenzálja mással.
Van aki nem hord tűsarkút, de ez fel sem tűnik senkinek mert az összhatás mindig jó.
- Nem minden heteró nő aggódik a biológiai órája ketyegése miatt. Van aki eldöntótte, hogy csak pl.5 év múlva vág bele a babaprojektbe, van aki eldöntötte, hogy nem lesz babája, van aki úgy van vele ha talál megfelelő párt akkor lesz, ha nem hát hát, aki meg nagyon akar az már a biológiai óra ketyegése előtt vállal gyereket.
-Valóban a legtöbb házimunka a nőkre hárul, de ez sem olyan fekete-fehér. Van ahol besegít a férfi, van ahol pl.a nő háztartásbeli és ezért csinálja ő az oroszlánrészt, de tény, van ahol ki van használva ilyen téren a nő.
- A megcsalás és lecserélés nagy része valóban a férfiak számlájára írható, ebben tényleg szerencsések vagyunk.
-Vóban nehéz a heteró nőknek 40 felett ismerkedni, ebben is szerencsések vagyunk.
De vannak nekünk is speciális problémáink:
-Pl.ha gyereket akar egy leszbikus pár az necces
-sok helyen kinéznek mert leszbikus vagy
-nem házasodhatunk meg
Stb.stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!