Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen az érzelmi vonzalom szexuális vonzalom nélkül? Mitől másabb, mint mondjuk egy baráti szeretet?! (több lent)
A kérdésemet részben egy ebben a kategóriában feltett kérdésre egy válasz ihlette,miszerint ugye az biszexuális,aki érzelmileg és/vagy szexuálisan vonzódik férfiakhoz és nőkhöz.
Nekem is mondta egy illető,hogy az a nő,akivel barátok voltunk -pár fura szituval- érzelmileg vonzódott hozzám.Na most egy érzelmi vonzódás mivel másabb egy szimpla testvéri vagy baráti szeretetnél?Most komolyan,valaki magyarázza el nekem pontosan,ha lehet!Köszi!
Abból indulnék ki, hogy a szerelem és a szeretet is eltér egymástól. És, ha egy hetero/homo vagy bármilyen romantikus orientációjú személyről beszélünk, akkor eszerint a szerelem nem feltétlen egyenlő náluk az érzelmi+szexuális vonzódással. Nehéz ezt elképzelni valóban, általánosítani nem is mernék. Kicsit az aszexualitást lehetne még alapul venni, mert érzelmi vonzalomról ott is beszélhetünk. Barát felé meg nem azt a fajta szeretet érzed, mint a párod felé. A szeretetnek sokféle formája van.
Itt talán kicsit segít eligazodni:
Más érzés. Ugyan úgy vágysz a közelségére, arra is hogy megcsókoljon pl..Azért ezt egy baráttól nem várod el.meg valahogy más érzés egy baráti szeretet.
(Én nem vagyok aszex,de volt párom az volt.)
A testvérmet nem akarom megsexelni...a páromat igen.
De mind 2öt szeretem.
Persze nem ugyanúgy,mert nem lehet 2teljesen eltérő embert ugyanazokért a tulajdonságokért szeretni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!