Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért lehet az, hogy mindig a női tanáraimhoz vonzódom? (Lány vagyok. )
Az egész még általánosban kezdődött, mikor beleszerettem az egyik tanáromba. Hozzán nem csak vonzódtam, hanem teljesen beleszerettem, ennek már négy éve és még mindig nagyon szeretem, pedig már nem látom napi szinten. Viszont azt hittem, hogy ez csak vele volt így. Mármint azt gondoltam nem lesz többet ilyen, mert vele kapcsolatban olyat éreztem mint még soha senkinél...
Aztán középiskolás lettem és ott ugyan úgy megtörtént. Kétszer is előfordult már, hogy komolyabb érzelmeket tápláltam női tanáraim iránt.
Nagyon rosszúl érzem magam e - miatt! Azt el tudnám fogadni, hogy ha a saját nememhez vonzódnék, de nem értem, hogy miért csak a tanáraim iránt érzek így. Vannak nagyon csinos, szép barátnőim, osztálytársaim, de irántuk egyáltalán nem érdeklődöm.
Mi a baj velem? Miért van ez? Valami pszichológiai problémám van???
Valószínű leszbikus vagy (ha fiúk is tetszenek akkor pedig biszex). Lehet a háttérben valami lelki dolog pl anyakomplexus, vagy lehet hogy nem teljesen fogadtad el a szexualitásod és ezért csak olyanokba szeretsz bele akik "elérhetetlenek", azaz tuti nem fognak veled összejönni. Vagy akár az is lehet, hogy idealizálod ezeket a személyeket, tiszteled őket vagy valami tulajdonságuk miatt felfigyeltél rájuk és az agyad kreál egy ideális képet róluk és abba szeretsz bele.
Milyen belső és/vagy külső tulajdonságok tetszenek bennük? Mennyire ismered őket, milyen velük a kapcsolatod? Csak romantikusan vonzódsz hozzájuk, vagy szexuálisan is?
Egyáltalán nem mentális probléma az, ha valaki az idősebbekhez vonzódik!
Nyilván a külső mellett vonzhat az érett személyiség, gondolkodás.
Am. mégis, hány évesek ezek a tanárok? 30 körül vagy inkább az 50-es korosztály?
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat! Ezek a tanárok 30 - 35 év körül mozognak. Tulajdonképpen beszélgettem erről egy ismerősömmel, aki már nagykorú (lány) és neki az a véleménye, hogy ez olyan mint amikor egy lánynak az idősebb fiúk/férfiak imponálnak és nálam ez ugyan így van, csak a saját nemem esetében.
Igazábol ez nem elképzelhetetlen számomra. Azért tettem fel a kérdést, mert ezt eddig csak vele beszéltem meg és ő nagyon jól ismer engem de sajnos nem pszichológus / pszichiáter, hogy meg tudja mondani, hogy ennnek lehet - e valami konkrét oka, vagy akármi ami mélyebben van bennem és esetleg kiválthat ilyen hajlamot.
A külsőségek amik ilyenkor megfognak az a mosoly, a szép arc, ajkak, alak illetve az illat.
Azzal a tánarral, akit jobban ismerek és közvetlenebb vele kapcsolatban úgy érztem, hogy minden pillanatot vele szeretnék tölteni, beszélgetni szerettem volna vele naphosszat, egyszerűen csak mindig vele lenni! E - mellett vonzódtam is hozzá testileg, nagyon megtetszett!
A másik tanárnál, aki introvertáltabb és kicsit "hűvösebb" csak vonzalmat éreztem, de nem is ismerem túlzottan, igazábol nem nagyon enged közel magához senkit. Néha mikor összezavarodik, akkor zavarában rengeteget pislog, dadog egy kicsit és ezt én nagyon aranyosnak találom.
Szia,
Az, hogy megkérdezed magadtól ezt, az jelenti, hogy nem biztos, így várod el ezt magadtól.
Inkább a régi emlék az, ami kedves maradt neked, hogy foglalkoznak veled és kedvesek hozzád, .. és nem maga a testi-érzelmi vonzalom, mert csak a tanáraidnál van ez és nem minden lánnyal, barátnővel.
Lehet picit sokat gondolsz arra az emlékre és szeretnéd jobban megélni, csak nem tudod, hogyan.
Próbálj meg másra gondolni egy picit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!