Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretném tudatni más nők felé, hogy leszbikus vagyok, mivel alapból nem látszik rajtam, de félek megmutatkozni a nyilvánosság előtt. Hogyan győzzem le a félelmem?
Lehet hogy sokaknak ez hülyén hangzik, hogy mit rettegek ennyire, de volt, hogy egy alkalommal, mikor Budapesten tömegközlekedéssel utaztam felvettem magamra egy szivárvány gumikarkötőt. Gondoltam miért is ne, de nagyon rosszul kezdtem érezni magam.. Féltem, hogy valaki megszól majd vagy bánthat emiatt, aki tudja mit jelez a karkötő, de ellenségesen áll a dologhoz. Annyira elkezdtem rettegni, hogy inkább igyekeztem elrejteni. Úgy éreztem, hogy leleplezem magam.. Azóta sem vettem fel újra.
Mit tegyek, hogy ez változzon bennem? Más is érzett már így? Hogyan küzdött meg ezzel?
A furcsa az, hogy már voltam önkéntes a felvonuláson párszor és nem ismeretlen ez a közeg, de azt hiszem olyankor azt érzem safe place-ben mozgok, így meg kiszolgáltatva éreztem magam.
Oké, rendben. Én tökre megértem azokat akik nem szeretnek ilyen jellegű jelzéseket hordani magukon, de néhányan mintha azt hinnétek, hogy egy hatalmas szivárványos zászlóba akarnám csavarni magam miközben azt ordítom meleg vagyok.. Egyáltalán honnan jött a gondolat, hogy provokációból akarok felvenni egy szivárvány színű karkötőt? Nem olvastátok el a leírást? Nem jött le az sem, hogy kb rettegek egy ilyen apróság miatt is, hogy bánthatnak, pedig csak szeretném, hogy nagyobb esélyel legyen barátnőm..?
A gyomrom összeszorul itt néhány kommnettől.
Csináljatok, amit szeretnétek, de légyszíves a kérdésem alatt, arra válaszoljatok, amit kérdeztem.
Azoknak pedig köszönöm, akik a kérdésre válaszoltak.
15-ös: Nem tudom pontosan, hogy a fenti kommentek közül te melyiket írtad, de nem éppen a jóindulat jött át. Inkább mintha azt próbálnád megerősíteni bennem (és magadban is), hogyha egy karkötő miatt valóban bántani fognak az az én hibám lesz, mert az emberek "ilyenek"..
Kb csak erősíteni akartad bennem az eddig is meglévő félelmet, "jóindulatból".
Értem, hogy te úgy élsz ahogy és ezek a meglátásaid. Nem akarlak más belátásra téríteni, gondolj amit szeretnél, de ez nem igazán segít abban, hogy el tudjam fogadni és fel tudjam vállalni magam.
De akkor arra már kiváncsi vagyok miből látszódik valakin a "mássága" anélkül, hogy külön jeleznie kellene?
Fordítva ülsz a a lóvon. Semmi rosszindulat nem volt benne. Csak segíteni akartam, pont azért, hogy ne érjen negatív élmény, mi közben próbálod felvállalni magadat.
Nem tudom mi ez, valami 6. érzék talán, de valahogy a hasonló beállítottságú emberek (és nyugodtan gondolj más témában is) megtalálják egymást. Nem beszélve arról, ha pl van ugyan így egy másik lány, aki félénk, akkor őt lehet hogy pont elriassza.
Szerintem nem kell ezt neked mutogatnod, maradj csak olyan, mint eddig és vállald magad, ennyi. Ez a túl tolt lmbtq baromságot ne tápláld.
Budapesten elég sok fura alak van, mindenféle szubkultúrából plusz kb minden 5. Ember FlyingTigeres szivárványos tatyóval szaladgál. Igazából ez az amit nagyon szeretek ebben a városban, a változatosság és a mindenféle ember
Szerintem ne félj feltenni, ez csak egy karkötő. Hordd nyugodtan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!